مدیرعامل بنیاد فرهنگی رضوی بر نقش محوری انجمن اولیا و مربیان تاکید کرد و افزود: انجمن اولیا میتواند محیط مدرسه را غنی کند و دوشادوش مسئولان مدرسه راهگشا باشد.
انجمن اولیا ومربیان میتواند محیط مدرسه را غنی کند و راهگشا باشد
به گزارش آستان نیوز، اولین نشست مدیرعامل بنیاد فرهنگی رضوی و جمعی از رؤسای انجمن اولیا و مربیان مدارس امام رضا(ع) در سالن جلسات این بنیاد برگزار شد.
سیدمحمدصادق علی پرست پس از شنیدن نقطه نظرات اولیا، با اشاره به اهمیت برگزاری این نشست گفت: هدف از تشکیل این جلسه استفاده از ظرفیت اولیا در اداره مدارس امام رضا(ع) است. اولیا در مدارس دنیا نیز نقش پر رنگی در مدارس دارند.
مدیرعامل بنیاد فرهنگی رضوی ادامه داد: گاهی اهمیت این نقش مشخص نمیشود، به جای عنصر مؤثر، عنصر مزاحم تعریف میشوند و مدیران دافعه پیدا میکنند. اگر این نقش بهدرستی شناخته شود و اولیا هم نقش حساس خود را بشناسند و ایفا کنند، بیشک از آنها استقبال خواهد شد.
وی اضافه کرد: خوب است در کنار نقد کردن، ارائه راهکارها و پیشنهادات، ما و متولیان مدرسه را با شناسایی مشکلات و کمبودها همراهی کنید. والدین در حوزههای گوناگون از جمله مسئولیت فعالیتهای مکمل و فوق برنامه، آموزش خانواده، اردوها، هماهنگی سرویسهای مدرسه تا منزل، اقامه نماز و تربیت دینی و نظایر آن میتوانند نقش مهمی ایفا کنند.
بهمرور که جوامع رشد کرد، تعریف آموزش و پرورش نیز تغییر کرد. اکنون آموزش و پرورش متمرکز بر اجتماع است؛ تربیت به فضای عمومی کشیده شده و هر عضو جامعه باید نقش تربیتی خود را در جهت یکپارچگی ایفا کنند. امروز دیوارهای مدرسه برداشته شده. همه اعضای انجمن اولیا را به مشارکتجویی در امورات مدرسه دعوت کنید.
وی همچنین افزود: انتظار والدین از بنیاد فرهنگی رضوی شنیدن مشکلات و پیشنهادات در همه ارکان مدرسه از دانش آموز تا مدیر است. اما در کنار آن، بررسی و ارزیابی نظرات اولیا، نظرات کارشناسی و کادر مدرسه را هم برای تصمیمگیری در نظر میگیریم. اما انجمن اولیا میتواند محیط مدرسه را غنی کند و دوشادوش مدیر و مسئولان مدرسه راهگشا باشد.
علی پرست با بیان اینکه اجرای طرحهای خلاقانه مانند نذر نماز به هیجان و ارزشمندی آن در نگاه دانش آموزان کمک میکند، در خصوص طرحهای ابتکاری در حوزه تربیتی اظهار کرد: به نیازهای دانش آموزان گوش میدهیم؛ اتاق تولد، کافه تریا، اردوی شب در مدرسه در جهت اهتمام به روحیات و نیازهای دوره نوجوانی با حفظ همه حریمها در مدارس ما اتفاق افتاد.
شما میتوانید مبانی تربیتی مانند اخلاقمداری، قدرشناسی، انتقاد سازنده و... را هدایت کنید. فرزندانمان را به رفتارهای صحیح عادت دهیم. چون این معنویات از فطرت بشر سرچشمه میگیرد، پس بچهها هم مقاومت نمیکنند و بر عکس تصورمان، برایشان جذاب و خواستنی است.
وی تصریح کرد: ما به نیازهای دانش آموزان گوش میدهیم و در حد امکانات و رعایت چارچوبها، طرحهای نویی نظیر اتاق تولد، کافه تریا، اردوی شب در مدرسه را در جهت توجه به روحیات نوجوانی در مدارس به اجرا گذاشته شد.
این مقام مسئول درآستان قدس رضوی با اشاره به این نکته که امروزه دانش آموزان را برای زندگی کردن در زمانه خود تربیت نمیکنیم، اظهار کرد: برای شناختن دانش آموزان وقت بگذارید، نباید از بچهها غفلت کنیم. یکی از مشکلات حوزههای تربیتی، نوع برخورد ما در دعوت به نماز و امور دینی است.
در بخشی از این جلسه نیز نمایندگان اولیا و مربیان پس از تقدیر از خدمات انجام گرفته طی دو سال اخیر در 15 مدرسه امام رضا(ع)، اهم مسائل و کمبودها از جمله تشکیل کارگروه اقامه نماز، تعویض و نوسازی امکانات آموزشی از جمله نیمکتها و بلندگوها، تعریف سر فصلهای وقف آموزشی، واگذار کردن برخی از امور تربیتی و اعتقادی مانند برپایی نمازهای جماعت به دانش آموزان، توجه به ورزش صبحگاهی، محوریت دادن به تبیین معارف دینی از مقاطع پایه بیش از برگزاری آئینهای مناسبتی، پر رنگتر شدن حضور روحانیون در فضای مدرسه، فعال شدن دورههای حرفهای رزمی در اوقات بعد از ظهر دانش آموزان دختر و پسر پایه ابتدایی جهت آمادهسازی آنها برای شرکت در رقابتهای جهانی به عنوان سفیران ورزش دانش آموزی و... را به نقل از سایر اعضای انجمن با مدیر عامل بنیاد فرهنگی رضوی در میان گذاشتند.