معاون پژوهش و فناوری دانشگاه هنر تهران گفت: برگزاری دومین کنگره بینالمللی فرهنگ و هنر در تمدن اسلامی با محوریت «مکتب هنر رضوی» نشان داد که هنرهای رضوی دارای ظرفیتهای پژوهشی گستردهای است و میتوان نسبت به آنها برنامهریزیهای کاملی انجام داد.
هنرهای رضوی دارای ظرفیتهای پژوهشی گستردهای است
حجتالاسلام داود رنجبران در حاشیه برگزاری این کنگره در جوار حرم مطهر حضرت رضا(ع) در گفتوگو با آستان نیوز اظهار کرد: کنگره دو روزه مکتب هنر رضوی که در سطح ملی و بینالمللی فراخوان داده و مقاله دریافت کرده است، در واقع یک فراخوان عام برای تمامی پژوهشگران در عرصه هنر به منظور تولید محتوا بود تا بتوان نقاط مشترک را از میان این پژوهشها پیدا و آن را به عنوان یک امر پژوهشی کاملتر کرد.
در ادامه وی با اشاره به انعقاد تفاهمنامه همکاری مشترک میان مؤسسه آفرینشهای هنری آستان قدس رضوی و دانشگاه هنر گفت: هدف از امضای این تفاهمنامه برنامهریزی راهبردی و کلان برای سمت و سو دادن به فعالیتهای علمی و پژوهشی با محور حضرت امام رضا(ع) و آثار هنری که در این حوزه مطرح است، بود.
رنجبران افزود: خوشبختانه پس از انعقاد این تفاهمنامه توانستیم سلسله برنامههای مشترکی را با آستان قدس رضوی پیش ببریم و فرهنگ رضوی را در دانشگاه هنر نهادینه کنیم چنانکه در حال حاضر در این دانشگاه، هنر رضوی یکی از اهداف فعالیتهای هنری هنرمندان؛ چه در سطح دانشجویان و چه در میان استادان است.
انجام فعالیتهای پژوهشی متنوع
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه هنر تصریح کرد: تعداد بالای پایاننامههای دانشجویی که با موضوع هنر رضوی در دستور کار دانشجویان و استادان دانشگاه هنر قرار گرفته است، نشان میدهد سمت و سویی که برای تولید آثار فاخر رضوی در حوزه هنر رضوی قرار داده بودیم، در حال اتفاق است.
وی ادامه داد: همچنین به تازگی فراخوان برگزاری جشنواره هنری «گنجینه مهر» با محوریت آثار هنری که دانشجویان در کارگاهها تولید میکنند، توسط مؤسسه آفرینشهای هنری آستان قدس رضوی با همکاری این دانشگاه اعلام شده است که این رویداد هنری نیز نشاندهنده نزدیک شدن ما به این هدف است.
رنجبران افزود: همچنین فعالیتهای گسترده و متنوع دیگری در دانشگاه همچون تدوین و نشر کتاب، برگزاری نشستهای تخصصی و اختصاص گرنت پژوهشی برای اعضای هیئت علمی به منظور ارائه طرح پژوهشی در حوزه هنر رضوی در حال انجام است.
وی خاطرنشان کرد: بیتردید برگزاری کنگره مکتب هنر رضوی از جمله اقدامات اثرگذار در این راستا است که امیدوارم در سالهای آینده نیز این فرصت برای دانشگاه هنر و همچنین آستان قدس رضوی فراهم شود و بتوانند به ساحت امام رضا(ع) عرض احترام و ادب کنند.
شایان ذکر است، دومین کنگره بینالمللی فرهنگ و هنر در تمدن اسلامی با محوریت مکتب هنر رضوی به همت مؤسسه آفرینشهای هنری آستان قدس رضوی و دانشگاه هنر با پنلهای تخصصی در روزهای 22 و 23 آذر 1402 در مشهدمقدس در حال برگزاری است.