عملیات اجرایی ساخت مرکز جامع خدمات فرهنگی و اجتماعی رضوی آران و بیدگل، در مرحله نخست با اجرای طرح ملی احداث چایخانه حضرت رضا(ع) طی آیین کلنگزنی در این شهرستان آغاز شد.
آیین کلنگزنی مرکز جامع خدمات فرهنگی و اجتماعی رضوی در آران و بیدگل برگزار شد
به گزارش آستان نیوز از اصفهان، دبیر کانونهای خدمت رضوی آران و بیدگل در آیین کلنگزنی مرحله نخست عملیات اجرایی ساخت مرکز جامع خدمات فرهنگی و اجتماعی رضوی آران و بیدگل، شهر نمونه امام رضایی در قالب اجرای طرح ملی چایخانه رضوی گفت: عملیات اجرایی مرحله نخست این مرکز در قالب سازه چایخانه، حسینیه چند منظوره و آسایشگاه با برآورد هزینه ۲۰ میلیارد ریالی و تامین مالی خیران احداث میشود.
عباس آذرباد با بیان اینکه در صورت تامین منابع مالی احداث اجرای این طرح تا دهه کرامت و پایان اردیبهشت ۱۴۰۳ زمان خواهد برد افزود: حسینیه چند منظوره به عنوان محل دفتر کانونهای خدمت رضوی و مکان اجتماع خادمیاران برای اجرای برنامههای کانونها در کنار چایخانه و آسایشگاه به عنوان محل استراحت خادمیاران کشیک چایخانه احداث میشود.
تحقق ۲۰ خدمت تعریف شده در مرکز جامع خدمات رضوی
وی احداث این مرکز را بهعنوان مرکز دورهمی و پاتوق فرهنگی مذهبی شهر با هدف تحقق ۲۰ مصداق از مصادیق آموزشی، فرهنگی، اجتماعی و تربیتی خدمت آستان قدس رضوی عنوان کرد و گفت: این چایخانه به عنوان شعبهای از چایخانههای حضرت و با نمادهای مهندسی چایخانه صحن امام حسن مجتبی(ع) در حرم رضوی و امضای تفاهمنامه با بنیاد کرامت در این شهرستان احداث میشود.
به گفته وی، هدف از اجرای ساخت مرکز جامع خدمات فرهنگی و اجتماعی رضوی آران و بیدگل تحقق شعار «همه خادم الرضاییم» در بستر عمومی و مردمی شهروندانِ شهر نمونه امام رضایی آران وبیدگل است.
دبیر کانونهای خدمت رضوی آران و بیدگل احداث چایخانه رضوی را یک بستر ناب فرهنگی برای پاتوق و دورهمی مردم شهر زیر سایه پرچم امام رضا(ع) و عشق و ارادت حضرت دانست و گفت: ایجاد فضایی برای حضور خانوادگی خادمیاران برای ارائه خدمت به خانوادهها با حس و حال معنوی و انرژی بخش از دیگر کارکردهای چایخانه رضوی در بستر تربیتی خانه و خانواده خواهد بود.
آذرباد اجرای طرح ساخت مرکز جامع خدمات فرهنگی و اجتماعی رضوی آران و بیدگل را محصول اندیشه جوانان شهر بر اساس نیازسنجی و ضرورت فرهنگی شهر دانست و افزود: اجرای این مرکز در قالب ساخت چایخانه رضوی برگرفته از اجرای طرح ملی ساخت ۸۸۸ چایخانه حضرت در سراسر کشور است.
چایخانه بستر فرهنگی و گردشگری مذهبی شهر حول محور رضوی
دبیر کانونهای خدمت رضوی آران و بیدگل ساخت چایخانه رضوی در مرکز جامع خدمات فرهنگی و اجتماعی رضوی این شهرستان را بستر فرهنگی شهر علاوه بر فرصت گردشگری مذهبی منطقه حول محور رضوی دانست و گفت: خادمیاران رضوی در این مرکز به منزله نخ تسبیح تمام حلقههای فرهنگی، شهر را زیر پرچم امام مهربانیها برای افزایش محرومیتزدایی و گرهگشایی متصل خواهد کرد.
آذرباد با تاکید بر اینکه چایخانه مرکز جامع خدمات فرهنگی و اجتماعی رضوی آران و بیدگل فضایی برای آرامش، استراحت و نشاط اجتماعی، شادابی روحی و معنوی شهروندان خواهد بود افزود: ایده ساخت چایخانه در مرکز جامع خدمات رضوی آران و بیدگل برای معرفی ظرفیتهای عظیم فرهنگی مذهبی این شهر بهعنوان شهر هیاتهای مذهبی، امامزادههای عظیم الشان و دارالشهدا از سوی شبکه خادمیاری نوپا شکل گرفت و در تعامل و رایزنی با فرمانداری و شهرداری نسخه اجرایی آن نهایی و تایید شد.
وی با اشاره به اینکه ساخت این مرکز بهویژه احداث چایخانه برای پاسخگویی به مطالبه معنوی و ولایی مردم عاشق و ارادتمند این خطه به اهلبیت(ع) بهویژه امام رضا(ع) است تصریح کرد: مدل اجرا در چایخانه مثل کشیکهای چایخانه حضرت در فصل زمستان و تابستان است.
به گفته وی برای خدمت در چایخانه نیز هر جوان، نوجوان، دانشآموزان و حتی یک خانواده با لباس خادمیاری میتوانند زیر پرچم امام رضا (ع) در شهر خودشان به مردم خدمت کنند.
دبیر کانونهای خدمت رضوی آران و بیدگل هماهنگی و اطلاع رسانی کشیکهای چایخانه با حضور علاقهمندان به این خدمت را از طریق شبکه رسانهای آن ذکر کرد و افزود: چایخانه مقدمهای برای اتفاق بزرگ همگرایی جمعیتها و مجموعههای فرهنگی مذهبی این شهرستان و انسجام، اتحاد و تمرکز آن با موکبهای حسینی به عنوان سرمایه عظیم ذیل پرچم سبز رضوی در مناسبتهای مذهبی، سیاسی و اجتماعی است.
آذرباد تاکید کرد: مکان چایخانه رضوی در آران و بیدگل با هماندیشی کارشناسان فنی مهندسی شهرداری از لحاظ موقعیت جغرافیایی و نبود ایجاد نقطه ترافیکی وسایل نقلیه یا ازدحام برای شهروندان جانمایی شده است.
وی مدل بهرهبرداری از مرکز جامع خدمات رضوی آران و بیدگل را کاملا مردمی با هیات مدیرهای از کنشگران مجموعههای فرهنگی، جوانان و نوجوانان و حضور مدیری از معاونت اجتماعی دفتر خدمت رضوی شهرستان ذکر کرد و گفت: مرکز جامع خدمات فرهنگی و اجتماعی رضوی در آران و بیدگل به هیچ ارگان و نهادی وابسته نیست و وجود هرگونه گرایش فکری یا خط و ربط سیاسی در آن زیر پرچم امام رضا(ع) جایگاه و معنایی ندارد.
آیین آغاز عملیات اجرایی مرکز جامع خدمات فرهنگی و اجتماعی رضوی آران و بیدگل با حضور فرماندار، شهردار، مسئولان و سایر مدیران شهری، خانواده شهدا، خادمیاران و یاوران رضوی با اهدای ابلاغ حکم مدیریت این مرکز به عمران دلاوریان خادمیار و معاون اجتماعی دفتر خدمت رضوی شهرستان روز چهارشنبه ۱۳ دی ماه جنب فرهنگ سرای شهروند برگزار شد.
دفتر خدمت رضوی در آران و بیدگل «شهر نمونه امام رضایی» دارای ۱۶۹ خادمیار رسمی رضوی ( ۱۰۶ نفر زن و ۶۳ نفر مرد)، ۲۹ یاور رسمی رضوی در ۱۱ کانون عمومی مستقر در ۱۱ منطقه شهرستان و همجوار با مراکز خیریه، فرهنگی و مذهبی و سه کانون تخصصی فعال تعلیم و تربیت، بانوان و خانواده، خبر و فضای مجازی است که فعالیت رسمی خود را از دهه کرامت سال ۱۴۰۰ با ۳۶ خادمیار آغاز کرد.
تولیت آستان قدس رضوی
