خطیب حرم مطهر رضوی گفت: مبارزه با ظلم و حق طلبی مهمترین ویژگی دوران امامت حضرت موسی بن جعفر(ع) بود.
مبارزه با ظلم مهمترین ویژگی دوران امامت موسی بن جعفر(ع) بود
به گزارش آستان نیوز، آیتالله سید احمد علمالهدی در ویژه برنامه روز شهادت مظلومانه اسوه صبر و استقامت؛ حضرت موسی بن جعفر(ع) که با حضور جمعی از زائران و مجاوران عزادار در رواق امام خمینی(ره) حرم مطهر رضوی برگزار شد، گفت: امام هفتم شیعیان سالهای سال در زندان به سر برد و حتی زیر سختترین شکنجهها نیز از مواضع مبارزاتی خود کوتاه نیامد و تا آخرین نفس با سردمداران ظلم و جور مبارزه کرد.
وی تصریح کرد: دوران امامت امام کاظم(ع) همزمان با چهار خلیفه عباسی بود. خلیفه اول منصور دوانیقی بود که این خلیفه یک عنصر ناپاک، ظالم و خون آشامی که در جنایت در خود خلفای عباسی هم کم نظیر بود. خلفای بعدی مهدی و هادی عباسی و مدت پانزده سال از امامت ایشان نیز همزمان با هارون الرشید بوده است.
زندان راهی برای قطع ارتباط امام الکاظم(ع) با شیعیان
امام جمعه مشهد افزود: امام موسی الکاظم(ع) در تمام دوران امامت خود با این حکام ظلم و جور مبارزه کرد و خلفای عباسی برای خاموش کردن این مشعل فروزان هدایت و برای قطع کردن ارتباط مردم با ایشان آن حضرت را سالها در زندانهای تاریک و نمور زندانی کردند.
وی در خصوص علت دشمنی خلفای عباسی با امام هفتم(ع) بیان کرد: ائمه معصومین(ع) هرگز در صدد مبارزه با رژیم غاصب برای به دست آوردن حکومت نبودند و علت مخالفت و مبارزه دشمن با آنها این بود که آنها از گرایش مردم به شخصیت والای ائمه معصومین(ع) در هراس بودند.
عضو مجلس خبرگان رهبری ابراز کرد: دستگاه حاکم میدانستند که اگر کسی ادعای جانشینی و خلافت پیامبر(ص) را داشته باشد باید در مقام ارشادِ انسانها نقش پیامبر(س) را ایفا کند و مردم خلفای عباسی را که همه فاسد و فاسق بودند و دوران زندگی خود را با میگساری و شرابخواری میگذراندند را به عنوان خلیفه و جانشین پیامبر(ص) قبول نمیکنند.
وی اظهار کرد: امت اسلامی کسی را به عنوان جانشین و خلیفه پیامبر(ص) قبول میکردند که معجزات حضرت رسول(ص) از دست و زبان او هم جاری باشد و در سبک زندگی، زهد علم و تقوا شبیه ایشان باشد به همین دلیل خلفای عباسی سعی میکردند ارتباط مردم با امام کاظم(ع) را محدود کنند.
توجه موسی بن جعفر(ع) به هدایت و ارشاد امت
آیتالله علم الهدی ابراز کرد: ائمه معصومین(ع) از جمله امام موسی الکاظم(ع) در مقام اجرای تکالیف دینی تنها به خواندن نمازهای واجب و نوافل و تَهجُد اکتفا نمیکردند بلکه دینداری از منظر آنها عمل به وظایف اجتماعی یعنی ارشاد امت اسلامی و مبارزه با حاکمان ظلم و جور بود.
وی اضافه کرد: اگر امام کاظم(ع) تنها زندگی زاهدانه و عابدانه داشت که اصلا دشمنی حکومت با ایشان معنا و مفهومی نداشت. بنابراین شیعیان و رهروان حضرت موسی بن جعفر(ع) نیز باید به تاسی از سبک زندگی آن حضرت در کنار انجام واجبات و مستحبات دینی مبارزه با ظلم را در راس کارهای خود قرار دهد.
نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی عنوان کرد: نتیجه مخالفت امام موسی الکاظم(ع) با خلافت و ظلم ستیزی ایشان زندانی شدن آن حضرت و در نهایت شهادت مظلومانه آن حضرت بود.
گفتنی است؛ شعرخوانی آئینی شاعر و مدیحهسرای اهل بیت(ع)؛ یاسر رحمانی، مرثیهسرایی محمد گلابگیر و امیر عارف از دیگر برنامههای مراسم سالروز شهادت حضرت موسی بن جعفر(ع) در حرم مطهر رضوی بود.
تولیت آستان قدس رضوی
