همزمان با اولین روز از ماه صفر، نشست مسئولان آستان قدس رضوی استان اصفهان با حضور مصطفی حجه فروش مدیر کانونهای خدمت رضوی استان و دبیران و معاونین شهرستانی با موضوع بررسی عملکرد شهرستانها و ابلاغ دستورالعملها برگزار شد.
نشست مسئولان آستان قدس رضوی استان اصفهان برگزار شد
به گزارش آستان نیوز از اصفهان در این نشست حجه فروش انتظارات آستان قدس رضوی از نحوه فعالیت دبیران شهرستانی را مطرح و امامی معاون خادمیاری دبیرخانه کانونهای خدمت رضوی در استان در خصوص موضوعات مرتبط با حوزه خادمیاری و یاور رضوی صحبت کردند. همچنین منتظری معاون کانونهای خدمت رضوی موارد مرتبط و مهم با موضوعات و مسائل مرتبط با کانونها و چند نفر از مسئولان عرصههای تخصصی توضیحاتی را در خصوص نحوه فعالیت عرصهها ارائه نمودند.
از موضوعات مطرح شده در این نشست میتوان به ارائه گزارش از وضعیت شبکه خادمیاری در استان اشاره نمود که با توجه به آمار ارائه شده در حال حاضر 9623 نفر خادمیار در استان اصفهان مشغول خدمترسانی میباشند که از این تعداد 32 درصد شامل 3494 نفر را بانوان و 68 درصد شامل 6129 نفر را آقایان تشکیل میدهند. تا کنون 19462 خدمت توسط خادمیاران رضوی استان در سامانه خادمیاری ثبت گردیده که از 50 درصد از خادمیاران تا کنون در از سهمیه کشیک حرم مطهر رضوی استفاده نکردهاند و این بدان معناست که بیش از نیمی از خادمیاران اصفهانی محل اصلی خدمت خود را در محل سکونت خود میدانند.
1160 نفر یاور رضوی نیز در کنار خادمیاران استان اصفهان در حال فعالیت میباشند که پیشبینی میشود امسال ارائه خدمات توسط خادمیاران و یاوران رضوی رشد 100 درصدی داشته باشد.
در این نشست دستورالعمل اجرای برنامههای چهارشنبههای امام رضایی، سروش رحمت، پویش اربعین، پویش هدیه امام، طرح صلح یاران رضوی و برخی دیگر از برنامهها برای دبیران و معاونین شهرستانی توضیح داده شد.
در طرح «سروش رحمت» به ترویج فرهنگ تلاوت اذان در معابر و مکانهای عمومی و اجتماعات تاکید شد و در طرح «پویش اربعین» که از امروز در سامانه خادمیاران رضوی بارگذاری گردید، امکان کمکهای مالی و تجهیزاتی به مواکب مشخص شده در سامانه که در مسیر نجف به کربلا مستقر هستند برای خادمیاران فراهم شد.
همچنین از شهرستانهایی که در مسیر تردد زائران اربعینی قرار دارند درخواست شد تا با برپایی مواکب فرهنگی و پذیرایی خدمت رسانی به زائران را آغاز نمایند.
در «پویش هدیه امام» نیز خادمیاران میتوانند کمکهای خود جهت تهیه اقلام جهیزیه را حداقل به مبلغ پنج میلیون تومان واریز و تصویر فیش واریزی را در سامانه خادمیاری خود بارگذاری نمایند.
در این نشست آقایان اسماعیلی و زیبایی فرد هدف از طرح «صلح یاران رضوی» را ایجاد صلح و سازش در بین مردم با حل مشکلات و اختلافات در بین مردم عنوان کردند و افزودند: این طرح که بر اساس تفاهمنامه بین مجموعه بنیاد کرامت و ستاد صبر قوه قضائیه در مرکز استان و برخی از شهرستانهای استان اجرا میشود، علاوه بر کاهش پروندههای جاری در دستگاه قضا، میتواند ایجاد صلح و سازش در بین طرفین دعوا را سریعتر برقرار نماید.
در این جلسه نحوه آموزش ثبت نام یاور رضوی و نحوه کار با سامانه جهت تایید گزارش و استخراج اطلاعات از شبکه خادمیاری به صورت تصویری برای حاضرین توضیح داده شد و همچنین عنوان شد که طرح ثبتنام یاوران رضوی به صورت سهمیهای میباشد و صرفا برای کانونهای محلی که با ثبت گزارش خود حائز شرایط دریافت سهمیه ثبتنام یاور رضوی میشوند، فعال میگردد.
چگونگی نحوه ثبت نام یاور رضوی، لزوم آموزش برای مسئولان کانونهای هر شهرستان توسط دبیر شهرستان، نحوه تایید پیش ثبتنام انجام شده در کانونها، توجه ویژه به ثبت گزارش کانونها و نظارت دبیران شهرستانی بر این امر نیز مطرح گردید.
در ادامه نیز با توجه به شعار امسال با عنوان «کیفیسازی خدمات»، توجه ویژه دبیران شهرستانی به برگزاری دورههای آموزشی در حوزههای معرفتی، شناخت خدمت، حوزههای تخصصی خادمیاران، سامانه خادمیاری و خادمیاران جدید رضوی عنوان گردید و بر لزوم ثبت گزارش به صورت ماهانه توسط یاوران رضوی تاکید شد تا یاوران رضوی بتوانند پس از این مدت به خادمیار رضوی تبدیل وضعیت پیدا کنند.
همچنین در خصوص یاورانی که طی دو دوره شش ماه موفق به ثبت گزارش خود نشوند، حذف از سامانه مطرح شد.
در این نشست با توجه به بیانیه گام دوم و لزوم جوانگرایی و استفاده از ظرفیت جوانان بر لزوم استفاده از جوانان در کانونها و ستادها تاکید و همچنین با توجه به لزوم واگذاری امور به مردم جهت حل مشکلات، مسابقه خدمترسانی و به اوج رسانیدن مشارکتهای مردمی در فرمایشات مقام معظم رهبری، به ظرفیت معنوی حضرت رضا(علیهالسلام) برای رشد معنویت و اخلاق در جامعه توسط خدمترسانی کانونهای خدمت رضوی که بر پایه حضور مردمی شکل گرفته است اشاره و بر تقویت خادمیاران به عنوان نیروهای مؤثر و پیشران جهت رشد چشمگیر عناصر معنویت و اخلاق تاکید شد.
علاوه بر این از مؤلفههای انتخاب مسئولین کانونها و دبیران ستادی ضمن جوانگرایی، مسئولیتپذیری و اجتماعی بودن، ارتباط با لایههای مختلف جامعه، توانایی گفتگو و ارتباط مؤثر بین حلقههای حاکمیتی و اقشار مختلف عنوان شد.
از دیگر مسائل مهم در این نشست موضوعات مرتبط با کانون تخصصی بانوان و خانواده بود که با توجه به سهم بیش از 50 درصدی بانوان از جمعیت کشور و اثر بخشی بالای آنان در حوزههای تربیتی و فرهنگی برنامههایی جهت توجه ویژه، پیوستگی برنامههای این کانون و همکاری بین عرصهای این کانون با دیگر کانونها مطرح شد.
همچنین با توجه به پویشهای ابلاغی از سوی آستان قدس رضوی برای این کانون بر لزوم توجه ویژه دبیران شهرستانی و پشتیبانیهای لازم از اجرای این برنامهها تاکید شد.
در این جلسه با توجه به تاکید مقام معظم رهبری در خصوص موضوع فرزند آوری پیشنهاداتی در خصوص ابلاغ این موضوع به عنوان موضوع اصلی تمامی کانونها در استان و ترغیب خانوادههای عضو شبکه خادمیاری به موضوع فرزندآوری و ارائه خدمات جهت سهولت و توانمندسازی خانوادهها در این عرصه با اقداماتی نظیر ارائه خدمات مشاورهای، خدمات سلامت نوزادان، حمایت از مادران و خانواده، خدمات تعلیم و تربیت و کمک تحصیلی با کمک خیرین رضوی مطرح گردید.
در راستای پیگیری امور رفاهی خادمیاران، تفاهمنامهای با موسسه خدمات مسافرت هوایی، گردشگری و زیارتی ثامن الائمه(علیهالسلام) جهت تسهیلات زیارت و استفاده از محل اقامت ارزان قیمت در مشهد مقدس منعقد گردید.
بررسی ارزشیابی عملکرد دبیران شهرستانی از دیگر موضوعات این نشست بود که این ارزشیابی با معیارهای مختلف در اختیار حاضران قرار گرفت و نقشه راه فعالیت دبیران برای ادامه سال تشریح شد. پایشهای استانی و ارزشیابی عملکرد دبیران به صورت ماهانه صورت میپذیرد که ملاک و ادامه همکاری با مسئولان نیز خواهد بود.
همچنین با تاکید بر این که کانونهای تخصصی معینِ کانونهای محلی (در عرصههای فعالیتیِ مرتبط) هستند، از دبیران درخواست شد تا هرگونه فعالیت در کانونهای عمومی با هماهنگی و پشتیبانی کانونهای تخصصی (و یا سررابطین) صورت پذیرد.