پایگاه اطلاع‌رسانی آستان قدس رضوی بنام آستان نیوز شامل اخبار آستان قدس رضوی،تصاویر آستان قدس رضوی و رویدادهای موقوفات امام رضا

در شانزدهمین پیش نشست پنجمین کنگره جهانی حضرت رضا(ع) عنوان شد:
۱۴۰۲-۱۰-۰۳

احیا و نشر علوم و معارف اهل بیت(ع) مصداق حقیقی عدالت فرهنگی است

استادیار گروه علوم قرآن و حدیث و رئیس دانشکده حقوق الهیات و علوم سیاسی واحد علوم و تحقیقات گفت: عدالت سیاسی و تشکیل حاکمیت همه جانبه عدالت که محقق کننده حقوق الهی، حقوق مردم، حقوق طبیعت و حتی حقوق حیوانات باشد، فقط در سایه حاکمیت معصومین(ع) محقق می شود.

به گزارش آستان نیوز، شانزدهمین پیش نشست پنجمین کنگره جهانی اندیشه تمدنی  امام رضا(ع) با موضوعه عدالت برای همه ظلم برای هیچ کس، در دانشکده حقوق الهیات و علوم سیاسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران با حضور جمعی از اساتید و دانشجویان برگزار شد. 
دکتر سید محمد رضوی استادیار گروه علوم قرآن و حدیث و رئیس دانشکده حقوق الهیات و علوم سیاسی واحد علوم و تحقیقات که دبیر این نشست و سخنران نخست بود، طی سخنانی در محور عدالت سیاسی با استناد به  حدیث «الدوله دولتان دوله حق و دوله باطل و دولتنا آخر الدول»  از امام رضا (ع)، اظهار داشت: شعار عدالت برای همه و ظلم برای هیچ کس تا قبل از ظهور منجی(ع) رخ نمی دهد. هر چند تحقق عدالت همه جانبه فقط در زمان منجی امکان پذیر خواهد بود اما این به آن معنا نیست که ما باید دست روی دست بگذاریم و فقط منجی را انتظار بکشیم تا او خود تمام امور را سامان بخشد بلکه باید در حد توان تمام تلاش خود را به اصلاح خود و جامعه و زمینه سازی ظهور منجی معطوف نماییم.
وی ادامه داد: در آیه 17 سوره حدید خداوند می فرماید «ما زمین را بعد از مرگ زنده می کنیم » ظلم و بی عدالتی انسان ها منجر به مرگ زمین و هر آنچه که در آن است می شود . احیای زمین و ادای دین همه جانبه نسبت به خداوند، انسان ها ، حیوانات و طبیعت  فقط به دست معصوم محقق می شود و این مهم فقط با تدبیر و مدیریت معصوم علیه السلام که منطبق بر نقشه الهی و وحیانی است محقق می شود.
دکتر حسین مرادی استادیار گروه قرآن و حدیث واحد علوم تحقیقات تهران، نیز دیگر سخنران دیگر این پیش نشست بود که در محور عدالت فرهنگی به ارائه مطالب خود پرداخت. 

معارف اهل بیت(ع) و عدالت فرهنگی
وی با اشاره به حدیثی از امام رضا(ع) که فرمودند «رحم الله عبدا احیا امرنا فقلت له فکیف یحیی امرکم ؟ قال : یتعّلم علومنا و یعلّمها الناس فان الناس لو علموا محاسن کلامنا لاتبعونا»، احیا و نشر علوم اهل بیت(ع) را مصداق حقیقی عدالت فرهنگی عنوان نموده و گفتند « ناس» در این حدیث شریف کل بشریت است که نیازمند به معارف اهل بیت علیهم السلام می باشد و در یک فضای عادلانه می بایست به این حق خود برسد و در صورت تحقق این امر یعنی دسترسی به معارف اهل بیت(ع)،  تبعیت از اهل بیت(ع) به صورت نتیجه قهری و حتمی حاصل  و این تبعیت منجر به سعادت دنیوی و اخروی یعنی آبادانی دنیا و آخرت انسان خواهد شد. 
مرادی در ادامه به این نکته تاکید کرد که آماده سازی سازوکار رساندن محاسن کلام اهل بیت به جان تشنه مردم وظیفه فرهنگی و آموزشی مومنان است که می بایست تمام  تلاش خود را به آن معطوف کنند.

ویژگی مهم تمدن اسلامی
وی با اشاره به ابعاد تمدن اسلامی یادآور شد: تمدن اسلامی تمدنی است که در آن همه اضلاع و زوایای جامعه منطبق و برخاسته از کلام وحی است. در بعد فرهنگی انسان برای رشد و تکاملش نیازمند به تغذیه سالم و طیب است. معارف ناب وحیانی به عنوان غذایی روح و جان بشر، در کلام معصومین علیهم السلام متبلور است و این حق همه مردم است که آزادانه و در یکی سیستم سالم و پویا ، به غذای سالم و پاک دسترسی پیداکنند.

افزودن دیدگاه جدید:

متن ساده

HTML محدود

Image CAPTCHA
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید

تولیت آستان قدس رضوی

اخلاق و سیره رضوی باید سرمشق فعالیت‌ها و رفتار خادمیاران باشد
تولیت آستان قدس رضوی، با تأکید بر لزوم توجه به سیره امام رضا(ع) در فعالیت‌ها و رفتار خادمیاران رضوی، از خادمیاران خواست…

تلویزیون اینترنتی