پایگاه اطلاع‌رسانی آستان قدس رضوی بنام آستان نیوز شامل اخبار آستان قدس رضوی،تصاویر آستان قدس رضوی و رویدادهای موقوفات امام رضا

۱۴۰۲-۰۸-۱۲

بایدهای و نبایدهای تغییر ریل به سمت دنیای نوجوانی

دانش آموزان سرمایه این کشور هستند. این جمله به نظر بسیار کلیشه‌ای و تکراری است، اما به‎همان میزان تکراری‎ بودنش اهمیت دارد. به‎خصوص این‎که به‎طور طبیعی هر چیزی که کم و نایاب می‌شود، ارزش و اهمیت حفظ و نگه‎داری صحیح از آن هم بالاتر می‎رود. 

 سیدجعفر حسینی معاون پرورشی و تربیت بدنی بنیاد فرهنگی رضوی / وضعیت ما با دانش‌آموزان فعلی و آینده در کشورمان به همین شکل است. جمعیت رو به کاهش و فردای این کشور در همه سطوح و رده‎ها به‎دست همین دانش‌‎آموزانی است که باید به‌بهترین نحو و بالاترین امکانات و حداقل آزمون و خطا پرورش پیدا کنند.
اگر این نگاه و ارزشمندی دانش ‎آموزان در بین مسئولان و متولیان فرهنگی و آموزشی مورد پذیرش قرار بگیرد، می‎توانیم امیدوار باشیم که قدم‎های مثبتی برای این گروه سنی برداشته شود. در غیر این صورت، آینده‌ای پر چالش پیش رو خواهیم داشت. 
به خصوص این‎که کودکان و نوجوانان دانش‎آموز امروزی با هم‎سن و سال‎های نسل‎های پیش از خود تفاوت‌های چشمگیری دارند. عدم توجه به این تفاوت‎ها، شکاف و فاصله بین متولیان و دانش‎آموزان را بیشتر و بیشتر می‎کند. 
دانش‎آموزان امروز در معرض بمباران محتوا و اطلاعات‌اند. این حجم از محتوا در موضوعات بسیار متنوع و از اقصی نقاط  عالم که با چند لمس ساده در گوشی‎ها قابل دسترسی است، روی تفکر، باورها، شخصیت و طبیعتاً آینده آن‎ها تاثیرات قابل توجه دارد. همه دنیا در گوشی بچه‎ها جمع شده و مدیریت ورودی و خروجی این داده‎ها اگر نگوییم ناممکن، اما بسیار سخت است. این حجم عظیم محتواهای کپسولی، فشرده و غیر ضروری احساس کاذبی از دانایی در دانش‎آموزان ایجاد می‎کند، ذائقه‎سازی می‎کند و میل و حوصله به‌اختصاص وقت بیشتر برای شاگردی‎کردن، مطالعه و آموختن را در آن‎ها می‌خشکاند. 
از سوی دیگر دانش‎آموزان امروزی نسل آگاهی هستند که از همه وقایع ریز و درشت حتی سریع‎تر از والدین‌شان مطلع می‎شوند و تیترهای خبری را زیرورو می‎کنند. ویژگی دیگر نسل امروز، پرسش‎گری و مطالبه‎گری است. نوجوان امروزی مثل والدین خود مطیع حرف‌های مربی نیست. از سوال کردن و چالش نمی‎هراسد و برای رسیدن به خواسته‎هایش پافشاری می‎کند. 
این نوجوانان با هیچ کس عقد اخوت نبسته و دنیای نوجوانی‎شان محدود به یک برنامه نیم‌رخ و یکی دو تا مجله و کاست موسیقی نیست. نوجوان امروز در معرض انتخاب‎های متعدد، حذف کردن‎های متعدد و بلاک و ریپورت است.  
اکنون و در روز دانش‎آموز، بیش و پیش از هر کاری، باید متولیان فرهنگی، تربیتی و آموزشی را به بازخوانی سیاست‎ها و راهبردهایشان در حوزه مسائل دانش‎آموزان دعوت کرد. باید از شرایط و تهدیدهای روز، فرصت ایجاد کرد و از ظرفیت تکنولوژی‎های ارتباطی، دهکده جهانی اطلاعات، مطالبه‎گری و خطرپذیری دانش‎آموزان امروزی نهایت بهره را برد و با کفش‎های آن‎ها راه رفت و دنیا را با عینک نسل امروز دید. 
اگر تحلیل و شناخت زمینه‎ای خوبی ایجاد شود، آن‎گاه از کتاب‎های درسی گرفته تا فیلم‎ها و سریال‎ها، کتاب‎های تألیفی و ترجمه، موسیقی‎ها و ترانه‎ها و سرودها، مسابقات و رشته‎های ورزشی و هنری و... تمام ساحات اجتماعی و فرهنگی ما متحول شده و ریل تغییر خواهد کرد. 
روز دانش‎آموز در تقویم ملی ما روز مبارزه با استکبار جهانی نیز هست. به‎راستی برای مبارزه با ظلم، استکبار و فساد سیستماتیک چه افرادی بهتر و شایسته‎تر از نوجوانانی که مطالبه‎گر، خطر پذیر و آگاه هستند؟
دانش‎آموزان امروزی برای مبارزه با ظلم و بی‎عدالتی به سلاح آگاهی، دانایی و توانایی نیاز دارند. آینده دنیا به دست آن‎هاست و هر متولی تربیتی و مربی و معلمی باید در تعامل با دانش‎آموز به این اصل بیندیشد که جاده فردای اقتصاد، سیاست، مذهب و فرهنگ درست از وسط کلاس درس او عبور می‎کند و کلاس درس او فارغ از آن‎که چه درسی می‎دهد، مهم‎ترین کلاس درس دنیاست.

 

افزودن دیدگاه جدید:

متن ساده

HTML محدود

Image CAPTCHA
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید

تولیت آستان قدس رضوی

بزرگترین دروغ‌ و فریب غرب، شعار دفاع از حقوق زن است
تولیت آستان قدس رضوی صیانت از کرامت زنان را ضامن حضور مؤثر اجتماعی آنان دانست و گفت: تمدن غرب از طرفی کرامت زنان را از…

تلویزیون اینترنتی