پایگاه اطلاع‌رسانی آستان قدس رضوی بنام آستان نیوز شامل اخبار آستان قدس رضوی،تصاویر آستان قدس رضوی و رویدادهای موقوفات امام رضا

در نشست بنیاد پژوهش‌های آستان قدس رضوی مطرح شد
۱۴۰۲-۰۹-۰۶

اعتراف جهان به 75 سال تجاوزهای رژیم اشغالگر صهیونیستی  

پژوهشگر مطالعات انقلاب و تمدن نوین اسلامی با بیان اینکه جنگ نابرابر غزه و رژیم صهیونیستی دو ثمره بزرگ داشت، گفت: نخست اجماع جهانی بر مظلومیت مردم فلسطین و اعتراف به تجاوزهای 75 ساله رژیم غاصب و دیگری شکست هیمنه به ظاهر قدرتمند رژیم صهیونیستی است.

به گزارش آستان‌نیوز، دکتر علی جان سکندری، پژوهشگر مطالعات انقلاب و تمدن نوین اسلامی بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی در نشست علمی«طوفان الاقصی» که عصر روز گذشته در تالار شیخ طبرسی بنیاد پژوهش‌های اسلامی برگزار شد، به اجماع جهانی علیه رژیم غاصب و شکست هیمنه آن اشاره کرد و گفت: بحران غزه، بی‌تردید یکی از بحران‌های مهم سیاسی دوران معاصر بوده و لایه‌های گوناگونی دارد.
وی ابراز کرد: در تنیدگی لایه‌های گوناگون، ابعاد انسان دوستانه مخصوصاً در پرتو عملیات نابرابر رژیم غاصب درقتل عام  دسته‌جمعی مردمان ساکن غزه اعم زن و مرد، کودک و پیر، بسیار برجسته است، هیچ انسانی نیست که از آنچه در غزه می‌گذرد، با درک اولیه و حداقل انسانی، ناراحت نباشد. کنشگران مختلف، از مردم عادی کشورهای دنیا گرفته تا دولت‌ها و نهادهای بین‌المللی، به گونه‌ای در این جنگ نابرابر، درگیر بوده و به شیوه های گوناگون، خواستار جلوگیری از خونریزی هستند.
 

سازمان ملل متحد باید مانع اقدامات رژیم اسرائیل شود
این پژوهشگر تصریح کرد: در این میان البته سازمان ملل متحد، زیر ذره‌بین است که چه می‌کند، چه نمی‌کند‌ و چه می‌تواند انجام دهد؛ در حدود یک ماهی از آغاز این بحران می‌گذرد عملکرد سازمان ملل و به عنوان نهادی چند جانبه و فراگیر موضوع بحث‌ها و گفتگوها، انتقادات متعددی بوده است.چگونه می‌توان مجموعه، منظومه کنش و واکنش‌های سازمان ملل متحد در بحران غزه را مورد ارزیابی و تجزیه و تحلیل قرار داد؟ جای بحث طولانی دارد.
وی ادامه داد: انتظار اولیه، طبیعی و عادی از سازمان ملل آن است که این سازمان به عنوان یک نهاد بین‌‌المللی بتواند مقابل اقدامات وحشیانه رژیم صهیونیستی در کشتار مردم بی‌دفاع را بگیرد و از مجازات جمعی ساکنین غزه با جمعیتی بیش از دو میلیون نفر جلوگیری کند.
به گفته دکتر سکندری، فراتر از تشکیلات گسترده سازمان ملل متحد برای پناهندگان فلسطینی، از 7 اکتبر ابتدا در شورای امنیت بحث غزه در دستور کار قرار گرفت و تا به حال پنج نوبت، قطعنامه‌هایی برای جلوگیری از ادامه جنگ و اعلام آتش‌بس ارائه شده است. البته هرکدام از این قطعنامه‌ها مملو از ریزه‌کاری‌ها، ظرافت‌ها، پویائی و کشمکش‌های سنگین سیاسی است. در قطعنامه پیشنهادی آمریکا که با وتوی روسیه روبرو شد، تلاش واشنگتن در محکوم کردن حماس محوریت داشت و حتی از ایران هم نامی برده شده بود و خواسته شده بود که از گروه‌های فلسطینی حمایت نکند. برزیل، به عنوان عضو غیردائم، متن قطعنامه‌ای را پیشنهاد کرد که آمریکا آن را وتو کرد. چین و امارات قطعنامه‌های دیگری را ارائه دادند که دوباره آمریکا آن را وتو کرد.
 

ثمره جنگ غزه، شکست هیمنه به ظاهر قدرتمند رژیم صهیونیستی است
این پژوهشگر حوزه مطالعات انقلاب و تمدن نوین اسلامی با بیان اینکه  آمریکا  نگذاشته «آتش‌بس» به عنوان یک الزام مطرح شود، افزود: یعنی آمریکا خواهان کشتار مردم فلسطینی توسط اسرائیل است. اما این موضوع آمریکا خود ناشی از انسدادها و گرفتگی‌های عمیق سیاسی در درون و برون آمریکاست. 
سکندری تصریح کرد: آیا آمریکا می‌تواند سیاست انسداد گرایانه خود را ادامه دهد؟ جواب هرچه باشد این روشن است که به هیچ‌رو نمی‌توان حقوق انسانی‌ها و اولیه فلسطینی‌ها را نادیده گرفت و سازمان ملل در نهایت مسئولیتی ماوراء قدرت اعضای دائم شورای امنیت دارد.

افزودن دیدگاه جدید:

متن ساده

HTML محدود

Image CAPTCHA
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید

تولیت آستان قدس رضوی

اخلاق و سیره رضوی باید سرمشق فعالیت‌ها و رفتار خادمیاران باشد
تولیت آستان قدس رضوی، با تأکید بر لزوم توجه به سیره امام رضا(ع) در فعالیت‌ها و رفتار خادمیاران رضوی، از خادمیاران خواست…

تلویزیون اینترنتی