خطیب حرم مطهر رضوی گفت: عاشورا نماد تقابل و رویارویی حق و باطل در همه دوران ها است.
عاشورا نماد تقابل حق و باطل در همه دوران ها است
به گزارش آستان نیوز، حجت الاسلام والمسلمین سید مهدی میرباقری در سلسله جلسات تبلیغی-مذهبی حرم مطهر رضوی که در صحن پیامبر اعظم(ص) حرم مطهر رضوی برگزار شد، با اشاره به ایام سوگواری سید و سالار شهیدان؛ حضرت اباعبدالله الحسین(ع) بیان کرد: جریان عاشورا تنها متعلق به سال شصت و یک هجری نیست بلکه برای همیشه در رگ های تاریخ جریان دارد.
وی با اشاره به آیه ۱۷۹ سوره آل عمران؛«ما كانَ اللهُ لِيَذَرَ الْمُؤْمِنينَ عَلى ما أَنْتُمْ عَلَيْهِ حَتّى يَميزَ الْخَبيثَ مِنَ الطَّيِّبِ وَ ما كانَ اللهُ لِيُطْلِعَكُمْ عَلَى الْغَيْبِ وَ لكِنَّ اللهَ يَجْتَبي مِنْ رُسُلِهِ مَنْ يَشاءُ...» بیان کرد: در این آیه شریفه راه تشخیص حق از باطل ایمان به خدا و رسول(ص) معرفی شده است.
تشخیص حق، با تکیه بر خدا و رسول
وی تصریح کرد: طبق این آیه از آیات قرآن انسان ها قرار نیست از باطن امور مطلع شوند بنابراین در برهه های سخت با تکیه بر ایمان به خدا و رسول(ص) قادر به تشخیص حق از باطل خواهند بود.
این کارشناس دینی افزود: عاشورا صحنه جدا شدن خوب از بد و حق از باطل بود. اگر به ظاهر ماجرا نگاه کنیم یک عده قلیلی را می بینیم که در محاصره سپاه دشمن قرار گرفته اند و در نهایت هم سیدالشهداء (ع) و یارانشان به شهادت رسیدند و خانواده آن حضرت نیز به اسارت رفتند.
وی بیان کرد: در این میان یک فرصت و همچنین امکاناتی هم به دشمن داده شده تا کار خود را انجام دهند. اما این ظاهر قضیه است و ممکن است خیلی ها در تشخیص حق و باطل دچار اشتباه شدند و ممکن است سوال پیش بیاید که چگونه می توان مسیر درست را تشخیص داد که در پاسخ باید گفت که ایمان به خدا و اعتماد به ولی خدا می تواند در تشخیص حق از باطل به انسان کمک کند.
سخنران حرم رضوی بیان کرد: اگر انسان به ولی خدا اعتقاد و اعتماد داشته باشد و همواره دنباله رو او باشد هرگز در تشخیص حق و باطل اشتباه نمی کند و همیشه راه درست و صراط مستقیم را انتخاب می کند.
تردید، ثمره نداشتن ایمان راسخ است
وی اظهار کرد: کسی که ایمان راسخ ندارد در شرایط سخت زندگی دچار تردید می شود و به سمتی می رود که در ظاهر منافع بیشتری برای او مهیا است. در صورتی که انسان همیشه در شرایط سخت به رسد و تعالی می رسد.
حجتالاسلام میرباقری اضافه کرد: انسان در شرایط سخت مورد آزمایش قرار می گیرد و در چنین شرایطی است که ترس ها، خوف ها و صفات رذیله از وجود انسان پاک می شود.
وی اظهار کرد: مومنین در سختی ها عیب خود را می شناسند و در صحنه بعدی اقدام به خودسازی می کند و همین امر موجب رشد و تعالی او می شود.
گفتنی است؛ اقامه عزاداری به مناسبت ایام سوگواری سید و سالار شهیدان با نوای مداح و ذاکر آل الله؛ امیر کردی و قرائت زیارت امین الله با نوای علی ملائکه از دیگر برنامه های این مراسم بود.