پایگاه اطلاع‌رسانی آستان قدس رضوی بنام آستان نیوز شامل اخبار آستان قدس رضوی،تصاویر آستان قدس رضوی و رویدادهای موقوفات امام رضا

​​​​​​​معاون صنایع‌دستی و هنرهای سنتی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی کشور: 
۱۴۰۲-۰۸-۲۱

​​​​​​​معرفت هنر رضوی در محصولات «مهر» تجلی یافته است

​​​​​​​معاون صنایع‌دستی و هنرهای سنتی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی کشور گفت: معرفت هنر رضوی در محصولات «مهر» تجلی یافته است. 

به گزارش آستان نیوز، مریم جلالی در آیین رونمایی از سامانه برخط فروش محصولات هنری رضوی با عنوان «مهر» و بخشی از محصولات جدید تولید شده این مجموعه که بعدازظهر روز گذشته به همت مؤسسه آفرینش‌های هنری آستان قدس رضوی در هتل قصرالضیافه قدس مشهدمقدس برگزار شد، اظهار کرد: معرفت رضوی در قالب لباس، سفره، آرایه‌ها و معماری ما و هر آن چه که استفاده می‌کنیم، تجلی پیدا می‌کند.
وی ادامه داد: صنایع‌دستی، سال‌ها در ذهن و زندگیمان بوده است. هنرهای سنتی ما نیز برخواسته از دل بوده و متصل به یک معنا است.
جلالی با ذکر سه‌گانه «بینش»، «نگرش» و «منش» گفت: رفتار ما اگر برخواسته از یک سلیقه، یک نگرش و نگرش ما اگر ریشه در یک بینش نداشته باشد، از هم گسیخته می‌شود و در آن زمان است که ما یک رفتار چندگانه داریم. چراکه در این صورت اعتقاد عمیق و ریشه‌دار نیست. 
وی افزود: حرم مطهر رضوی، جلوه گر ارادت هنرمندانی است که هنر در آنان جوشیده و مبتنی بر یک بینش، برخواسته از یک نگرش و منجر به یک منش و رفتار شده است و ما امروز وقتی می‌بینیم، می‌شنویم، می‌چشیم، می‌گوییم و لمس می‌کنیم، معنا را در آن می‌بینیم. 
معاون وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی تصریح کرد: من به عنوان یک مادر و یک انسان، همیشه سعی کرده‌ام برخاسته از آن معنا به فکر جوشش هنری باشم تا کوشش هنری. به فکر کار دل باشم تا کار گِل. 
وی گفت: زنان ما همیشه مولد بودند. در واقع کوثر معنای زنانگی و مولد بودن است که مولد بودن با اشتغال داشتن متفاوت است. در این میان، هنرهای سنتی و صنایع‌دستی ما مولد هستند و تولید عشق، عاطفه، اخلاق، قانون، ثروت، سلامتی و مِثل می‌کنند.
جلالی بیان کرد: من مهر را حاصل این جوشش هنری می‌دانم و به مؤسسه آفرینش‌های هنری آستان قدس رضوی تبریک می‌گویم که توانست زیارت را فارغ از زمان و مکان، به خانه و زندگی مردم بکشاند و کاربردی کند. آن را مَنشی برخواسته از نگرش و نگرشی ریشه‌دار در بینش کند. 
 

لزوم پیوند فرهنگ رضوی با فناوری‌های جدید
معاون وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی ادامه داد: اگر اتصال از بینش به منش یا از منش به نگرش قطع شود، ما سرگردان می‌شویم چنان‌که سرگردانی انسان امروز به این دلیل است. 
وی با اشاره به این‌که محصولات هنری رضوی در واقع محصول نیست بلکه نمادی برای تداعی معانی است که من بشر همه شبیه یکدیگر هستیم، گفت: انسان با دیدن هنری که از جنس‌های مختلف است، معرفت کردگار، معرفت رضوی و معرفت آسمانی و قدسی را در تمام اشیا جاری می‌کند. به طور مثال من می‌توانم در یک ترنج فرش، تجمیع، اتحاد، مَوِدت و مروت را ببینم. 
جلالی افزود: این‌ها حاصل یک نگاه شرقی و عظیمی است که اسلام برای ما به ارمغان آورده است. در واقع وحدت در عین کثرت و کثرت در عین وحدت است. آن‌چه در بینش ما است و علامه‌ها گفته‌اند و ما موظف هستیم آن را به سلیقه روز تبدیل کرده و سلیقه را نیز به رفتار امروز مبدل کنیم. 
وی ادامه داد: امروز، روز ما است برای آن‌که بتوانیم فرهنگ رضوی و اسلامی را با فناوری‌های جدید مبتنی بر آن بینش یگانه و نگرشی که حاصل سلیقه است، به ارمغان بیاوریم. این امر فقط از زنان و مادران ما برمی‌آید. مادران ما کوثر هستند که شیر غیرت، همت و معرفت به ما می‌دهند.  
جلالی ضمن تقدیر از افرادی که هنر رضوی را به زندگی و این دریای بیکران زیارت را به زندگی روزمره متصل کردند، خاطرنشان کرد: امیدوارم این حُسن، جهان را در بربگیرد.

افزودن دیدگاه جدید:

متن ساده

HTML محدود

Image CAPTCHA
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید

تولیت آستان قدس رضوی

حضور جوانان در کانون‌های رضوی؛ فرصتی برای تعمیق معنویت در آینده‌سازان است
تولیت آستان قدس رضوی حضور نسل جوان در کانون‌های خدمت رضوی را حائز اهمیت دانست و گفت: کانون‌های خدمت رضوی باید محلی برای…

تلویزیون اینترنتی