با همکاری معاونت طرح و برنامه و بنیاد پژوهشهای اسلامی آستان قدس رضوی نشست تخصصی «تحول دیجیتال و معماری هوشمند سازمانی » برگزار شد.
نشست تخصصی «تحول دیجیتال و معماری هوشمند سازمانی » برگزار شد
به گزارش آستان نیوز، عضو هیئت علمی دانشگاه فردوسی مشهد در این نشست که صبح امروز سوم دیماه با حضور جمعی از مدیران عالی حوزههای طرح و برنامه و فناوری اطلاعات سازمان مرکزی و ستاد بهره وری و موقوفات، بنیاد کرامت و سازمان علمی و فرهنگی آستان قدس رضوی، در بنیاد پژوهشهای اسلامی برگزار شد، تحول دیجیتال را یکپارچهسازی فناوریهای دیجیتال در تمام جنبههای عملیات سازمان، که اساساً نحوه ارائه ارزش به مشتریان، شرکا و ذینفعان را تغییر میدهد، معرفی کرد.
دکتر محسن کاهانی، به تعریف سازمان هوشمند اشاره کرد و گفت: سازمان هوشمند، قابلیت یک سازمان برای درک و تولید دانش مرتبط با هدف خود، یعنی ظرفیت خردمندی کل سازمان است.یک سازمان هوشمند مواد و انرژی را از محیط دریافت میکند و آنگاه آنها را پردازش کرده و به دانایی، کالا و خدمات تبدیل می نماید تا در محیط مورد استفاده قرار گیرد.
مدیر آزمایشگاه فناوری وب دانشگاه فردوسی مشهد، استقبال از فناوری، تصمیمگیری مبتنی بر داده، پرورش فرهنگ نوآوری، غلبه بر چالشها و تضمین موفقیت را از ارکان کلیدی یک سازمان هوشمند برشمرد.
وی همچنین خاطر نشان کرد: پرورش ذهنیت نوآورانه در میان مدیران و تیمهای سازمانی، تشویق آزمایش، یادگیری مستمر و همکاری برای پیشبرد ابتکارات تحول دیجیتال، توجه به مزایای پذیرش تغییر و انطباق با فناوری های نوظهور و روندهای صنعت IT از ویژگیهای پرورش فرهنگ نوآوری است.
کاهانی مزایای تحول دیجیتال را بهبود تجارب زائرین، کارایی عملیاتی، بینش های مبتنی بر داده و نوآوری و چابکی ذکر کرد.
وی افزود:سیستم های یکپارچه سازمانیERP فعالیتهای يك نرم افزار چند پیمانهای (modular) كه به سازمان کمک میکنند تا فرايندهای مهم کسب و کار خود را به سبکی جامع و یکپارچه مدیریت کنند و از ویژگی های اصلي آن میتوان به جریان اطلاعات بصورت خيلي آرام در سرتاسر مرزهای سازمان با امكاناتي غير قابل تصور و محیطی استاندارد به همراه پايگاه داده مشترک كه مستقل از برنامههای کاربردی و برنامه کاربردی یکپارچه هستند اشاره کرد.
عضو هیئت علمی دانشگاه فردوسی مشهد با اشاره به سیستم مدیریت فرایند BPMS گفت: در دنیای کنونی فرایندهای کسب و کار دائما در حال تغییر هستند، اعمال همه این تغییرات در سیستم های ERP تقریبا غیر ممکن و یا زمانبر است
این سیستم نرمافزاری است که به سازمانها و کسب و کارها اجازه میدهد تا تمامی فرآیندهای کاری خود را به صورت قابل پیشبینی مدلسازی، ایجاد، ویرایش و اجرا کنند و در نهایت اثربخشی آنها را تجزیه و تحلیل کرده و در صورت ضرورت اصلاحات لازم را انجام دهند. BPMSیک ابزار خودکارسازی فرآیند است و اجازه می دهد با دانش کم برنامه نویسی فرایندها (خصوصا فرآیندهای تکراری روزانه) بسرعت مکانیزه شوند.
وی گفت: هوش مصنوعی به مجموعهای از تکنولوژیها، الگوریتمها و روشهایی گفته میشود که به منظور شبیهسازی قابلیتهای انسانی مانند یادگیری، استنتاج، پردازش زبان طبیعی، بینایی، حل مسائل و تصمیمگیری، به کار میروند.هدف اصلی هوش مصنوعی، ساخت و پیشرفت سیستم های هوشمند و خودکار است که قادر به انجام کارهایی مانند تشخیص الگوها، پیشبینی، تصمیم گیری و حل مسائل پیچیده باشند.
هوشمندسازی و مطالبه تحول از تاکیدات تولیت آستان قدس رضوی است
رئیس بنیاد پژوهشهای اسلامی آستان قدس رضوی نیز در ادامه این نشست ضمن تاکید بر همکاری بنیاد با معاونت طرح و برنامه در تحقق سازمان هوشمند، گفت: امروزه از هوش مصنوعی میتوانیم خیلی چیزها بیاموزیم.
دکتر احد فرامرز قراملکی با بیان اینکه هوشمندسازی و مطالبه تحول از تاکیدات تولیت آستان قدس رضوی است،تصریح کرد: هوش مصنوعی قرار است تواناییهایی انسان را داشته باشد و امیدواریم این جریان با پیوند اخلاقی پیش برود.