پایگاه اطلاع‌رسانی آستان قدس رضوی بنام آستان نیوز شامل اخبار آستان قدس رضوی،تصاویر آستان قدس رضوی و رویدادهای موقوفات امام رضا

با همکاری بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی،
۱۴۰۲-۰۹-۰۶

نشست تخصصی «طوفان‌الاقصی» برگزار شد

با همکاری بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی و معاونت تبلیغات اسلامی آستان قدس رضوی، نشست علمی«طوفان‌الاقصی» برگزار شد.

به گزارش آستان‌نیوز، دکتر مسعود اسداللهی، کارشناس مسائل بین‌المللی و منطقه در این نشست که عصر روز گذشته در تالار شیخ طبرسی بنیاد پژوهش‌های اسلامی برگزار شد، به تحلیل مسائل و وقایع اخیر غزه پس از وقوع عملیات طوفان‌الاقصی پرداخت و بیان کرد: این عملیات در روز هفت اکتبر مصادف با پانزده مهر ماه و در روز آخر تعطیلات عید یهودیان به وقوع پیوست. 
وی تصریح کرد: اسرائیلی ‌ها همه ساله نیمه اول مهرماه عید ملی بسیار بزرگی دارند، چیزی مانند تعطیلات عید نوروز در کشور ما و در این ایام بسیاری از یهودیان از سراسر دنیا به سرزمین‌های اشغالی می‌آیند تا در جشن‌های عید شرکت کنند. 
اسداللّهی ابراز کرد: امسال دستگاه‌های امنیتی اسرائیل برآورد امنیتی‌شان این بود که در این دو هفته ایام عید گروه‌های فلسطینی در کرانه باختری که محل تجمع یهودی‌ها است اقدام به اعمال تروریستی خواهند کرد تا این عید را برای یهودیان تبدیل به عزا کنند. 
 

طوفان‌الاقصی عملیاتی افتخار آفرین برای جهان اسلام 
وی افزود: اسرائیلی‌ها برای دفع این خطر اهتمالی شصت درصد از نیروهای امنیتی، نظامی و انتظامی بسیاری را در کرانه باختری مستقر کردند. غافل از اینکه حماس روز شنبه هفت اکتبر مصادف با پانزده مهر ماه که روز آخر تعطیلات بود و نیروهای امنیتی دیگر احتمال حمله نمی‌دادند را برای شروع عملیات انتخاب کرده است. 
این کارشناس سیاسی اظهار کرد: هفتم اکتبر همچنین سالروز جنگ 1973 که یکی از جنگ‌هایی است که اعراب در آن شکست مفتضحانه‌ای خوردند و از آن تاریخ‌هایی است که همواره برای اعراب و برای مسلمانان یک روز دردآور بود، مصادف شده بود و حماس این روز را برای عملیات طوفانی خود انتخاب کرده بود تا این روز ننگین را به روز افتخار جهان اسلام تبدیل کنند. 
وی بیان کرد: در این روز تمام شرایط برای انجام عملیات فراهم بود و حماسی‌ها این عملیات را در صبح روز شنبه که روز تعطیل و آخرین روز تعطیلات بود و در روشنایی روز و در حالی که اسرائیلی‌ها و حتی نظامی‌های مستقر در پایگاه‌های نظامی در خواب بودند، آغاز کردند. 
اسداللّهی اضافه کرد: حماس خیلی از سرداران ارشد نظامی اسرائیل را در خوابگاه‌هایشان دستگیر کرده و به اسارت گرفتند و  250 اسیر اسرائیلی اعم از سرلشکر، سرتیپ، فرمانده گردان، فرمانده محور، فرمانده مقر، رئیس پلیس و نیروهای اطلاعاتی در بین اسرا هستند. 
وی خاطرنشان کرد: هرچند بعد از عملیات طوفان‌الاقصی اسرائیلی‌ها فجایع بسیاری در غزه به بار آوردند ولی به فرموده رهبر انقلاب نباید تنها روی مظلومیت مردم غزه متمرکز شد و در کنار آن باید به پیروزی نیروهای حماس که در تاریخ مبارزه اعراب و اسرائیل بی نظیر بوده است، نیز توجه کنیم. 
 

شکسته شدن هیمنه اطلاعاتی اسرائیل در طوفان‌الاقصی 
اسداللّهی اذعان کرد: حماس در جریان عملیات طوفان‌الاقصی کاری کرده که هیچ ارتش عربی تاکنون نتوانسته انجام دهد و آن هم ورود سرزمینی به اسرائیل بوده است. در جنگ‌های عرب و اسرائیل که ارتش‌های بزرگ عربی وارد جنگ شد حتی نتوانستند یک دانه توپ به داخل اسرائیل شلیک کند. 
وی افزود: نیروهای حماس در عملیات طوفان‌الاقصی از بیشترین و از هوشمندترین استحکاماتی که اسرائیل‌ها درست کرده بودند عبور کردند و وارد خاک سرزمین‌های اشغالی شدند. سه روز هم آنجا ماندند 1200 نفر از آنها را به هلاکت رساندند و 250 نفر را هم به اسارت گرفتند که این تعداد در جنگ‌های چریکی یک عدد نجومی محسوب می‌شود. 
این کارشناس مسائل بین‌الملل و منطقه با تاکید بر اینکه شکست طوفان‌الاقصی برای اسرائیلی‌ها یک شکست غیر قابل ترمیم است، ابراز کرد: اسرائیل بعد از هفت اکتبر دیگر هرگز مانند اسرائیل قبل از این تاریخ نیست چرا که آنها از درون دچار تنش و اختلاف شده‌اند و مدام یکدیگر را متهم می‌کنند و هیمنه اطلاعاتی آنها نیز شکسته شد. 
 

حذف سانسور خبری با استفاده از فضای مجازی
اسداللّهی با بیان اینکه عملیات طوفان‌القصی حیثیت نتانیاهو را بر باد داد، گفت: اسرائیلی‌ها تا کنون جنایت‌های بسیاری را مرتکب شده‌اند و در دیگر جنگ‌ها از جمله جنگ سی و سه روزه نیز همین فجایعی که در غزه رخ داد را به بار آوردند ولی اتفاقی که این بار افتاد پوشش رسانه‌ای وسیع اخبار و شکسته شدن سانسور خبری بود. 
وی اذعان کرد: در جنگ‌های گذشته رژیم صهیونیستی بسیاری از اخبار را سانسور می‌کرد ولی این بار فضای مجازی موفق شد سانسور خبری را بشکند و مردم دنیا همه دیدند که اسرائیل چه فجایعی را در غزه به بار می‌آورد به همین خاطر جهان علیه آنها برآشفت و آنها را محکوم کردند. 
این کارشناس و تحلیلگر سیاسی در ادامه به شبهه‌ای که برای بسیاری از مردم به وجود آمده است اشاره و بیان کرد: سوال و شبهه‌ای که این روزها مطرح می‌شود این است که آیا واقعا ارزشش را داشت که این همه افراد بی گناه در غزه به خاک و خون کشیده شوند. 
 

نیروهای مقاومت پیروز نهایی جنگ نامتقارن با اسرائیلی‌ها 
وی در پاسخ به این سوال گفت: ما دو نوع جنگ داریم یکی جنگ کلاسیک که بین ارتش‌های کلاسیک و رسمی اتفاق می‌افتد و در آن دو ارتش نظامی که از نظر امکانات شبیه هم هستند در تقابل هم قرار می‌گیرند و یک نوع جنگ هم جنگ نا متقارن است که در آن یک قدرت بزرگ نظامی بسیار مجهز در تقابل با یک نیروی ضعیف و ناتوان قرار می‌گیرد. 
این کارشناس سیاسی بیان کرد: جنگ نامتقارن معیارهای پیروزی‌اش با معیارهای پیروزی در جنگ کلاسیک فرق می‌کند. در جنگ نامتقارن گروه کوچک‌تر همواره تلفات بسیار زیادی دارد و میزان ویرانگری‌اش نیز بسیار بالا است ولی همواره گروه کوچک پیروز می‌شود و نمونه‌اش جنگ ویتنام است که در این جنگ آمریکا با اینکه نیروی برتر و مجهزتر بود شکست خورد. 
وی خاطرنشان کرد: یکی از دستاوردهای طوفان‌الاقصی برای ما پایان یافتن حیات سیاسی نتانیاهو است چرا که او ضد ایرانی‌ترین اسرائیلی بود و ثمره دیگری که این عملیات داشت، متوقف شدن عادی سازی روابط عربستان با اسرائیل بود که به نظرم به سرعت در حال پیشرفت بود.

افزودن دیدگاه جدید:

متن ساده

HTML محدود

Image CAPTCHA
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید

تولیت آستان قدس رضوی

اخلاق و سیره رضوی باید سرمشق فعالیت‌ها و رفتار خادمیاران باشد
تولیت آستان قدس رضوی، با تأکید بر لزوم توجه به سیره امام رضا(ع) در فعالیت‌ها و رفتار خادمیاران رضوی، از خادمیاران خواست…

تلویزیون اینترنتی