موسسه جوانان آستان قدس رضوی، همزمان با سالگرد شهادت «آرمان علی وردی» از شهدای امر به معروف و نهی از منکر که در جریان حوادث سال گذشته به شهادت رسید، در نشستی با حضور سه چهره فرهنگی و رسانه میزبان جمعی از فعالان فرهنگی و اجتماعی شد.
نقش آفرینی جوان انقلابی در دیروز، امروز و فردای انقلاب اسلامی
به گزارش آستان نیوز، در نشست «بازخوانی سیمای جوان درعصرانقلاب اسلامی» عصر سه شنبه 9 آبان در مجتمع دانشجویی امام رضا(ع) مشهد برگزار شد، ابوالقاسم طالبی تهیه کننده سینما، سید پویان حسین پور فعال فرهنگی و رسانه ای و جواد موگویی، مستند ساز به ابعاد نقش آفرینی جوان انقلابی در دیروز، امروز و فردای انقلاب اسلامی پرداختند.
آنان که با انقلاب نبودند، نماندند
ابتدا «ابوالقاسم طالبی» نویسنده، کارگردان و تهیه کننده سینما که او را با آثار مختلفی می شناسیم، به بیان نکاتی درباره ضرورت برقراری ارتباط قلبی با امام جامعه، پرداخت و گفت: در آغاز دوران انقلاب اسلامی هم برخی با وجود این که خودشان در مسیر انقلاب بودند و انگیزههای انقلابی نیزداشتند، اما چون با امام نبودند، نتوانستند با انقلاب بمانند.
طالبی در این زمینه تصریح کرد: کسانی که در مسیر حرکت انقلاب، دلشان را با امام جامعه صاف کنند به سرمنزل مقصود میرسند.
طالبی در بخشی دیگر نیز ضمن اشاره به برخی مسائل روز جامعه با بیان این که در حال حاضر با مجموعه ای از چالش ها و مسائل مواجه هستیم، خاطرنشان کرد: متاسفانه در حوزه تبلیغات، رسانه و تصویرسازی هم ضعیف هستیم.
چالش های نسل جدید
«سید پویان حسین پور» کارشناس و فعال فضای مجازی و رسانه نیز در این نشست با اشاره به این که چالشهای نسل نو صرفا متعلق به ایران نیست و در همه جای دنیا وجود دارد، یادآور شد: بخش مهمی از این چالشها مربوط به آسیبهای ذاتی است که فضای مجازی به دنبال دارد.
تربیت یک نسل توسط اینترنت
وی با اشاره به آسیب هایی که اکنون متوجه یک نسل است، بیان کرد: همزمان با گسترش فضای مجازی، نسلی پدید آمد که به آن نسل Z میگویند. این نسل را غالبا اینترنت تربیت کرده و جهانبینی او را فضای مجازی ترسیم میکند. بخشی از آسیبهایی هم که در جریانات سال گذشته به نسل جوان وارد شد، از همین جنس است که اتفاقا فراگیری بالایی نیز دارد.
این کارشناس فرهنگی و رسانه در ادامه گفت: فضاهایی که نسل جوان طی سالهای اخیر در معرض آن بوده اند و برخی از مشکلات اقتصادی و سیاسی و اجتماعی نیز به آن دامن زد، موجب شد که بخشی از جامعه جوان دچار تعارضاتی شوند که برخی از جریان ها و جرقهها نیز منجر به آن شد که اعتراض آنها به خیابان کشیده شود.
در انتقال روایت های درست، دچار ضعف هستیم
حسین پور با اشاره به ضعفهای موجود در زمینه انتقال روایتهای صحیح افزود: واقعیت این است که بخشی از جامعه دچار تعارض است. اما تا وقتی ما روایت صحیح را انتقال ندهیم، دشمن تصویر وارونه را منتقل میکند.
نیازمند آداب گفت وگو هستیم
«جوادموگویی» که او را با آثارش به عنوان مستندساز می شناسیم هم در این نشست با بیان این که اتفاقات سال گذشته ناشی از انباشتی از مسائل بود، خاطرنشان کرد: از یک سو نباید از یاد ببریم که این اتفاقات فقط توسط جوانان شکل نگرفت و طیفهای مختلف سنی در لایههای مختلف آن حضور داشتند. نارضایتی عمومی که شامل نارضایتی اقتصادی و سیاسی و اجتماعی بود، با انباشت برخی از مسائل و نیز تصوراتی که از جمهوری اسلامی ساخته شده بود، به بخشی از جامعه القا میکرد که به خیابان بیایند.
وی افزود: تصوری که از جمهوری اسلامی در ذهن برخی از نسل جوان امروز شکل گرفته، ممکن است واقعی نباشد. حرکت های توسعه ای در جمهوری اسلامی در مقایسه با رژیم گذشته اصلا قابل قیاس نیست و بسیار فراتر از آن حرکت کرده است. اما این که در مقایسه با شعارهای خود در کجا قرار دارد، نیاز به تبیین دارد.
موگویی درادامه گفت: تا زمانی که نتوانیم تصویر درستی از جمهوری اسلامی به جوان خود ارائه کنیم، وضعیت چندان بهبود پیدا نمیکند. ما برای این کار نیاز به «سواد»، «فرم ارائه» و «آداب گفت وگو» داریم و در غیر این صورت، همچنان باید کف خیابان پاسخگوی برخی جوانان باشیم.
وی تاکید کرد: کلید واژه این مسیر تصویرسازی صحیح است. باید دست از کارهای نمایشی برداریم. ما نیاز به گفت وگو داریم راهی جز تبیین از طریق گفت وگو نداریم.