رئیس دانشگاه بینالمللی امام رضا(ع) بر نقش اثرگذار اندیشمندان جهان اسلام و پژوهشگران دانشگاهی در شناسایی عناصر هویتساز مکتب هنر رضوی تأکید کرد.
نقش اثرگذار پژوهشگران دانشگاهی در شناسایی عناصر هویتساز مکتب هنر رضوی
مرتضی رجوعی در حاشیه برگزاری دومین جلسه شورای سیاستگذاری دومین کنگره بینالمللی «فرهنگ و هنر در تمدن اسلامی» با محوریت مکتب هنر رضوی در گفتوگو با آستان نیوز اظهار کرد: پایهگذاری این مکتب هنری، یکی از اقدامات ارزشمندی است که به همت مؤسسه آفرینشهای هنری آستان قدس رضوی در حال شکلگیری است.
وی ادامه داد: سیاستهای کلان آستان قدس رضوی نیز در تئوریزه کردن مکتب هنر رضوی تأکید دارد. همچنین این مکتب از مهمترین مؤلفهها در حوزه جریانسازی، گفتمانسازی و شبکهسازی هنر رضوی است.
عضو شورای سیاستگذاری این کنگره با تأکید بر اینکه مجموعه حرم مطهر رضوی دربردارنده آثار فاخر هنر اسلامی است، گفت: در حکم مقام معظم رهبری به تولیت آستان قدس رضوی نیز بر حفظ و پاسداری از میراث گرانبهای هنر رضوی تأکید شده است، از این رو ضرورت دارد این آستان مقدس در این حوزه به طور جدی سرمایهگذاری کند.
رجوعی با اشاره به اینکه عناصر مکتب هنر رضوی، نظری و تئوری و همچنین ساختاری و عملیاتی است، افزود: بیشک
برگزاری این کنگره بینالمللی با محوریت مکتب هنر رضوی میتواند فرصت بینظیری را برای اندیشمندان و پژوهشگران دانشگاههای مختلف کشورهای اسلامی فراهم کند تا بتوانند این عناصر را شناسایی و آنها را تئوریزه کنند.
گفتنی است، دومین کنگره بینالمللی فرهنگ و هنر در تمدن اسلامی با محوریت مکتب هنر رضوی با همکاری مؤسسه آفرینشهای هنری آستان قدس رضوی و دانشگاه هنر تهران در سال جاری در مشهدمقدس برگزار میشود. مهمترین هدف این کنگره «بررسی و ایجاد ادبیات در راستای تحکیم و تبیین مکتب هنر رضوی» است.