نخستین دوره آموزشی«مهارتهای زندگی و بالندگی فرزندان دانشآموز» در راستای تربیت زیست عفیفانه در بنیاد پژوهشهای اسلامی آستان قدس رضوی کار خود را آغاز کرد.
دوره آموزشی «مهارتهای زندگی و بالندگی فرزندان دانشآموز» آغاز به کار کرد
به گزارش آستان نیوز، رئیس بنیاد پژوهشهای اسلامی آستان قدس رضوی در آئین افتتاحیه این دورهها که با حضور جمعی از معلمان استانهای خراسان، یزد و اصفهان در تالار شیخ طبرسی بنیاد پژوهشهای اسلامی برگزار شد، به موضوع «تطور مفهوم عفت و زیست عفیفانه» و بررسی نظرات برخی از بزرگان در خصوص موضوع «عفت» پرداخت.
دکتر احد فرامرز قراملکی تصریح کرد: عفت بر اساس منابع ارسطویی اینگونه معنا شده است، شخصی که از هر لذتی برخوردار میشود و در مقابل هیچ کدام خودداری نمیکند لگام گسیخته می شود و کسی که از همه لذایذ اجتناب می ورزد، مانند ابلهان بی احساس میشود و به همین جهت خویشتنداری به دلیل افراط و تفریط از میان میرود و با رعایت اعتدال پایدار میماند.
وی ادامه داد: همچنین در این منابع پاکدامنی فضیلتی است که با آن انسان در برابر خواهشهای جسمانی چنان رفتار می کند که قانون فرمان داده و فجور ضد آن است.
قراملکی تصریح کرد: در منابع فارابی نیزعفت به انجام فعل تعبیر ایجابی و نه ترک و همچنین در محدوده سنت، شریعت و قانون معنا شده است. اخوانالصفا نیز عفت را در دو مولفه فضیلت و دوری کردن از ممنوعیتها و محرمات معنا کرده است.
وی در ادامه به بررسی نظرات شیخ غزالی در کتاب «میزان العمل» اشاره کرد و گفت: بر اساس نظر غزالی عفت فضیلتی است که کاهش و افزیش آن با اشاره عقل باشد.
شایان ذکر است، دوره آموزشی "زندگی و بالندگی" در راستای تربیت زیست عفیفانه با خود مراقبتی دانشآموزان، برای والدین بصورت حضوری از ۲۵ تا ۲۸ مردادماه با حضور ۵۳ نفر از معلمان استانهای خراسان بزرگ، یزد و اصفهان در حال برگزاری است.