خطیب حرم مطهر رضوی گفت: روزه بهترین روش برای تقویت روحیه تقوا و خویشتن داری است.
روزه بهترین روش برای تقویت روحیه تقوا است
به گزارش آستان نیوز، حجت الاسلام والمسلمین حسین حائری در سلسله جلسات سخنرانی و بیان معارف دینی رواق امام خمینی (ره) حرم مطهر رضوی با اشاره به آیه ۱۸۳ سوره بقره؛«أَيُّهَا الَّذينَ آمَنوا كُتِبَ عَلَيكُمُ الصِّيامُ كَما كُتِبَ عَلَى الَّذينَ مِن قَبلِكُم لَعَلَّكُم تَتَّقونَ» بیان کرد: در این آیه شریفه فلسفه روزه رسیدن به مقام تقوا و پرهیزکاری معرفی شده است.
وی تصریح کرد: انسان در زمانی که روزه دارد از اذان صبح تا اذان مغرب از خوردن و آشامیدن چیزهایی که حلال است پرهیز می کند، بنابراین چنین شخصی، در دیگر ایام سال نیز اگر در معرض انجام کار حرام قرار گرفت می تواند با خویشتن داری گناه و معصیت را ترک نماید.
این کارشناس دینی با بیان اینکه روزه تقوا آفرین است، اظهار کرد: با ارزش ترین مقام برای انسان در نزد خداوند باریتعالی تقوا است و تقوا در واقع میوه درخت دین و اصل دین است. بنابراین انسان با روزه می تواند به اصل دین برسد.
وی افزود: تقوا یعنی جایی که انسان می تواند گناه کند ولی به خاطر وجود اراده و ایمان اعتقاد به خدا و خداباوری انجام گناه را ترک کند. فرد هنگامی که روزه دارد، ده ها مرتبه در معرض خوردن و آشامیدن قرار می گیرد ولی به خاطر اینکه دستور خدا را اجرا کند از آن امتناع می کند و همین امر اراده فرد در برابر ارتکاب گناه را بالا می برد.
این کارشناس مذهبی عنوان کرد: کسی که در ماه رمضان از حلال خدا بگذرد در دیگر ایام سال از حرام نیز می تواند چشم پوشی کند چرا که در اثر روزه قدرت تقوا در او افزایش پیدا کرده است.
وی ادامه داد: از منظر امام رضا (ع) روزه علاوه بر تقویت نیروی خویشتن داری در انسان باعث همدردی با فقرا و گرسنه ها نیز می شود.یکی از خواص روزه این است فرد روزه دار با رنج و سختی فقرا و نیازمندان آشنا می شود.
حجت الاسلام حائری ابراز کرد: وقتی که فرد با رنج و درد گرسنگان و فقرا آشنا شد در صدد کمک کردن به آنها بر می آید و لذا در روز عید سعید فطر به شکرانه پیروزی در مقابل نفس و عبادت خدا زکات فطره را برای کمک به نیازمندان پرداخت می کند.