تفاهمنامه همکاری مشترک میان مؤسسه آفرینشهای هنری آستان قدس رضوی و معاونت فضای مجازی، هنر و رسانه دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم، با محوریت «مکتب هنر رضوی» منعقد شد.
«مکتب هنر رضوی»، محور تفاهم آستان قدس رضوی و دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم
به گزارش آستان نیوز، مراسم امضای این تفاهمنامه ظهر دوشنبه 23 مردادماه با حضور امیرمهدی حکیمی مدیرعامل مؤسسه آفرینشهای هنری آستان قدس رضوی، مسعود معینیپور معاون فضای مجازی، هنر و رسانه دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم، روحالله رفیعی رئیس مرکز هنر و رسانه دفتر تبلیغات اسلامی، محمد جواد استادی مشاور مدیرعامل مؤسسه و مدیر کلان پروژه مکتب هنر رضوی و تنی چند از مسئولان آستان قدس رضوی در محل دفتر ریاست این مؤسسه در مشهدمقدس برگزار شد.
این تفاهمنامه همکاری مشترک با موضوع زمینهسازی، سیاستگذاری، برنامهریزی و فعالیت در جهت تحقق مکتب هنر رضوی در راستای احیا و تقویت هنر اسلامی و تقویت رویکردهای تبلیغ دینی در حوزههای علمیه به مدت سه سال منعقد شده است.
«کوشش در جهت امتداد اجتماعی زیارت با زبان هنر»، «زمینهسازی تحقق تمدن نوین اسلامی با زبان هنر»، «نظریهپردازی در حوزه هنر اسلامی با رویکرد رضوی»، «تربیت و توانمندسازی طلاب و حوزویان در مدار مکتب هنر رضوی»، «جریانسازی در زمینه فقه هنر» و «تقویت ظرفیتهای تبلیغ دینی با زبان هنر و رسانه در حوزههای علمیه»، از جمله اهداف این تفاهمنامه همکاری به شمار میآید.
تعامل با هنرمندان فعال در حوزه علمیه قم
در ابتدای این جلسه مشاور مدیرعامل مؤسسه آفرینشهای هنری آستان قدس رضوی با اشاره به رویکرد مسئله محوری این مؤسسه و بهرهگیری از مکتب هنر رضوی به عنوان بنیاد حل مسئله مرکزی مؤسسه گفت: تقویت گفتمان زیارت، اصلاح مصرف فرهنگی جامعه، توانمندسازی هنرمندان بر اساس نیازهای موجود در هنر اسلامی و رضوی و نظریهپردازی، از جمله خروجیهای اصلی این مکتب است.
محمدجواد استادی همچنین به ظرفیتهای مشترک میان آستان قدس رضوی و دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم و شعب آن در مشهد، اصفهان، تهران و اهواز اشاره کرد.
در ادامه مدیرعامل مؤسسه آفرینشهای هنری آستان قدس رضوی در خصوص امضای این تفاهمنامه اظهار کرد: یکی از مباحث و وظایف مهم در هنری که به معانی والای اسلام از جمله معانی رضوی گره خورده است، کمک به استادان و هنرمندانی است که از سرچشمه مفاهیم حوزوی و مطالعات دینی و اسلامی خارج شدند و سپس به موضوعات مختلف هنری پرداختند.
امیرمهدی حکیمی با اشاره به اینکه دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم، یکی از مراکز مهمی است که فعالیتهای گسترده هنری دارد و با مفاهیم دینی و اسلامی نیز پیوند خورده است، گفت: امیدوارم همکاریهای گستردهای که در حوزههای آموزشی، پژوهشی و تولید محصولات هنری با این دفتر خواهیم داشت، مسیر فعالیت ما را در تحقق مکتب هنر رضوی سرعت بیشتری ببخشد.
وی ادامه داد: این مؤسسه در دو سال و نیم گذشته در مسیر تحقق مکتب هنر رضوی فعالیتهای ارزشمندی داشته است و تفاهمنامههای مختلفی با مجموعههای گوناگون در کشور منعقد کرده است.
حکیمی افزود: در هفتههای آینده با نهادهایی همچون وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، مدرسه اسلامی هنر و دانشگاه هنر اسلامی تبریز نیز تفاهمنامههایی را امضا کرده و این مسیر را با توان بیشتری ادامه خواهیم داد تا اتفاقات خوبی در فضای هنری برای آستان قدس رضوی رقم بخورد.
لزوم سرمایهگذاری در تولید محصولات هنری
معاون فضای مجازی، هنر و رسانه دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم نیز بیان کرد: فعالیتهای مؤسسه آفرینشهای هنری آستان قدس رضوی در مسیر ایجاد مکتب هنر رضوی و تولید محصولات هنری اثرگذار در راستای امتداد زیارت حضرت رضا(ع) در زندگی روزمره مردم قابل تقدیر و تشکر است.
مسعود معینیپور ادامه داد: این مؤسسه بر مبنای هویت دینی، معرفتی و ساختار و موقعیت عاطفی و نسبتی که مردم با حضرت رضا(ع) دارند در حال تولید محصولات فرهنگی و هنری گوناگون برای سبد زندگی روزمره مردم، سبد فرهنگی، مصرف رسانهای و اوقات فراغت و تفریح مردم در شرایط کنونی جامعه است که میتواند با لایههای مختلف زندگی مردم ارتباط عمیقی برقرار کند.
وی گفت: اگر مجموعه آستان قدس رضوی در این راستا سرمایهگذاری خوبی کند، بیتردید بخش جدی خلاء ارتباط با تودههای مختلف مردم در عرصههای داخل و بینالملل؛ چه مسلمان و چه غیرمسلمان که نیاز به تولید محصولات فرهنگی و هنری دارند، برطرف خواهد شد.
گستره نامحدود مکتب هنر رضوی
معینیپور اظهار کرد: شکی نیست مکتب هنر رضوی میتواند توسعه یابد و یک زبان فرهنگی و هنری فاخر با تولید محصولات ایجاد کند که گستره آن به شیعیان و محبان حضرت رضا(ع) محدود نمیشود.
وی گفت: معاونت فضای مجازی، هنر و رسانه دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم با انعقاد این تفاهمنامه، همکاریهای مشترک در حوزههای مختلف هنری اعم از تولیدات رسانهای، شعر، داستان، فیلم و... با آستان قدس رضوی خواهد داشت.
معینیپور خاطرنشان کرد: هنرمندان فعال در حوزههای دینی نیز که در طول بیش از چهار دهه همکاری با این دفتر، آثار فاخری تولید کردند در خدمت توسعه مکتب هنر رضوی قرار خواهند گرفت. همچنین با این مؤسسه در عرصههای آموزشی، پژوهشی و فضای مجازی با توجه به ظرفیتهای موجود برای گسترش این مکتب تعامل خواهیم داشت.
شایان ذکر است، معرفی منتخبی از فعالیتها و برنامههای هنری این مؤسسه با محوریت مکتب هنر رضوی در دو سال اخیر در حوزههای مختلف اعم از تولید محصولات هنری رضوی با برند «مهر»، تهیه پوستر، نماهنگ، انتشار کتابهای فاخر هنری، برگزاری جشنوارههای هنری و...، از دیگر بخشهای برگزاری این مراسم بود.