موسسه جوانان استان قدس رضوی با همکاری بنیاد ملی نخبگان، در مراسمی با عنوان «آینده روشن» در تالار قدس حرم مطهر رضوی از برترین های کنکور 1403 تقدیر کردند.
تقدیر ازرتبه های برتر کنکور در حرم مطهر رضوی / آماده سازی نخبگان برای ساخت تمدن ایرانی اسلامی
به گزارش آستان نیوز، مسئول دفتر نهاد رهبری در بنیاد ملی نخبگان در این مراسم گفت: ما برای رسیدن به اینده کشورمان نیازمند مجاهدت هستیم.
به گزارش آستان نیوز حجت الاسلام کرمی شامگاه دیشب در مراسم «آینده روشن» که در تالار قدس حرم مطهر رضوی برگزار شد اظهار کرد: رهبر انقلاب با اعتقاد برخاسته از باور و دیدن فضای جامعه و کشور بارها در دیدار با نخبگان این کلیدواژه را تکرار کرده اند که آینده را با وجود شما جوانان، آینده روشنی می بینیم.
وی با بیان اینکه این جوانان نخبه قرار است آینده روشن کشور را رقم بزنند، گفت: جامعه جوان ما شایسته تکریم و احترام هستند و همانطور که رهبر معظم انقلاب اسلامی نیز بارها در سخنرانیهای مختلف تاکید کردند باید در جامعه نخبگان و استعداد های برتر علمی مورد احترام، تقدیر و تکریم قرار بگیرند.
کرمی هدف از برگزاری این رویداد را تقدیر و تکریم بخشی از جامعه نخبگانی عنوان کرد و افزود: با تشرف این جمع به محضر امام رضا (ع) و با تدارک این سفر تلاش کردیم ارادت خودمان را در دفتر نهاد رهبری و بنیاد ملی نخبگان نسبت به دانش جوانان کشورمان نشان دهیم و امیدواریم این زیارت و عنایت امام رضا (ع) سبب شود تا علم و استعداد این جوانان برکت پیدا کرده و در خدمت رشد و پیشرفت جامعه قرار بگیرد.
مسئول دفتر نهاد رهبری در بنیاد ملی نخبگان با تاکید بر اینکه ما برای رسیدن به آینده کشورمان نیازمند مجاهدت هستیم عنوان کرد: با اینکه در چهار دهه انقلاب اسلامی افتخارات بزرگی به دست آوردهایم، اما باز هم این کشور برای تکمیل مقابله چندین ساله با تحریم های ظالمانه باید به مسیر پیشرفت خود ادامه دهد.
وی با اشاره به قرار گرفتن ایران در رتبه ۱۵ تولید علم دنیا خاطرنشان کرد: در حال حاضر ۲/۵ درصد از تولید علم دنیا متعلق به جوانان و دانشمندان ایرانی است که نشان از ارتقای سطح دانش آنها از ابتدای انقلاب تاکنون است.
کرمی دستیابی به خودکفایی در تمامی بخشهای مورد نیاز کشور را از وظایف نخبگان دانست و افزود: امروز جمهوری اسلامی ایران به سبب پیشرفت های خیره کننده اش دارای عظمت علمی در جهان است.
حجت الاسلام محمدعلی تولایی با بیان اینکه زمانی می توانیم خودمان را به عنوان نخبه معرفی کنیم که از تکرار قواعد غلط پرهیز و معادلات جدید تولید می کنیم، اظهار کرد: اگر میخواهید طعم پیشرفت را بچشید باید تعارف با خودتان را کنار بگذارید، نخبگی، علم و پیشرفت مفاهیم تعارفبرداری نیستند.
وی ادامه داد: دنیای امروز، دنیایی است که با هوش مصنوعی دسته پنجه نرم می کند و دنیای تکرار و تقلید نیست؛ کسی در دنیا امروز موفق است که ایدههای جدیدی خلق کند، مادامی که به دنبال تکرار الگوهای غلط باشید در واقع تنها تبدیل به مقلدی خوب شدهاید.
تولایی با تاکید بر اینکه تنها کسانی می توانند قواعد خودشان را تنظیم کنند که زیر قواعد غلط زندگیشان بزنند، افزود: شهید تهرانی مقدم نمونه بارز نخبهای است که قواعد خودش را تنظیم کرد.
وی ادامه داد: در خاطرات شهید آمده است که یکی از موشک های موثر را زمانی طراحی کرده که حرم مطهر رضوی مشرف شده و طرح اولیه آن موشک در صحن انقلاب به ذهنش خطور کرده است.
تولایی تصریح کرد: قواعد عالم لزوما موضوعاتی را شامل نمی شود که به ما دیکته کردهاند بلکه شرایط برای تغییر وجود دارد و انسان مومن نباید از گام برداشتن در این مسیر از چیزی هراس داشته باشد.

تولایی با بیان اینکه کسی می تواند معادله جدید تعریف کند که ابتدا تعارف با خودش را کنار بگذارد، خاطرنشان کرد: افضل المعرفه معرفه الانسان نفسه یعنی برترین معرفت شناخت انسان نسبت به خودش است، اینکه بداند در این نظام و مختصات عالم چه کاری از او ساخته است.
دکتر مصطفی باقرزاده نیز با بیان اینکه شما جوانان توانستید موثر و افتخارآفرین باشید اما این همه مسیر نیست و تنها مقدمه ای در مسیر نخبگی است. نخبه واقعی کسی است که خودش را در موقعیت قرار میدهد و میتوان بهترین تصمیمها را بگیرد، نخبگان افرادی هستند که سرنوشت تاریخ را تغییر و به نخبگی معنای دقیق تری می دهند.
وی افزود: نخبه حقیقی کسی است که درونش را از خودش کاملا خالی می کند و همه وجودش را خدایی می کند، این فرد می تواند تمدن توحیدی ایجاد کند و تمدن توحیدی بر روی دوش همین جوانانی است که توانستند محور اول حرکتشان را در مسیر نخبگی رقم بزند.
باقرزاده عنوان کرد: یک نخبه در گام نخست باید بتواند مسئله شناسی کند و پس از آن اقدام به راه حل یافتن برای مسائل کند و در نهایت نیز توان حل مسئله خود را بالا ببرد تا بتواند امر نخبگی را رقم بزند.
وی با تاکید بر اینکه موسسه جوانان آستان قدس رضوی برنامه ریزی بسیار گسترده ای برای این نخبگان دارد، گفت: ما سعی بر این داریم که زیر ساختهای اندیشه ای و ذهنی این جوانان نخبه را آماده کنیم که اگر بنا بر این داشتند علمی را که در داخل کشور نیست رادر جای دیگری کسب کنند، با هدف برگشت و جبران عقب ماندگی ۱۵۰ ساله باشد.
وی با تاکید بر اینکه موظفیم نخبگان را برای ساخت تمدن ایرانی اسلامی اماده کنیم، بیان کرد: به طور کلی استراتژی ایالت متحده آمریکا و غرب این است که نخبگانی را جذب کنند که صرفا دوست دارند نخبگیشان در چارچوب کتاب، رتبه های برتر علمی و دریافت جایزه نوبل تعریف شود، چرا که این ها ماموریت سنگین دیگری در زندگی برای خودشان تعریف نمی کنند.
وی گفت: ماموریتهای بزرگ برای انسانهای بزرگ است، انسانهایی که هنگامی استعدادشان را شناختند در مسیر تکلیف قرار میگیرند و در مقابل ایالت متحده امریکا با طراحی پیش میروند به گونهای که علم را از آنها یاد میگیرند و در وطن خودشان ضد تاکتیک آنان، طراحی می کنند.
تولیت آستان قدس رضوی
