نماینده ولی فقیه در استان خراسان رضوی گفت: رویکرد «فقه سیاسی» در حوزههای علمیه نیازمند یک حرکت عظیم است و باید پررنگ شده و مورد توجه بیشتری قرار گیرد.
«فقه سیاسی» در حوزههای علمیه باید پررنگ شود
به گزارش آستاننیوز، فقه سیاسی بخشی از علم فقه است که به بیان احکام شرعیِ ناظر بر امور سیاسی میپردازد. در واقع دانش فقه سیاسی پرداختن به شیوه ارتباط شهروندان با همدیگر، چگونگی مواجهه شهروندان با دولت و روابط دولت اسلامی با دیگر دولتها است.
آیت الله سید احمد علم الهدی روز پنج شنبه در دومین همایش «فقیه فقه سیاسی» که به مناسب سالگرد آیت الله سید محمد موسوی خلخالی به همت مدرسه عالی فقاهت عالم آل محمد(ع) وابسته به آستان قدس رضوی و مدرسه فقاهت سلیمانیه برگزار شد، افزود: این شاخه از فقه، موضوع کلی وجوب نفس مقاومت است که باید به عنوان یک سوژه از مباحث فقهی مطرح شود.
وی با اشاره به شخصیت والای آیت الله خلخالی تصریح کرد: ایشان از سرآمدان فقه سیاسی بودند که با اقدامات ارزنده، اثر وضعی توطئه و اختلاف بین روحانیت در اوایل انقلاب را بی اثر کرد.
امام جمعه مشهد خاطر نشان کرد: این عالم ربانی شاگرد آیت الله خویی بود که به درستی توانست نمایه ای از چهره استاد خویش باشد.
وی با اشاره به آثار این عالم ربانی عنوان کرد: کتاب «حاکمیت در اسلام» ایشان از فتنه های بسیاری در زمانه خویش جلوگیری کرد و چهره واقعی افراد ناسالم وابسته به آیت الله خویی را نمایان ساخت.
آیتالله علم الهدی اضافه کرد: آیت الله خلخالی ولایت فقه را اساس تشکیل حکومت اسلامی می دانست و مبانی فکری اش را در این مسیر قرار داده بود.
آیت الله سید محمد مهدی خلخالی شامگاه شنبه ۳۰ آذر ۱۳۹۸ در سن ۹۵ سالگی در مشهد مقدس چشم از جهان فرو بست.
این عالم ربانی از استادان فقه و اصول حوزه علمیه و از شاگردان آیت الله خویی بود و مباحث اصولی و فقهی وی را به رشته تحریر درآورده است. وی همچنین کتاب های مختلفی از جمله فقه الشیعه و حاکمیت در اسلام را تالیف کرده است.
همایش «فقیه فقه سیاسی» پنجشنبه ۳۰ آذر همزمان با دومین سالگرد درگذشت آیتالله سید محمد مهدی خلخالی به همت مدرسه عالی فقاهت عالم آل محمد(ع) و مدرسه سلیمانیه در سالن اجتماعات مدرسه سلیمانیه مشهد برگزار شد.