رئیس سازمان علمی و فرهنگی آستان قدس رضوی با بیان این که حضرات اهل بیت(ع) الگوی عدالت ورزی در خانواده هستند، گفت: عملکرد سالم نهاد خانواده تضمینکننده سلامت جامعه خواهد بود و اساس زندگی زناشویی و خانوادگی از نظر قرآن کریم و اهل بیت علیهم السلام بر عدالت و رعایت حقوق طرفین است.
حضرات اهل بیت(ع) الگوی عدالت ورزی در خانواده هستند
عبدالحمید طالبی رئیس سازمان علمی و فرهنگی آستان قدس رضوی در بیست و یکمین پیش نشست ملی پنجمین گنگره جهانی حضرت رضا علیه السلام که امروز 23 دی در تالار طبرسی ساختمان این سازمان برگزار شد اظهار کرد: عدالت یکی از ارکان اساسی جامعه اسلامی است که نقشی تعیینکننده در تمامی ابعاد زندگی فردی و اجتماعی انسان ایفا میکند.
وی افزود: عدالت از اهداف اساسی بعثت پیامبران الهی است و در دین اسلام که خاتم ادیان الهی است، اجرای عدالت در جامعه بشری هدف اصلی است. در آیات و روایات و در سیره عملی پیامبر اسلام(ص) و اهل بیت ایشان نیز عدالت به صورت اصلی بنیادین مطرح گشته و مورد تأکید بسیاری قرار گرفته است.
طالبی تصریح کرد: اسلام اهمیت خاصی به عدالت داده و آن را شرط اساسی برای تحقق سعادت و کمال انسان و جامعه میداند. عدالت الهی زیربنای اجتماعی است و عدالت خداوند به عنوان یکی از اصول بنیادی اسلام است و انکار عدل در واقع مساوی است با انکار اسلام.
وی ادامه داد: عدالت در اسلام به دو قسم فردی و اجتماعی تقسیم میشود. عدالت فردی به معنای رعایت حقوق و تکالیف فردی است و عدالت اجتماعی به معنای رعایت حقوق و تکالیف اجتماعی و در چهار بخش تقسیم شده است: عدالت قضایی، عدالت اصلاحی، عدالت سیاسی و عدالت اخلاقی.
طالبی اظهار داشت: عدالت محور خانواده و یکی از موضوعات مهم و مورد توجه حضرات معصومین(ع) است. آنان بر لزوم رعایت عدالت در روابط خانوادگی تأکید فراوان داشتهاند. عملکرد سالم نهاد خانواده تضمینکننده سلامت جامعه خواهد بود و اساس زندگی زناشویی و خانوادگی از نظر قرآن کریم بر عدالت و رعایت حقوق طرفین است.