معماری حرم مطهر رضوی در آینه و ملکوت هنر اسلامی جلوهگری میکند و هر زائر و دلدادهای که به قصد زیارت پا به این حرم آسمانی و قدسی میگذارد در همان نگاه اول مسحور عظمت و روحانیت معماری ایرانی اسلامی این بنای مقدس میشود، صحنها، رواقها و منارههای این اثر اسلامی همراه با سازههای معناگرای آن دروازهای از عظمت هنر اسلامی را به روی زائران و مجاوران میگشاید.
توجه به هنر و نفایس حرم مطهر رضوی در تولید آثار مکتوب
به گزارش آستان نیوز، مجموعه آستان قدس رضوی در اداوار مختلف به منظور آشنایی مخاطبان هنردوست و هنرمند با این گنجینه چشمنواز آثار فاخری را تولید کرده است در همین راستا موسسه آفرینشهای هنری چندین اثر فاخر را به چاپ رسانده و به این گروه از مخاطبان عرضه کرده است.
شاهکارهای هنری آستان قدس رضوی در 9 جلد
تا کنون 9 جلد از مجموعه شاهکارهای هنری در آستان قدس رضوی شامل «منتخب قطعات نستعلیق»، «کتیبههای مسجد جامع گوهرشاد»، «منتخب قرآنهای نفیس؛ از آغاز تا سده نهم هجری قمری»، «صندوقپوشها و ضریحپوشها»، «منتخب قرآنهای نفیس؛ از سده دهم تا چهاردهم هجری قمری»، «کتیبههای صحن انقلاب(عتیق)»، «کتیبههای صحن آزادی(نو)»، «منتخب جلدهای نفیس» و« نسخههای نفیس کتب ادبی» توسط مؤسسه آفرینشهای هنری منتشر شده است.

قرآن بایسنقرمیرزا
یکی از نفیسترین قرآنها که به نام کاتبش بایسنقر میرزا معروف است، به وسیله بایسنقر میرزا، پسر شاهرخ و نوه تیمور بزرگ، نوشته شده و توسط وی روی قبر فاتح بزرگ در سمرقند گذاشته شده است. از دیر زمانی پنج ورق از این قرآن در کتابخانه آستان قدس رضوی موجود است و شامل ۵۳ سوره از سورههای قرآن کریم است. از برخی سورهها تمام آیات و از بعضی فقط یک آیه موجود میشود و اگر تعداد سورههای اوراق موجود در دیگر مجموعهها را به آن اضافه کنیم، مجموع آن ها ۵۸ سوره از قرآن کریم میشود.
قرآن کریم به خط ابراهیم سلطان تیموری
قرآن کریم به خط ابراهیم سلطان تیموری نسخه چاپی منتخب سور قرآن کریم به خط ابراهیم سلطان تیموری به همت موسسه آفرینش های هنری آستان قدس رضوی منتشر شده که بیست و یکمین جایزه کتاب سال جمهوری اسلامی ایران را به خود اختصاص داده است. نسخهای نفیس و منحصر بفرد شامل دوازده سوره منتخب از قرآن کریم، به خط ابراهیم سلطان، دومین فرزند شاهرخ و گوهرشادآغا و نوه تیمور گورکانی است.
این قرآن یکی از شاهکارهای هنر کتابت و تذهیب دوره تیموری در قرن نهم محسوب میشود. این نسخه بیبدیل با استفاده از پیشرفتهترین امکانات چاپ و نشر و همیاری و نظارت متخصصان و به شیوه ده رنگ، به گونهای بدیع و نفیس همراه با جلدی فاخر و زیبا چاپ و در اختیار علاقهمندان آثار فاخر قرار گرفته است. این قرآن شانزده ورق که به خط محقق و ثلث نگارش یافته در سال 827 هجری قمری وقف روضه منورة رضویه شده است.
این اثر تاکنون دوبار رونمایی شده که یکی از این مراسمها سال گذشته در نمایشگاه کتاب فرانکفورت آلمان صورت گرفت و دومین رونمایی از این اثر در نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران در اردیبهشت سال جاری برگزار شد. همچنین این اثر بیست و یکمین جایزه جهانی کتاب سال جمهوری اسلامی ایران را به خود اختصاص داد.
تولیت آستان قدس رضوی
