محقق و پژوهشگر حوزه علميه، گفت: جهاد تبيين حضرت زينب كبري(س) از روز عاشورا تا حضور كاروان اسرا در شام و مجلس يزيد ادامه داشت و راهبرد ايشان در برابر جنگ شناختي دشمن در واقعه كربلا، دفاع از جبهه حق در برابر مشوش سازي چهره جبهه حق، صلابت در برابر دشمن در مقابل تضعيف روحيه حاميان جبهه حق و تحريك عواطف عليه جبهه باطل در برابر فضاسازي اجتماعي به نفع جبهه باطل بود.
جهاد تبيين؛ سياست اصلي حماسه زينبي در جنگ شناختي است
به گزارش آستان نیوز، حجتالاسلام و المسلمين محمد الهي خراساني در جلسه معارفپژوهي «حماسه زينبي و جنگ شناسي» كه با حضور كارشناسان، مديران و اعضاي هيئت علمي دانشگاه بينالمللي امام رضا(ع) برگزار شد، با بيان اينكه قدمت جنگ شناختي به تاريخ رسالت انبياي الهي است، گفت: در آيات شريفه قرآن كريم نيز تأكيد شده است كه در دوران همه انبياي الهي جنگ نرم صورت گرفته است، اما جنگ سخت تنها براي عده اي در پيامبران الهي بوده است.
جنگ شناختي عليه اهل بيت (ع) بعد از رحلت پيامبر (ص)
به گفته اين پژوهشگر و محقق حوزه علميه، از صدر اسلام تاكنون نيز جنگ شناختي وجود داشته است، به گونهاي كه بعد از رحلت نبي مكرم اسلام(ص)، جنگ شناختي عليه اهل بيت عصمت و طهارت(ع) اتفاق افتاد و تلاش شد تا مقام و منزلت سياسي و اجتماعي ائمه اطهار(ع) از بين رود.
وي با اشاره به واقعه كربلا توضيح داد: در واقعه كربلا شاهد جنگ سخت و جنگ نرم هستيم. جنگ سخت در روز 10 محرم سال 61 هجري قمري كمتر از نصف روز به وقوع پيوست كه منجر به شهادت حضرت اباعبدالله الحسين (ع) و ياران با وفاي ايشان شد، اما جنگ نرم قبل از واقعه كربلا، همزمان با جنگ سخت در روز عاشورا و بعد از آن ادامه صورت گرفت.
جنگ شناختي دشمن بعد از عاشورا
اين استاد حوزه علميه در خصوص جنگ شناختي دشمن پس از عاشورا اظهار كرد: سياست اصلي دشمن در اين جنگ شناختي، موجهسازي سركوب جبهه حق بود و براي تحقق آن ضمن مشوشسازي چهره جبهه حق، روحيه حاميان جبهه حق را تضعيف نمود و به نفع جبهه باطل فضاسازي كرد.
حجتالاسلام و المسلمين الهي خراساني جهاد تبيين را سياست اصلي حماسه زينبي در اين جنگ شناختي معرفي كرد و گفت: جهاد تبيين حضرت زينب كبري(س) از روز عاشورا تا حضور كاروان اسرا در شام و مجلس يزيد ادامه داشت و راهبرد ايشان در برابر جنگ شناختي دشمن در واقعه كربلا، دفاع از جبهه حق براي مشوشسازي چهره جبهه حق، صلابت براي دشمن در مقابل تضعيف روحيه حاميان جبهه حق و تحريك عواطف عليه جبهه باطل در برابر فضاسازي اجتماعي به نفع جبهه باطل بود.
كربلا در كربلا مي ماند، اگر زينب نبود
به گفته اين محقق و پژوهشگر حوزه علميه، اگر شعاع كربلا تمام امت اسلام را در طول تاريخ درنورديده است به خاطر مجاهدتها و جهاد تبييني بود كه حضرت زينب(س) نسبت به واقعه عاشورا داشتند، به تعبير شاعر كربلا در كربلا مي ماند اگر زينب نبود.
لزوم بازخواني حماسه زينبي در عصر حاضر
وي با تأكيد بر اينكه امروز نيز نياز است تا حماسه زينبي بازخواني شود، تصريح كرد: در حال حاضر و در جريان حملات رژيم غاصب صهيونيستي عليه مردم مظلوم غزه ميتوان با رويكرد حماسه زينبي و راهبردهاي ايشان در برابر جنگ شناختي دشمن ايستاد و با آن مقابله كرد.
وي ضمن تحليل وقايع و جنايات اسرائيل عليه مردم مظلوم و بي دفاع فلسطين گفت: در طول يك ماه بيش از 11 هزار نفر كه نيمي از آن ها كودكان هستند در غزه به شهادت رسيدند و اسرائيل در برابر جامعه جهاني تلاش دارد تا ضمن موجه سازي سركوب جبهه حق، عليه جبهه مقاومت مشوشسازي کند و به نفع خود اين فضاسازي را داشته باشد كه ما مورد حمله قرار گرفتهايم و اكنون در حال دفاع از خود هستيم.
معرفي جنگهاي سخت، نيمه سخت و نرم
وي با اشاره به تقسيم بندي جنگ ها به سه نوع جنگ سخت، جنگ نيمه سخت و جنگ نرم عنوان كرد: جنگ سخت متكي بر قدرت سخت نظامي ـ امنيتي و صلابت است كه از ابتداي تاريخ تا كنون متغير صلابت در جنگ سخت در حد بي نهايت بوده است و با استفاده از ابزارها و ادوات مختلف نظامي و جنگي صورت مي گرفته است.
وي آشوب، اغتشاش، كودتا و براندازي را نوعي جنگ نيمه سخت معرفي كرد و گفت: در جنگ نرم در ظاهر درگيري وجود ندارد و بر اساس كار بر روي احساسات و شناخت طرف مقابل و اغناي افكار و احساسات صورت ميگيرد و طرف مقابل در مواجه با آن تصوري از جنگ و رويارويي را ندارد.
وي جنگ رواني، جنگ شناختي و جنگ تبليغاتي را از زير مجموعههاي جنگ نرم برشمرد و افزود: در جنگ شناختي هدف اصلي قرار دادن قوه شناخت نخبگان و عموم افراد جامعه از طريق مهندسي افكار است.
تولیت آستان قدس رضوی
