در روزهای ملتهب و خونین سرزمینهای اشغالی فلسطین، متوسطه دوره دوم امام رضا(ع) واحد4 نشستی را با دعوت از سید حسین ناصری شکیب از فرماندهان پیشکسوت سپاه با محوریت روشنگری درخصوص مسئله فلسطین و طوفان الاقصی و پاسخگویی به شبهات دانش آموزان برگزار کرد.
نشست دانش آموزی بررسی تحولات فلسطین/ طوفانی که نقشه رژیم اشغالگر را نقش بر آب کرد
ناصری شکیب در این نشست تاریخچهای کوتاه از سرگذشت تلخ مبارزات و رویارویی فلسطینیان و اعراب با اسراییلیها را تشریح کرد: در بریتانیا در خلال جنگ جهانی اول در سال 1917 تصمیم گرفت که به پیشنهاد جیمز بالفور وزیر وقت خارجه بریتانیا فلسطین را که تا آن زمان جزو قلمرو و تحت کنترل امپراتوری عثمانی بود، تخلیه و قیمومیت آن را بر عهده بگیرد. همزمان اقلیت یهودیان این ۰منطقه که سرگردان بودند، صاحب سرزمین شوند.
سیاست انگلیس به عنوان استعمارگر با سابقه از این طرح این بود که بعد از پایان دوره استعمارشان بر هند، نیاز داشتند گروهی حافظ منافع کشورشان در منطقه خارمیانه باشد و یهودیان مناسب این طرح بودند. در سال 1948 با تصمیم و تحریک بریتانیا و سایر ملل اروپایی و نیز آمریکا، مجمع عمومی سازمان ملل رأی به تشکیل کشور اسراییل داد.
وی اضافه کرد: هر چند چهار کشور عربی این تصمیم را برنتافتند و به اسراییلیها حمله کردند اما چون دیگر یهودیها انگیزه داشتند و بریتانیا پشت حمایت از آنها بود و از آن طرف، اعراب و کشورهای اسلامی دچار تشتت، عقبماندگی و اعتقاد به ایدئولوژی پان عربیسم بودند، شکست خوردند و راه به جایی نبردند.
وی با اشاره به تاریخ جنگ های مختلف در تمامی این سال ها، ادامه داد: بعد از پیروزی انقلاب اسلامی، مبارزه مسلمانان با رژیم اشغالگر اسراییل رویکرد دینی و مذهبی گرفت و از آن تاریخ به بعد، دیگر تجاوزات و پیشرویهای آنها به سرزمینهای اشغالی محدود ماند تا اینکه سالها بعد، گروههای مبارز فلسطینی و لبنانی، دست به مبارزات جدی با اسراییلیها زدند. برای اولین بار در سال 2006 بود که در جنگ بین حزب الله لبنان و اسراییل، رژیم اشغالگر مجبور شد درخواست آتش بس به نیروهای مقاومت بدهد. پس از آن نیز انتفاضههای مختلفی در سرزمینهای اشغالی رخ داد و اسراییل رفته رفته رو به ضعف نهاد.
وی درباره تحولات اخیر گفت: اما امسال شاهد عملیات پیشدستانه جبهه مقاومت فلسطین در این سرزمینها بودیم چون رژیم اشغالگر صهیونیسم به پیشنهاد آمریکاییها تصمیم داشتند طرح «ابراهیم» را با کمک برخی کشورهای عربی از جمله مصر و عربستان در پی عادیسازی روابط دیپلماتیک با اسراییل و به رسمیت شناختن آن بودند و اگر به ثمر میرسید، باقیماندههای این سرزمین هم به چنگ دشمن میافتاد و دیگر آرمان فلسطین به فراموشی سپرده میشد که بحمدالله به نتیجه نرسید و نقشه آنها را نقش بر آب کرد. این پاسخ سوالی است که برخیها این روزها مطرح میکنند که «چرا جبهه مقاومت دست به طوفان الاقصی زد؟»
در پایان این نشست دانش آموزی نیز ناصری شکیب به پرسشهای دانش آموزان از جمله نقش و موضع جمهوری اسلامی ایران در رویدادهای اخیر منطقه، ریشه درگیریها در فلسطین اشغالی، تفکر صهیونیستی و... پاسخ داد.
تولیت آستان قدس رضوی
