جمعی از طلاب حوزه علمیه امام خمینی(ره) مشهد مقدس از بنیاد پژوهشهای اسلامی آستان قدس رضوی بازدید کردند.
بازدید طلاب مدرسه علمیه امام خمینی(ره) مشهداز بنیاد پژوهشهای اسلامی آستان قدس رضوی
به گزارش آستان نیوز، مدیر گروه فقه و اصول بنیاد پژوهشهای اسلامی آستان قدس رضوی در این دیدار که صبح امروز در محل نمایشگاه دائمی بنیاد پژوهشهای اسلامی آستان قدس رضوی برگزار شد، عنوان کرد: مسئله اخلاق و تربیت موضوع بسیار مهمی است، از همین رو فلسفه وجودی حوزههای علمیه و روحانیت مسئله اخلاق و تربیت است و این مهم همان فلسفه و رسالتی است که ائمه اطهار(ع) همواره دنبال می کردند.
حجتالاسلام و المسلمین مهدی شریعتیتبار، افزود: علما که وارثان انبیای الهی هستند و رسالت آنان نیز هدایت و تربیت مردم است، اگر انسانها از نظر اخلاقی تربیت شوند و در مسیر درستی قرار گیرند بسیاری از مشکلات جوامع بشری حل و فصل میشود.
این پژوهشگر در ادامه به جریانات اخیر و کشتار مردم بی دفاع غزه توسط اسرائیل اشاره کرد و این اقدام را ناشی از بی اخلاقی دانست و گفت:ما امروز شاهد هستیم سقوط اخلاقی چه پیامدهای وخیمی را برای بشریت به ارمغان آورده است.
حجتالاسلام و المسلمین شریعتی تبار ادامه داد:اسرائیل در مقابل چشم جهانیان وحشیترین جنایت ها را درغزه انجام میدهد، بیمارستانها به بدترین شکل ممکن با بمبهای غیر متعارف اهدایی آمریکا بمباران میشود و زنان و کودکان بی گناه را قتل عام میکند.

وی بیان کرد: هیچ وجدان جهانی تکان نمیخورند و سازمان های جهانی اقدامی نمیکنند و این نشان دهنده سقوط اخلاقی است، انسانی که فاقد تربیت انسانی و اخلاقی باشد از هر حیوان و درندهای خطرناکتر و جنایتکارتر میشود و این ضعف اخلاق و سقوط تربیت انسانی است.
مدیر گروه فقه و اصول بنیاد پژوهشهای اسلامی آستان قدس رضوی در ادامه به حدیثی ازحضرت علی(ع) اشاره کرد و افزود: امیرالمومنین(ع) میفرمایند: تلاش ما برای قدرت طلبی نیست بلکه برای این است که معالم دین را درجامعه احیا کنیم و اصلاح انسان ها و فرهنگ ها صورت گیرد.
وی اضافه کرد: برای رسیدن به جامعهای با اخلاق، نقشآفرینی در چند زمینه لازم است، نخست اینکه از علم و دانش لازم برخوردار باشیم و علوم قرآن و اهل بیت(ع) را فرا گرفته و منش اخلاقی آنان را در زندگی فرا گیریم.
این پژوهشگر همچنین به حدیثی از امام رضا(ع) با موضوع احیا و نشرعلوم اهل بیت (ع) اشاره کرد و گفت: ایشان می فرمایند: «خداوند، رحمت کند آن بندهای را که امر ما را زنده کند!». پرسیده شد، چگونه امر شما را احیا می شود؟ فرمود: «علوم ما را فراگیرد و به مردم بیاموزد، که اگر مردمْ زیبایی های گفتار ما را می دانستند، از ما پیروی می کردند» در واقع این حدیث یک اتمام حجت بر ما پژوهشگران و طلاب است تا بتوانیم زیباییهای کلام اهل بیت(ع) را به درستی به مردم نشان دهیم.
وی تصریح کرد: در روایتی دیگر از امام رضا(ع) آمده است، «عقل یک انسان به تمام و کمال نمی رسد مگر اینکه دارای 10 خصلت باشد، مردم به خیر او امیدوار و از شر او در امان باشند، خیر دیگران را بزرگ و کار خیر خودش را کم و اندک ببیند، مردم از طلب حاجت به او خسته نمیشوند، در تمام دوران زندگیاش هیچ گاه از طلب علم خسته نمیشود، با خدا باشد هر چند به لحاظ مادی فقیر باشد، گمنامی برایش از شهرت محبوب تر است، هیچ کس را نمی بیند مگر اینکه منطقش این است که او از من بالاتر است».
تولیت آستان قدس رضوی
