به همت انجمن علمي حقوق واحد خواهران دانشگاه بينالمللي امام رضا(ع)، نشست بررسي « وضعيت فلسطين از منظر حقوق بين الملل و حقوق بشر» برگزار شد
نشست بررسي « وضعيت فلسطين از منظر حقوق بين الملل و حقوق بشر» برگزار شد
به گزارش آستان نیوز، دكتر حسين فرحي، دكتراي حقوق بين الملل از دانشگاه علامه طباطبايي تهران و استراسبورگ فرانسه و ديپلمات ارشد وزارت امور خارجه، در اين نشست که صبح امروز یازدهم آبان ماه در سالن همایشهای شهید سلیمانی پردیس خواهران برگزار شد، واكنش سازمان هاي حقوق بشري از ابتدا تا كنون نسبت به فلسطين، ابعاد مختلف عمليات طوفان الاقصي و رابطه اسرائيل و ايران را مورد بررسي قرار داد.
چرا فلسطین اهمیت دارد
وی با طرح این سوال که چرا فلسطین مهم است سخنان خور را آغاز کرد و گفت: فلسطین کشور و سرزمین پیامبران الهی و سرزمین وحی است، این مکان سرزمین موسی کلیم الله، ابراهیم خلیل الله و سرزمین عیسی مسیح است، همچنین در کتاب عهدین مشخصا اشاره شده که عروج حضرت عیسی در این سرزمین اتفاق افتاده است.
فرحی در ادامه با اشاره به آیه نخست سوره اسرا گفت: در این آیه آمده است" پاک و منزه است خدایی که در (مبارک) شبی بنده خود (محمّد) را از مسجد حرام (مکّه معظّمه) به مسجد اقصایی که پیرامونش را مبارک و پر نعمت ساختیم سیر داد تا آیات و اسرار غیب خود را به او بنماییم که او (خدا) به حقیقت شنوا و بیناست." در این آیه به این نکته اشاره شده که پیامبر(ص) از مکه به مسجدالاقصی مشرف شدند و از همین مسجد معراج پیامبر شکل گرفت.
وی با اشاره به قدمت و تاریخچه کشور فلسطین گفت: این کشور بیش از ۱۰ هزار سال قدمت دارد و قدمت شهر علیها ۷ هزار سال قبل از میلاد مسیح است.
بیانیه بالفور و ایجاد خانه ملی برای یهود
ديپلمات ارشد وزارت امور خارجه خاطر نشان کرد: سال ۱۹۱۴ جنگ جهانی اول آغاز و سال ۱۹۱۸ تمام شد، سال ۱۹۱۷شخصی به نام بالفور وزیر وقت خارجه بریتانیا یک بیانیه میدهد و موضوع خانه ملی برای یهود را مطرح میکند که به نام بیانیه بالفور معروف است.
وی ادامه داد: در سال ۱۹۴۸ با فاصله ۳۱ ساله از صدور بیانیه بالفور اتفاقات بسیاری در فلسطین رخ میدهد. در سال ۱۹۴۷ در بندر حیفا مکانی معروف در شمال فلسطین،
۴۵۰۰ اخراجی یهودی سوار بر کشتی شدند و به فلسطین آمدند. پارچه نوشته ای روی عرشه این کشتی خطاب به مردم فلسطین نوشته شده بود با این مضمون که "آلمان خانه و آشیانه ما را نابود کرد لطفا شما فلسطینی ها امید ما را نا امید نکنید"
این استاد دانشگاه افزود: سال ۱۹۴۸ دولت خبیث اسرائیل تاسیس شد و یک سال بعد از آن در سال ۱۹۴۹ اسرائیل را عضو سازمان ملل کردند و با ۳۷ رای مثبت به عضویت سازمان ملل درآمد. اتفاق عجیبی که در این سال ها رخ داد، قطعنامه ۱۸۱ بود در این قطعنامه مسئله فلسطین به دو کشور یهود و اعراب تقسیم شد و با شیطنت و طراحی انگلیسیهای خبیث بعد از ۴۱ سال از تاسیس دولت اسرائیل بخش اعراب فلسطین در سال ۱۹۸۹ به عضویت سازمان ملل درآمد.
وی خاطر نشان کرد: اسرائیل عضو میثاق بین الملل حقوق اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی و عضو کنوانسیون حقوق کودک، عضو کنوانسیون محو کلیه اشکال تبعیض نژادی
و.... شد که تا کنون به هیچ کدام از تعهدات خود در این کنوانسیونها عمل نکرده است.
فرحی خاطر نشان کرد: سال ۲۰۰۸، ۱۴۰۰ نفر غیر نظامی در جنگ ۲۲ روزه توسط اسرائیل کشته میشوند و اولین حق حیات ماده ۶ میثاق قانون اساسی جامعه ملل بر این نکته تاکید دارد که حق زندگی از حقوق ذاتی شخص است و به موجب قانون باید حمایت شود، ماده دو این قانون حق برخورداری از بهداشت است و حق هر کسی در تمتع سلامت جسمی باید به رسمیت شناخته شود.
وی اضافه کرد: در سال ۲۰۰۸، ۳ هزار بمب فسفر سفید بر سر مردم ریخته شد و ماده سوم بحث ممنوعیت شکنجه است که در همان جنگ غزه سال ۲۰۰۸ انواع شکنجه ها را بر مردم اعمال کردند و سایر مواد این قانون اساسی که دولت اسرائیل بر هیچ کدام از مفاد آن متعهد نبوده است.
به گفته فرحی مبارزه مسلحانه با هدف آزادسازی مناطق اشغالی جز اصول حقوق بین الملل است.حق تعیین سرنوشت نیز یک اصل است که هر کشوری سرنوشت خود را خودش تعیین کند بر همین اساس در فلسطین مردم علیه استعمار قیام کردند روزی با سنگ بوده و در حال حاضر با سلاح است که کاملا مشروع است.
تولیت آستان قدس رضوی
