در دومین دوره آموزشی «مهارتهای زندگی و بالندگی فرزندان دانش آموز» موضوع «چیستی انگاره و مدیریت آن» تبیین و بررسی شد.
تبیین موضوع «چیستی انگاره و مدیریت آن»
به گزارش آستاننیوز، مدرس دورههای اخلاق حرفهای، در دومین دوره آموزشی «مهارتهای زندگی و بالندگی فرزندان دانش آموز» که در راستای طرح ملی "زندگی و بالندگی "با همکاری بنیاد پژوهشهای اسلامی، معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری و همچنین وزارت آموزش و پرورش و در بنیاد پژوهشهای اسلامی آستان قدس رضوی برگزار شد، به تبیین موضوع «چیستی انگاره و مدیریت آن» پرداخت.
مصطفی جانقلی، در تعریف انگاره گفت: انگاره به معنای تصوير ذهنی نسبتا پايدار ما از خود و دیگران در تعامل ما با خود و آنهاست و امری درونی و پنهانی اما سخت موثر است.
وی با بیان اینکه انگارهها منطقگریز اما مدیریتپذیر هستند، گفت: هفت فرمان در مدیریت انگارهها شامل چراغ قوه(توجه)، ذره بین(شناخت تحلیلی و دقیق ابعاد و عناصر)، ترازو(سنجش و نقد انگارهها)، تور(تبیین و کشف عوامل)، واکسن( پیشگیری)، نسخه(درمان و اصلاح انگارهها) و کاشت(انگاره آفرینی) است.
جانقلی افزود: انگاره شخص از عفتورزی میتواند رهبانیت جنسی، بی کلاسی در تعاملات، عقب مانده بودن، کسل و خسته کننده بودن، موجب بالندگی و یا موجب بازندگی باشد.
غفوری فرد نیز در ادامه این جلسه به موضوع آموزش اخلاق بزرگسالان اشاره کرد و در تعریف آموزش گفت: آموزش فرایندی تعاملی بین حداقل دو نفر که یکی نقش تسهیلگر دارد و وظیفه ایجاد زمینه برای یادگیری را در فرد دیگر که فراگیر نامیده می شود.
وی ادامه داد: آموزش همچنین به معنی تعامل و مواجهه غیر هم سطح یاددهنده و یادگیرنده برای فهمیدن و فهمیده شدن است و شرایط آموزش باید متناسب با هدف آموزش و تغییر باشد.
تولیت آستان قدس رضوی
