مدیرعامل مؤسسه درمانی آستان قدس رضوی از بهرهمندی بیش از 200 هزار بیمار اورژانسی از خدمات رایگان پایگاههای فوریتهای پزشکی حرم مطهر رضوی در 9 ماهه نخست سال جاری خبر داد.
بهرهمندی بیش از 200 هزار بیمار از خدمات پایگاههای فوریتهای پزشکی حرم رضوی
دکتر مهدی سلطانیفر با اعلام این خبر در گفتوگو با آستان نیوز اظهار کرد: در حال حاضر، ارائه خدمات به بیماران اورژانسی زائر و مجاور در 11 پایگاه ثابت فوریتهای پزشکی واقع در صحنهای جمهوری اسلامی(2 پایگاه)، امام حسن مجتبی(ع)، آزادی، انقلاب اسلامی، گوهرشاد، رواقهای دارالحجه، حاتمخانی و دارالحفاظ و همچنین باب الرضا(ع) و باب الجواد(ع) به صورت شبانهروزی انجام میشود.
وی با اشاره به اینکه پایگاه صحن امام حسن مجتبی(ع)، یک مرکز مجهز فوریتهای پزشکی با 8 تخت بستری موقت در دو بخش مجزای خواهران و برادران است، گفت: در ایام خاص تعداد پایگاههای فوریتهای پزشکی حرم مطهر افزایش مییابد و به بیش از 30 پایگاه میرسد. همچنین در این ایام، نیروهای واکنش سریع به طور میانگین در قالب 30 تیم دو نفره در اماکن متبرکه مستقر میشوند.
دکتر سلطانیفر افزود: مؤسسه درمانی آستان قدس رضوی جابهجایی و اعزام بیماران اورژانسی به دارالشفا و مراکز درمانی سطح شهر را برای دریافت خدمات تکمیلی پزشکی با 4 دستگاه آمبولانس خود انجام میدهد که تعداد این آمبولانسها نیز در مناسبتهای خاص و ویژه در اماکن متبرکه رضوی افزایش مییابد.
وی ادامه داد: در حال حاضر خدمات فوریتهای پزشکی در حرم مطهر رضوی در مجموع با مشارکت حدود 150 نیرو در شیفتهای مختلف ارائه میشود که تعداد این نیروهای اورژانس در ایام مناسبتی ویژه به بیش از 400 نفر میرسد.
خدمت در سطح استانداردهای جهانی
دکتر سلطانیفر با بیان اینکه بیماران از نظر علمی به پنج سطح تقسیمبندی میشوند، گفت: به طور معمول در این پایگاهها به بیماران سه سطح نخست خدماترسانی میشود، یعنی سطح یک؛ بیماران نیازمند به انجام اقدامات بسیار سریع احیای قلبی- تنفسی(CPR)، سطح دو؛ در صورت عدم انجام اقدامات پزشکی در چند دقیقه بیمار نیاز به احیا خواهد داشت و سطح سوم؛ بیماران حاد که نیاز به اقدامات اورژانسی دارند.
وی اضافه کرد: میانگین زمان حضور نیروهای فوریتهای پزشکی حرم مطهر رضوی بر بالین بیماران اورژانسی زائر و مجاور نیز مطابق با استاندارد جهانی و کمتر از 4 دقیقه است.
مدیرعامل مؤسسه درمانی آستان قدس رضوی ادامه داد: این مؤسسه در ایام مناسبتی ویژه همچون سال تحویل، میلاد حضرت رضا(ع)، ایام پایانی صفر و... که شاهد حضور پرشور زائران و مجاوران در حرم مطهر هستیم نیز با اتخاذ تمهیدات لازم همچون افزایش تعداد پایگاهها، نیروها، آمبولانسها و... با مشارکت نهادهای همکار توانسته زمان حضور نیروهای اورژانس بر بالین بیماران را به میانگین استاندارد ایام عادی برساند.
وی تصریح کرد: نهادهایی همچون دانشگاه علوم پزشکی مشهد، اورژانس 115، بیمارستان فوق تخصصی رضوی، بنیاد کرامت رضوی، سپاه پاسداران، مدیریت عالی حرم مطهر رضوی و همچنین نیروهای خادمیار سلامت در ارتقای خدمات اورژانس حرم مطهر در ایام مناسبتی با این مؤسسه همکاری دارند.
ارائه خدمات متنوع درمانی در دارالشفای امام(ع)
دکتر سلطانیفر با بیان اینکه داراشفای امام(ع) نیز در دوربرگردان شیخ طوسی حرم مطهر رضوی به صورت شبانهروزی پذیرای عموم بیماران است، گفت: این مرکز درمانی با دارابودن بخشهای مختلف اعم از بخشهای پزشکان عمومی، پزشکان متخصص، رادیولوژی، آزمایشگاه، هودیالیز، اورژانس، تزریقات، پانسمان و سرمتراپی، پلیکلینیک دندانپزشکی و...، به زائران داخلی و خارجی خدماترسانی میکند.
وی افزود: در مجموع بیش از 200 پزشک و افزون بر 500 پرستار، به صورت رسمی و افتخاری، در ارائه خدمات این مؤسسه به دلدادگان امام هشتم(ع) در شیفتهای مختلف در محل پایگاههای فوریتهای پزشکی حرم مطهر و دارالشفای امام(ع) مشارکت دارند.
گفتنی است، مرکز فوریتهای پزشکی بارگاه ملکوتی امام هشتم(ع) از طریق تماس با شماره داخلی 2424 و شماره عمومی 32002424، در تمام ساعات شبانهروز آماده ارائه خدمات به بیماران اورژانسی در این آستان مقدس است.