کتاب «امام هادی(ع) زندگی سرشار از جهاد و معجزه» اثری از بنیاد پژوهشهای اسلامی آستان قدس رضوی است که همزمان با شهادت امام هادی(ع) امام دهم شیعیان معرفی میشود.
پیشنهاد مطالعاتی بنیاد پژوهش های اسلامی برای آشنایی با زندگانی امام هادی(ع)
به گزارش آستان نیوز، امامان معصوم(ع) حجتهای خداوند در زمین و جانشینان حقیقی و شایسته پیامبر بزرگ اسلام(ص)، یاران خدا و دعوتکنندگان به سوی او هستند. یکی از حجتهای خداوند، امام علی الهادی(ع)، دهمین امام شیعیان است که آشنایی با زندگی سرشار از کرامت و جهاد و آثار برجای مانده از آن حضرت مانند «زیارت جامعه کبیره» می تواند ما را با عقاید و باورهای ناب شیعه، به دور از تحریف و افراط و تفریط آشنا سازد.
کتاب «امام هادی(ع) زندگی سرشار از جهاد و معجزه»، در 16 فصل تحلیل جامع بر زندگی و سیره و شرایط تاریخی، فرهنگی و سیاسی دوره امامت آن حضرت می پردازد.
زندگی امام هادی(ع) در دوران مامون، معتصم و واثق، سیاست متوکل با امام هادی(ع)، متوکل و تخریب مرقد امام حسین(ع)، شخصیتهای معاصر امام هادی(ع)، برخی از معجزات امام هادی(ع)، جزئیات پرونده متوکل، وهابیت، پسران و دختران متوکل، نقشه متوکل برای نابودی اهل بیت(علیهم السلام) و شیعیان و... میپردازد.
این اثر ارزشمند به قلم توانای حجتالاسلام و المسلمین علی کورانی عاملی نویسنده بزرگ لبنانی، به زبان عربی به رشته تحریر درآمده و بنیاد پژوهشهای اسلامی آستان قدس رضوی در راستای رسالت خود که ترویج معارف اهل بیت عصمت و طهارت(ع) است، آن را ترجمه و منتشر کرده است.
این نویسنده کوشیده است سیره امام علی الهادی(ع) را که سرشار از معجزه و جهاد است، بر اساس واقعیت بنویسد. او معتقد است: هر چند سیره یک شخصیت را میتوان با شیوههای گوناگون نوشت و به تحلیل و برداشتهای مختلف از آن پرداخت؛ اما من در این اثر کوشیدم تا حوادث زندگی آن امام و سخنان او را بر اساس واقعیت نقل کنم و برداشت و تحلیل را بر عهده شخص خواننده بگذارم. زیرا مردم تشنه آموزهها و سخنان امامان هستند.
شاید مولف این کتاب، در انتخاب شیوه به حدیث معروف از امام رضا(ع) تمسک جسته باشد که فرمودند: «خداوند رحمت کند کسی را که امر ما را زنده سازد. از ایشان سوال شد چگونه: ایشان فرمودند: علوم ما را بیاموزند و آنها را به مردم آمورزش دهند، زیرا اگر مردم زیباییهای سخنان ما را بدانند به یقین از ما پیروی میکنند»
گفتنی است، موسی دانش کار ترجمه کتاب حاضر را بر عهده داشته و این اثر در شمارگان یک هزار نسخه در قطع وزیری به چاپ رسیده است.