یکبار دیگر ایام فاطمیه و سوگواری ام الائمه، حضرت فاطمه زهرا(ع) از راه رسید و عطر فرزندان گمنام این بانوی بزرگوار در مشهدالرضا(ع) پیچید.
استقبال دانش آموزان امام رضایی از قهرمان آسمانی
به گزارش آستان نیوز، امروز دوشنبه 20آذر یکی از قهرمانان بلندآوازه دوران دفاع مقدس در آغوش دستهای دانش آموزان دبیرستان علوم و معارف اسلامی امام رضا(ع) واحد14 تا سالن اجتماعات مدرسه تشییع شد.
مداح دم گرفته و از سرزمین بلا و سرور وسالار شهیدان حضرت اباعبدالله الحسین(ع) روضه میخواند. مهمان که از راه رسید، در همهمه غریو «لبیک یا حسین(ع)» و استقبال گرم دانش آموزان گم شد.
یکی اسپند میگرداند؛ یکی با شهید زمزمه میکند، آن یکی، چفیهاش را متبرک میکند، چند نفر گل بارانش میکنند. بلندبلند گریه سر دادهاند و هر کدام، نجوایی با مهمان شهیدشان دارند. ذاکر اهل بیت(ع) در رثای مظلومیتش چند بیتی سر میدهد:
«بین ملکوتیان چه نامش، نامیست ... میآید و با آمدنش پیغامیست ... این گونه غریب و بینشان میآید ... تا گوید هر چه هست، در گمنامیست ...»
کمال خدمت
این قهرمانان آسمانی که در عنفوان جوانی، با انتخاب راه سعادت و شهادت، ره صد ساله را یک شبه پیمودند، حالا برای بسیاری از نوجوانان و جوانان نوباوه دهه هشتادی الگو و قهرمان هستند. در جمع دانش آموزان، از یکی از خادمیاران رضوی که در حال خدمت به حاضران است، معنی خادمیار را پرسیدم. در جواب گفت: یعنی خدمتگزار همه مهمانانی که وارد مجلس عزای اهل بیت(ع) میشوند. تا کمال خدمت را ارائه کنیم. در نهایت ادب و احترام.
درباره حالوهوای حضور یک شهید در مدرسه پرسدم، ابوالحسن رضازاده در جواب گفت: خوشحالم که لایق همراهی شهید و خدمت به مهمانان مجلسشان در مدرسه امام رضا(ع) شدم.
نظرش را درباره نتیجه تشییع پیکر شده در اماکن عمومی به خصوص مدارس جویا شدم، جواب داد: شهیدان زندهاند و با حضور پیکرشان در شهرها و در بین مردم، دوباره پس از چهار دهه، به معجزه خونهای شهدا، ارزشهای معنوی در دلها احیا میشود.
شهدا مظهر فضیلت گمنامیاند
در حالی که چند کتاب در دست دارد و در جمع دانش آموزان تشییعکننده ایستاده. تصویر شهید ابراهیم هادی از روی جلد پیداست. او جوان بود و قهرمان بلندآوازه گود گشتی. به جهت همین فاصله کم سنی با جوانان دهه هشتادی و شهرت قهرمانیهایش الگوی مورد علاقه خیلی از پسرهای نوجوان است.
از علیرضا ناجی دانش آموز پایه دهم مدرسه پرسیدم، «به نظر شما تاثیر حضور شهیدان در جمع دانش آموزان چیه؟»: نوجوانان این سالها که خیلی از قهرمانان هالیوودی تأثیر میگیرند، وقتی شهید را به عنوان یک قهرمان ملی بشناسند، او را به عنوان الگوی اخلاقی و رفتاری خود انتخاب میکنند، آن موقع تلاش خواهند کرد بیشتر شبیه او شوند.
در مبانی دینی ما، بر اینکه وقتی کار خیری میکنی، آن را تا حد امکان پنهان کنی و گمنام بمانی، تأکید شده. این شهدای گمنام در کنار همه کمالاتشان، مظهر این فضیلت هستند. در جستجوی حق و برای دفاع از حقیقت رفتند و حتی برخیهایشان پلاکشان را درمیآوردند تا وقتی شهید شدند، ناشناس باقی بمانند.
باور شهیدان از نزدیکتر
امیر محمد فتاحی هم که دانش آموز دهمی این دبیرستان است، با کاور سبز و سپید حرم منور رضوی، به خدمت مشغول است. از او نیز سوالی داشتم: «از تاثیرات عمیقتر حضور شهیدان در مدرسه و در دلهای دانش آموزان، پس از سوگواری برایمان بگو؟» در جوابم گفت: ما با دیدن از نزدیکتر شهدا، باورمندانهتر قبول میکنیم که آنها چطور از خانه و خانواده و جانشان، و از همه آنچه داشتند برای آب و خاک و سرزمینشان گذشتند تا ما در امنیت و آرامش بزرگ شویم، درس بخوانیم و زندگی کنیم.
خلأ نشناختن شهیدان
عرفان یزدانی پور هم یکی از دانش آموزان شرکت کننده در آیین تشییع بود. او نیز معتقد است، حضور شهیدان در جمع مردم و نیز نسل جدید انقلاب، به افزایش حس معنویت و تقویت ارزشهای دینی در دلها تاثیر بسزایی دارد.
از او پرسیدم، چطور تشییع شهید میتواند به ترویج فرهنگ اسلامی و ارزشهای انقلابی منجر شود؟ گفت: بله حتما. به نظرم یکی از دلایل مشکلات فرهنگی ما بهخصوص در میان جوانترها، نشناختن هدف و شخصیت شهیدان است. سیل حضور و احساسات پاک تشییعکنندگان نسبت به شهیدانشان، میتواند زمینه پاسداشت و زنده شدن ارزشهای ملی و دینی در دلها شود.
گزارش از سارا صالحی