ششمین کارگاه از سلسله کارگاههای دانشافزایی والدین با موضوع «اهمیت تغذیه سالم در زندگی و صدمات تغذیه ناسالم» توسط دکتر محمدعلی سبک خیز مدرس دانشگاه فردوسی در ابتدایی دخترانه امام رضا(ع) واحد5 برگزار شد.
کارگاه دانشافزایی تغذیه سالم در سلامت ویژه اولیای مدارس امام رضا(ع)
به گزارش آستان نیوز، مدرس کارگاه با تشریح اهمیت سلامت مواد غذایی، معنای تغذیه سالم را عامتر از خوردنیها و نوشیدنیها دانست و اضافه کرد: هر آنچه در انسان اثر بگذارد، در دایره تغذیه تعریف میشود. انواع تغذیه شامل معنوی نظیر مادی و معنوی است. تغذیه مادی شامل انواع دریافتهای حسی نظیر دیدن یک منظره زیبای طبیعی و یا یک صحنه دلخراش تصادف، شنیدن یک خبر ناگوار، بوی نامطلوب یا شمیم گل نرگس میشود. تغذیه معنوی نیز اشکال و اقسام متنوعی دارد؛ نظیر دیدن بارگاه مطهر رضوی.
وی با تأکید بر این نکته که اساس حفظ سلامتی، تغذیه است، ادامه داد: در طب جدید فقط به داروها توجه میشود اما برای حفظ سلامت جسم و روح باید به همه ابعاد وجودی و جسمانی از جمله خواب و بیداری، تغذیه، آب و هوا و... توجه کرد. درمان با تغذیه آغاز میشود و آگاهی هرچه بیشتر مادران به پیشگیری از ضعف و بیماری کمک شایان توجهی میکند.
به گفته این استاد دانشگاه، مطابق قرآن کریم، غذا به سه دسته طیب، حلال، حرام تقسیم شده است. طیب، غذایی است که حلال است و با ساختار جسمانی ما سازگار. مطابق آیات، خوردن غذای طیب زمینهساز رشد و عمل صالح است.
وی برگرفته از متن آیات و روایات و مستندات علمی روز گفت: بسیاری از بیماریها از سیری به وجود میآید. مرگ در اثر گرسنگی بسیار کمتر از مرگهای در نتیجه عوارض خوردن زیاد از قبیل قلبی و عروقی، دیابت، سکته، چربی خون و... است. امروز به بدن مهلت گرسنه شدن نمیدهیم و کبد فرصت هضم و استراحت پیدا نمیکند. مطابق آمارهای وزارت بهداشت، ایران رکوردار مرگ قلبی در جهان است.
سبک خیز با اشاره به برخی نکات مورد لزوم برای هضم غذا، گفت: رعایت آرامش و اکسیژن رسانی در حین تناول غذا، پرهیز از خوردن غذا در میانه روز، سبک خوردن، پرهیز از مصرف نوشیدنیها قبل تا بعد از فرایند غذا خوردن، مواد مختلف زمان هضم مختلف دارند و باید از تنوع مواد غذایی مثل دسر، میوه و چای و آب و... پرهیز شود.
تولیت آستان قدس رضوی
