پایگاه اطلاع‌رسانی آستان قدس رضوی بنام آستان نیوز شامل اخبار آستان قدس رضوی،تصاویر آستان قدس رضوی و رویدادهای موقوفات امام رضا

رئیس بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی:
۱۴۰۲-۰۸-۰۱

فلسفه برای کودک در گفتمان فلسفه اسلامی ماهیت بین رشته‌ای دارد

رئیس بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی گفت: فلسفه برای کودک در گفتمان فلسفه اسلامی ماهیت بین رشته‌ای دارد و اگر الگوهای پژوهشی بین رشته‌ای در دست نداشته باشیم ممکن است که به نتایج کارآمد نرسیم. 

به گزارش آستان‌نیوز، دکتر احد فرامرز قراملکی در نشست «هم‌اندیشی فلسفه برای کودکان» که با همکاری بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی، کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان و مجمع عالی علوم انسانی اسلامی برگزار شد، عنوان کرد: بحث فلسفه برای کودک در گفتمان فلسفه اسلامی یکی از علایق جدی من بود که روزگاری نیز گاهی تاملاتی در این حوزه داشتم.
وی با بیان اینکه فلسفه برای کودک در گفتمان فلسفه اسلامی با خود فلسفه اسلامی متفاوت است، ادامه داد: فلسفه اسلامی سینوی با فلسفه اسلامی صداریی از این حیث فرق دارد که ملا صدرا گشودگی نسبت به رشته‌ها داشته است و سعی می‌کرده با رویکرد بین رشته ای از ظرفیت های کلام عرفان تفسیر حدیث و مشاء و اشراق مسائل فلسفی را حل کند.
وی ادامه داد: اگر ماهیت بین‌رشته‌ای فلسفه برای کودک در گفتمان فلسفه اسلامی درک نشود، دست همکاران روانشناس، اهالی ادبیات و فلسفه می‌افتد و سر از تحلیل‌نگری در می‌آورد زیرا فلسفه برای کودک صرفا آموزش دستگاه فلسفی نیست به این معنی که فلسفه کودک آموزش فلسفه ابن سینا نیست، بلکه نوعی فلسفه‌ورزی در گفتمان فلسفه اسلامی است و فلسفه‌ورزی کودک حقیقتا موضوعی است که رویکردهای علوم مختلف می‌تواند به ما کمک کند به همین دلیل برای دستیابی به این هدف باید با رویکرد میان رشته‌ای به مسئله نزدیک‌تر شد .
رئیس بنیاد پژوهش های اسلامی آستان قدس رضوی در ادامه تاکید کرد: باید ادبیات خوبی در روش شناسی فلسفه کودک در گفتمان فلسفه اسلامی راه انداخت و تجربه نگاری صورت گیرد که در هین راستا هم‌افزایی ایجاد می‌شود و می‌تواند کمک های خیلی خوبی در این حوزه انجام شود.
قراملکی خاطر نشان کرد: امروز فلسفه در دنیا جنبه کابردی دارد و خودش را نشان می‌دهد در واقع مهم‌ترین جنبه کاربردی فلسفه، فلسفه برای کودک است و ما متاسفانه مباحثی که از غرب آمده را  بدون شناخت تمدن خودمان می پرستیم.
به گفته وی فیلسوفانی همچون محمدبن زکریای رازی و... درگیر این مسائل بودن و ما باید از این ظرفیت‌ها استفاده کنیم.
ما در فسلفه چیزی به نام روایتگری و قصه‌های روایی نداریم، اما در فلسفه کودک باید این مهم دیده شود، سابقه روایتگری در تمدن ما وجود دارد اما روایتگری فلسفی کمتر رخ داده است، امیدواریم با برگزاری اینگونه نشستها اقدامات بزرگی در این حوزه آغاز شود.

افزودن دیدگاه جدید:

متن ساده

HTML محدود

Image CAPTCHA
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید

تولیت آستان قدس رضوی

تلاش‌های بی‌وقفه شهید رئیسی در خدمت به مردم، الگویی برای مسئولان کشور است 
تولیت آستان قدس رضوی تلاش‌های بی‌وقفه و خالصانه شهید رئیسی برای خدمت به مردم و توسل ایشان به اهل بیت(ع) را الگویی برای…

تلویزیون اینترنتی