یک دانشجوی دکتری فلسفه تطبیقی دانشگاه قم گفت: برگزاری همایشها مهمترین عامل در ایجاد جریانهای فکری و هنری است.
برگزاری همایشها مهمترین عامل در ایجاد جریانهای فکری و هنری است
سیدمحمد صادق آتشزر در حاشیه برگزاری دومین کنگره بینالمللی فرهنگ و هنر در تمدن اسلامی با محوریت «مکتب هنر رضوی» در جوار حرم مطهر حضرت رضا(ع) در گفتوگو با آستان نیوز بیان کرد: اگرچه برگزاری چنین همایشهایی ممکن است با نقدهایی نیز همراه باشد، اما در مجموع اثرگذار هستند. چراکه اصلیترین زمینه ایجاد یک جریان فکری یا هنری فراهم کردن بستری برای گفتوگو است.
وی ادامه داد: در واقع در برگزاری این همایشها شاهد حضور استادان و پژوهشگران دغدغهمند از سراسر کشور هستیم که دور هم جمع میشوند و گفتوگویی شکل میگیرد که بیشک جریانساز خواهد بود.
آتشزر درباره تشکیل مکتب هنر رضوی نیز گفت: در سخنرانیهای استادان در کنگره مکتب هنر رضوی احساس کردم نگاههای متفاوت و حتی در برخی موارد در مقابل یکدیگر در خصوص این مکتب مطرح شد. در هر حال یک نگاه این بود که ما با بررسی آثار هنر رضوی، یکسری المانهای خاصی را پیدا میکنیم که میتوانیم بگوییم این مکتب است.
وی افزود: نگاه من معطوف به این امر نبود بلکه بر این باور هستم که میخواهیم مکتب هنر رضوی را ایجاد کنیم بنابراین الزامی نیست که در آثار گذشتگان بوده یا نبوده باشد. در واقع اکنون ما میخواهیم حرکت نو و جدیدی را در این حوزه رقم بزنیم، از این رو این امر معطوف به آینده است.
در ادامه این دانشجوی دکتری دانشگاه قم با اشاره به مقاله خود با عنوان «مشربهای حدیثی مکتب هنر رضوی» که در کتاب چکیده مقالات این کنگره به چاپ رسیده است، اظهار کرد: در این مقاله به این موضوع پرداختم که چه اقداماتی اکنون میتوان برای هنر رضوی کرد، در این راستا نگاهی به عصر حاضر کردم که چه تلقی امروزه نسبت به هنر از نظر برخی فیلسوفان غربی همچون کانت وجود دارد.
وی افزود: سپس یکسری جریانهای انتقادی را نسبت به این نوع نگرش و تلقی از هنر از دیدگاه فروید، نیچه و... مطرح کردم. در ادامه نیز به سنت خودمان پرداختم.
گفتنی است، دومین کنگره بینالمللی فرهنگ و هنر در تمدن اسلامی با محوریت مکتب هنر رضوی به همت مؤسسه آفرینشهای هنری آستان قدس رضوی و دانشگاه هنر با پنلهای تخصصی در روزهای 22 و 23 آذر 1402 در مشهدمقدس برگزار شد.