دومین همایش از سلسله نشستهای آموزش خانواده متوسطه پسرانه امام رضا(ع) واحد3 تحت عنوان «والدانه» با حضور ۲۰۰ تن از اولیای پایههای هفتم و هشتم در سالن همایش دبیرستان امام رضا(ع) واحد۷ برگزار شد.
والدین دبیرستان امام رضا(ع) با آسیبهای دوران نوجوانی آشنا شدند
به گزارش آستان نیوز، در این کارگاه آموزشی، دکتر حمید حبشی متخصص روانشناسی و مشاوره خانواده در مدت 2 ساعت به بیان آسیبها و بحرانهای دوران نوجوانی پرداخت و گفت: یکی از عوامل فاصله گرفتن نوجوان از والدین، هویتیابی در دوره نوجوانی است. به خاطر تغییرات هورمونی در جسم و روان خود ادارک جدیدی پیدا میکند و از والدین انتظار همراهی و دیده شدن دارد اما آنها هیجانات این دوره حساس را سرکشی درک میکنند و این عدم درک متقابل در روابط خانوادگی مشکل آفرین میشود.
وی افزود: نوجوان در کنار رفع نیازهای شخصی، نیاز به درک تواناییهای وجودی و پذیرش از طرف والدین دارد. باید دید نوجوان در واکنشهایش معقول عمل نمیکند یا پدرومادر با شیوه برخوردشان مسیر ارتباطی را به سوی واکنشهای هیجانی و عصبی پیش میبرد؟
این مشاور ازدواج و امور خانواده ادامه داد: ما پدرومادرهای دلسوز و تلاشگری هستیم، اما روش تحمیلی و تحکمی را برای انتقال خواستههایمان پیش میگیریم. ایستادگی نوجوان را مقابل خودمان به معنی طغیان و بیادبی تعبیر نکنیم؛ روش ما اشتباه است.
وی با بیان اینکه اسارت مقابل اختیار است، اضافه کرد: اختیار در انسان یک عنصر حیاتی و ارزشی است و با روش برخورد تحمیلی والدین با فرزندان، نوجوان میخواهد خود را خلاص و به اختیار خود عمل کند، مجبور به تقابل و ایستادگی میشود. او تقابل را به دو شکل مستقیم و یا واسطهای بروز میدهد.
حبشی به اشاره به راهکار مواجهه با این رفتارهای ستیزهجویانه، گفت: وقتی در مدرسه نوجوان را در امور همراه و سهیم کنند، دلیلی برای تقابل نمیبیند چون درس و کلاس را از خود میداند.
نیازی نیست تلاش کنید، راه درست و مفید بودن را به نوجوان نشان دهید، اینها در وجود اوست. شهید حسین فهمیدهها و بهنام محمدیها مصادیق عملی این ظرفیت وجودی نوجوانی هستند. باید شخصیت او را ببیند. میتوانمهای او را از روی دلسوزی و تجربه نادیده نگیرید.
تولیت آستان قدس رضوی
