پایگاه اطلاع‌رسانی آستان قدس رضوی بنام آستان نیوز شامل اخبار آستان قدس رضوی،تصاویر آستان قدس رضوی و رویدادهای موقوفات امام رضا

رئیس سازمان علمی و فرهنگی آستان قدس رضوی:
۱۴۰۲-۰۹-۲۹

احیا و نشر علوم اهل بیت(ع) تنها راه رسیدن به مرجعیت علمی است

رئیس سازمان علمی و فرهنگی آستان قدس رضوی تنها راه تحقق مرجعیت علمی را احیا و نشر علوم اهل بیت(ع) دانست.

به گزارش آستان‌نیوز، دکتر عبدالحمید طالبی، در آیین اختتامیه سومین کنگره بین‌المللی امام رضا(ع) و علوم روز که چهارشنبه شب(۲۹ آذرماه) در محل پردیس خواهران دانشگاه بین‌المللی امام رضا(ع) برگزار شد، به جایگاه علمی اهل بیت عصمت و طهارت(ع) و مرجعیت علمی و همچنین نقش آنان در هدایت دینی و فکری مسلمانان اشاره کرد. 
طالبی با بیان اینکه اهل بیت(ع) ثقل اکبر و ثقل اصغر هستند، گفت: آنچه که وجود این بزرگواران را جادوانه و منور کرده است از علم و دانش بی پایان آنان نشأت گرفته است.
وی به حدیثی از حضرت رضا(ع) با موضوع احیا و نشر علوم اهل بیت(ع) اشاره کرد و افزود: ایشان فرمودند: خداوند، رحمت کند آن بنده ای را که امر ما را زنده کند». و پرسیده شد چگونه امر شما را زنده کند؟ فرمودند: «علوم ما را فراگیرد و به مردم بیاموزد، که اگر مردمْ زیبایی های گفتار ما را می دانستند، از ما پیروی می کردند».
طالبی تصریح کرد: حضرت در این حدیث مردم را خطاب قرار داده و سفارش می فرمایند ای مردم علوم ما را بیاموزید و آن را نشر دهید.
وی با اشاره به اینکه مقام معظم رهبری در حکم تولیت آستان قدس رضوی، فرمودند آستان قدس رضوی ظرفیت فرهنگی عظیمی است که می‌تواند در جهان اسلام اثر گذار باشد و شایسته است بیشترین بهره را در ترویج معارف اهل بیت(ع) ببریم. 
رئیس سازمان علمی و فرهنگی آستان قدس رضوی در ادامه خاطر نشان کرد: همه ما باید برای رسیدن به اوج قله علم و ایجاد مرجعیت علمی و همچنین حل مسائل جاری کشور به تولید علم بیش از پیش توجه داشته باشیم تا جایی که دیگران برای ترجمه آثار ما زبان فارسی را فرا بگیرند.
وی ادامه داد: مبنای قدرت بین‌المللی رسیدن به مرجعیت علمی است و وقتی به این جایگاه رسیدیم به اهداف و آرمان‌های انقلاب اسلامی راه یافته‌ایم، تنها راه رسیدن به این جایگاه توجه به حدیث امام رضا(ع) و احیا و نشر علوم اهل بیت(ع) است.
طالبی همچنین به ضرورت نگاه جریان‌ساز و عمیق با تاسی به سیره حضرت رضا(ع) و با رویکرد جهاد خستگی ناپذیر در عرصه مرجعیت علمی تاکید کرد و افزود: تبیین هدفمند محاسن کلام اهل بیت(ع) در حوزه خبرگان علمی و فرهنگی زمینه ساز رسیدن به مرجعیت علمی است.
وی با اشاره به اهمیت برگزاری چنین کنگره‌هایی در اشاعه معارف اهل بیت(ع) گفت: امیدواریم این کنگره در حوزه‌های مختلف معارف اهل بیت عصمت و طهارت(ع) به‌ویژه ساحت‌های نورانی کلام امام رضا(ع) در سطح ملی و بین‌المللی جریان ساز باشد.
 

با برگزاری این کنگره پنجره‌ای برای نو قلمان و مشتاقان گشوده شده است
دکتر عادل پیغامی، عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی در ادامه این مراسم، عنوان کرد: اقتضائات مقوله تمدنی حرکت دینی نیست بلکه احیا اهل بیت(ع)، قرآن کریم و معارف حقه و کاربردی کردن و نظام سازی آن است.
وی ابراز کرد: در انقلاب اسلامی شاهد نخستین تحول و پویایی و نشاط علمی بودیم، اما شهر مقدس مشهد با تاسیس مراکز علمی و پژوهشی همچون بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی جایگاه ویژه‌ای در این تحولات و پویایی داشته است.
پیغامی ادامه داد: کنگره بین‌المللی امام رضا(ع) و علوم روز در گام دوم انقلاب اسلامی  و با مجاهدت‌ها و تلاش‌های دانشگاه بین المللی امام رضا(ع)،  سازمان علمی و فرهنگی آستان قدس رضوی و بنیاد پژوهش‌های اسلامی تدارک دیده شده است و شاید بتوان آن را گام دوم این تحول و نشاط علمی پس از انقلاب اسلامی دانست.
وی بیان کرد: در این سه دوره از کنگره مسیر پویایی و رشد را می‌توان مشاهده کرد و خوشبختانه استقبال بسیار خوب بوده است و امیدواریم با مشارکت جدی‌تر شاهد رشد علمی بیشتری در این کنگره باشیم.
پیغامی با بیان اینکه در گام دوم مسیر تمدن‌سازی به بیش از این موارد نیاز دارد، افزود: برای اسلامی‌سازی علوم روز باید به متن کلام وحی توجه شود و این مهم لازمه تمدن سازی نوینی است که از مأموریت‌های انقلاب اسلامی بوده است.
وی در ادامه به آسیب شناسی در حوزه تحقق  تمدن اسلامی و اسلامی‌سازی علوم اشاره کرد و کمبود باور و نبود سوال، تکرار در مسئله روش‌شناسی، مقوله اجرا و کاربست را برخی از این آسیب‌ها برشمرد و گفت: با همکاری اندیشمندان و پژوهشگران حوزه و دانشگاه باید نهضت علوم انسانی را در رشته‌های مختلف راه اندازی کرده و کنگره با نشاط و پویاتری را شاهد باشیم.
وی خاطر نشان کرد: ارسال ۵۵۰ مقاله علمی به دبیرخانه این کنگره نشان می‌دهد پنجره‌ای برای نو قلمان و مشتاقان گشوده شده است و دانشگاه بین المللی امام رضا علیه السلام با برگزاری این کنگره بیش از پیش وجاهت علمی پیدا کرده است.

افزودن دیدگاه جدید:

متن ساده

HTML محدود

Image CAPTCHA
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید

تولیت آستان قدس رضوی

دیدار تولیت آستان قدس رضوی با دو خانواده خاص و خیرخواه مشهدی 
تولیت آستان قدس رضوی در منزل دو خانواده خیرخواه مشهدی که علی‎رغم برخورداری از دو فرزند، سه کودک با شرایط خاص را به…

تلویزیون اینترنتی