در دومین نشست علمی «پدافند غیرعامل، انقلاب اسلامی و تهدیدها» ابعاد نظری تقابل جمهوری اسلامی ایران و نظام سلطه» مورد بررسی و واکاوی قرار گرفت.
ابعاد نظری تقابل جمهوری اسلامی ایران و نظام سلطه بررسی شد
به گزارش آستاننیوز، پژوهشگر حوزه پدافند غیر عامل در این نشست که صبح امروز، چهاردهم آذرماه ۱۴۰۲ در محل تالار شیخ طوسی بنیاد پژوهشهای اسلامی آستان قدس رضوی برگزار شد، به سرفصلهایی همچون ابعاد نظری تقابل جمهوری اسلامی ایران و نظام سلطه، ساختار و راهبرد تقابل دشمن با جمهوری اسلامی ایران، ظرفیتهای داخلی و خارجی تهاجم و تقابل دشمن با جمهوری اسلامی ایران و اهم تهدیدات در مقطع حاضر (جنگ ترکیبی) اشاره کرد.
استاد علی نجارزاده، فرهنگ را عاملی دانست که به زندگی انسان معنا و جهت میدهد و فرهنگ اسلامی را فرهنگ مبتنی بر اصول و ارزشهای اسلامی و عنصر اصلی تولید قدرت نرم معنا کرد و در تعریف قدرت نرم گفت: قدرت نرم به معنی قدرت به تمکین واداشتن دیگران برای تبعیت از ماست.
وی همچنین در تعریف امنیت، آن را در معرض خطر نبودن، از خطر محافظت شدن، رهایی از تردید (جهل و ترس) معنا کرد و افزود: امنیت ملی وضعیتی است که یک کشور بتواند منافع و ارزش های خود را در مقابل آسیبها (داخلی) و تهدیدات (خارجی) از طریق قدرت (سخت و نرم) در اختیار (نظامی، سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و...) حفظ کند.
این پژوهشگر در ادامه به تفاوتهای مدل فکری و اعتقادی اسلام و لیبرال دموکراسی غرب اشاره کرد و افزود: در مدل فکری و اعتقادی اسلام، خدا محور زندگی است و بشر آن گونه که خداوند میخواهد زندگی میکند، عبادت خداوند و خداجویی محور زندگی است و اخلاق وسیلهای برای نزدیک شدن به خداوند است.
وی ادامه داد: اما در مدل فکری لیبرال دموکراسی غرب، محور زندگی و حاکمیت امیال تحت کنترل نفس است، به عبادت خداوند در حد یک نیاز فطری انسان نگاه میشود و اخلاق نیازی است که رعایت آن لذت بخش و موجب رفاه بیشتر است.
استاد نجارزاده، در ادامه سخنان خود به تاریخچه و فرایند تحقق ایجاد یک جامعه شیعی اشاره کرد و با بیان اینکه رسالت پیامبر گرامی اسلام(ص) بر اساس وحی و قرآن کریم بوده است، گفت: غربیها در صدد بودند معارف وحی ما را از بین ببرند که تاکنون در این خصوص موفق عمل نکرده اند و نتوانستهاند این گنجینه را نابود کنند.
وی ماموریت اهل بیت عصمت و طهارت(ع) را حفظ این گنجینه معارف دانست و افزود: حفظ این گنجینه از هر گونه تحریف و تغییر و ارتباط کتاب و عترت از وظایف اصلی ائمه اطهار(ع) بوده است.
این پژوهشگر حوزه پدافند غیر عامل خاطر نشان کرد: رویکرد نظام سلطه این بوده که مبانی فکری تشیع در حداقل ظرفیت قرار گیرد و آن را به حوزه حفظ گنجینه و نشر در قالب غیر حکومتی محدود کند.