با همکاری مدیریت توانمندسازی و آموزش منابع انسانی و بنیاد پژوهشهای اسلامی آستان قدس رضوی دوره آموزشی «روانکاوی روانشناختی خدمت معنوی» برگزار شد.
دوره آموزشی «روانکاوی روانشناختی خدمت معنوی» برگزار شد
به گزارش آستان نیوز، استاد تمام دانشگاه تهران در این جلسه که صبح امروز در تالار شیخ طبرسی بنیاد پژوهشهای اسلامی آستان قدس رضوی برگزار شد، یکی از اهداف در هر سیستم معنوی را انسانسازی ذکر کرد و گفت:افزون بر اینکه ادیان کمک می کنند انسانسازی صورت گیرد، خود انسان نیز تحت تاثیر دین قرار میگیرد و سیستم معنوی را تحت تاثیر شخصیت فکری ومنش خود قرار میدهد.
دکتر نیما قربانی ادامه داد: گاهی اوقات ما تحت تاثیر امور معنوی و گاهی نیز امور معنوی تحت تاثیر شخصیت ما قرار میگیرد. شواهد پژوهشی نشان میدهد نحوه ارتباط ما با نوع معنویتی که داریم ارتباط دارد.
وی تصریح کرد: خادمان حرم علی بن موسی الرضا(ع)، این توفیق را دارند که از نزدیک با حضرت ارتباط برقرار کنند و به لحاظ شخصیتی و معرفتی رشد یابند و به میزان رشدی که پیدا میکنند بزرگی حضرت را بیشتر درک کنند، اما متاسفانه گاهی این نزدیکی موجب عادیانگاری میشود.
دکتر قربانی تصریح کرد: گاهی اوقات در سایه خدمت به علی بن موسی الرضا(ع) مرزهای ما و امام رضا(ع) کمرنگ و کمرنگتر شده و توهم عصمت در ما ایجاد میشود از همین رو خادمان این بارگاه منور همواره باید مراقب باشند این مرزها را حفظ کنند.
عضو هیئت علمی مدرسه روان پزشکی واشنگتن در ادامه خطر دیگری که متوجه خادمان امام رضا(ع) است را ایده آلگرایی ذکر کرد و افزود: ایدهآلگرایی محصول ذهن است و از همین رو لازم است سواد خود را نسبت به ائمه اطهار(ع) افزایش دهیم و در بسیاری از اوقات ایدهآل گرایی ما موجب میشود تصوراتی راجع به آن داشته باشیم و آن را با واقعیت اشتباه بگیریم.
وی تصریح کرد: باید هوشیار باشیم که در عرصه خدمت به حضرت خود را گم نکنیم و باید این مهم در آستان قدس رضوی فرهنگسازی شود.