پایگاه اطلاع‌رسانی آستان قدس رضوی بنام آستان نیوز شامل اخبار آستان قدس رضوی،تصاویر آستان قدس رضوی و رویدادهای موقوفات امام رضا

۱۴۰۲-۰۷-۱۹

رونمایی از کتاب زندگینامه و بررسی آثار «کلر ژوبرت» در مشهد

از سوی به‌نشر، کتاب «آیینه دار نیکوان» مشتمل بر زندگینامه و بررسی آثار «کلر ژوبرت» نویسنده کودک در مشهد رونمایی شد.

به گزارش آستان نیوز، کتاب «آیینه دار نیکوان» مشتمل بر زندگینامه و بررسی آثار «کلر ژوبرت» نویسنده کودک روز گذشته همزمان با برگزاری یازدهمین «عصرانه داستان نویسان رضوی» با حضور جمعی از علاقه‌مندان به حوزه ادبیات کودک و نوجوان در فروشگاه مرکزی کتاب و محصولات فرهنگی انتشارات به‌نشر مشهد رونمایی شد.

آموزش نویسندگان؛ مهم‌ترین اصل در حوزه ورود به ادبیات داستانی کودک و نوجوان
سید علیرضا مهرداد دبیر سلسله جلسات داستان نویسی «عصرانه داستان نویسان رضوی» در این مراسم، آموزش نویسندگان را مهم‌ترین اصل در حوزه ادبیات داستانی کودک و نوجوان عنوان کرد و افزود: گاهی برخی فکر می‌کنند حوزه کودک نیاز به آموزش ندارد و هر مطلبی را می‌توان در قالب کتاب نوشت و به مخاطب کودک انتقال داد که این امر بسیار اشتباه است و سبب شده آثاری ضعیف در حوزه ادبیات کودک در کشور منتشر شود.خانم کلر ژوبرت که در حال حاضر یکی از نویسندگان برجسته حوزه کودک کشور محسوب می‌شود در کنار تحصیلات آکادمیک و حوزوی که دارد دوره‌های مختلف داستان نویسی و ویراستاری را گذرانده‌اند و آن چیزی در زندگی ایشان مشهود است این که او همیشه در حال علم آموزی و شناخت جامعه است. 

لزوم توجه به  مکتب ساخت گرایی در داستان 
 در ادامه مهدی فردوسی مسئول تحقیق و توسعه و طرح و برنامه انتشارات به‌نشر به بیان نکاتی در باب موضوع «کانونی سازی» به عنوان یکی حوزه‌های مطرح در روایت شناختی که از زیرشاخه‌های مکتب ساخت گرایی در داستان است پرداخت و گفت: ساخت‌گرایی یکی از چند مکتب نقد ادبی و روایت‌شناسی رشته‌ای از شاخه ساخت‌گرایی است که چهار نظریه درباره‌ آن مشهورتر و شناخته‌تر از دیگر نظریه‌ها هستند. سنجش مذکور، بر اساس نظریه ژرار ژنت، نظریه‌پرداز ادبی و نشانه‌شناس فرانسوی با تأکید بر محور «کانونی‌سازی» مطرح می‌‌شود . در این نقد، افزون بر اشاره به ویژگی‌های نویسنده پنهان و خواننده پنهان و راوی و روایت‌نیوش در داستان، مختصات روایت و کانونی‌سازی درونی و بیرونی اثر عرضه و با استناد به بخش‌هایی از دیالوگ شخصیت‌ها، «صدای راوی» از صدای شخصیت متمایز و تأکید می‌شود.
وی ادامه داد: این ابزار نظری که بدیل و رقیب نظریه «زاویه دید» به شمار می‌رود، به تشخیص صدای راوی در روایت‌ها کمک می‌کند و نویسنده آشکار پس از دریافت نقد روایت‌شناختی، می‌تواند خودآگاهانه، در روایت‌سازی‌های بعدی‌اش، صدای راوی را کمینه‌تر کند تا بیش‌تر صدای شخصیت‌ها به گوش خواننده آشکار برسد.

در کتاب‌های کودک باید توصیف کمتر باشد
کلر ژوبرت نویسنده و تصویرگر کتاب‌های دینی حوزه کودک در این مراسم گفت: به برکت انقلاب اسلامی ایران در سن 19 سالگی مسلمان شدم و بعد از ازدواج به ایران آمدم. حدود 40 سال است در ایران زندگی می‌کنم . من در ایران احساس امنیت فکری و معنوی بیشتری دارم و زندگی در این کشور را به جهت اینکه مذهب مردم شیعه است دوست دارم. مادر من پزشک و پدرم نقاش بود و والدین درپرورش بعد هنری شخصیتی من بسیار تاثیرگذار بودند. در ایران با وجود برگزاری دوره‌های آموزشی داستان نویسی بسیار  و کتاب های منتشر شده، آموزش‌های ورود به حوزه داستان نویسی را که از کودکی مورد علاقه‌ام بود، فرا گرفتم . ادبیات کودک یکی از حوزه‌های جذاب مورد علاقه‌من است که می‌توان با کمک آن مفاهیم عمیق را به زبان ساده به کودک منتقل کرد.
او ادامه داد: یکی از اشتباهات نویسندگان حوزه ادبیات کودک در ایران این است که دوست دارند در وهله اول اثر چاپ شده  در این زمینه داشته باشند. اولین اثر من در ایران در سن 35 سالگی به پیشنهاد آقای سرشار منتشر شده که بعد ها از چاپ اثر پشیمان شدم؛ چراکه فکر می‌کنم هنوز آن زمان آثار من به پختگی نرسیده بود. برای من کیفیت و پختگی اثر بسیار مهم‌تر از تعداد آثار چاپ شده است. در حال حاضر 400 اثر چاپ نشده دارم .
خانم ژوبرت که در کنار نویسندگی تصویرگری آثارش نیز انجام می‌دهد، اظهار کرد: نگارش اثر همراه با تصویرگری توسط نویسنده سبب می‌شود که در کتاب تناقض متن و تصویر وجود نداشته باشد . کودکان کم حوصله هستند و در کتاب‌های کودک باید توصیف کمتر باشد. 
در پایان این جلسه نیز کتاب «آیینه دار نیکوان» با حضور نویسنده اثر رونمایی شد.این کتاب مشتمل بر زندگینامه و بررسی آثاری از «کلر ژوبرت» است که «فاطمه رضایی» عهده دار گردآوری و تالیف آن بوده است و توسط انتشارات به‌نشر به زیور طبع آراسته شده است. کتاب با یک مقدمه و پس از آن سال شمار زندگی خانم ژوبرت آغاز می‌شود و پس از آن در فصول دیگری از جمله گفتگو، پرسش‌های نظری درباره ادبیات دینی، هویت در داستان‌های کلر ژوبرت، داستان‌های تخیلی کودکان و قابلیت تبیین مفهوم خدا، منابع، فهرست توصیفی آثار دینی کلر ژوبرت و فهرست اجمالی آثار کلر ژوبرت ادامه می‌یابد.
گفتنی است خانم ژوبرت حدود ۱۲۰ اثر در حوزه کودک را به رشته تحریر در آورده است که بیشتر آثارش با الهام از مبانی دینی و آیات قرآن نوشته شده‌اند.

افزودن دیدگاه جدید:

متن ساده

HTML محدود

Image CAPTCHA
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید

تولیت آستان قدس رضوی

حضور جوانان در کانون‌های رضوی؛ فرصتی برای تعمیق معنویت در آینده‌سازان است
تولیت آستان قدس رضوی حضور نسل جوان در کانون‌های خدمت رضوی را حائز اهمیت دانست و گفت: کانون‌های خدمت رضوی باید محلی برای…

تلویزیون اینترنتی