نشست آموزشی «آشنایی دانش آموزان با تهدیدهای فضای مجازی» با حضور علی زکریایی مجری و بازیگر در دبیرستان علوم و معارف اسلامی امام رضا(ع) واحد14 برگزار شد.
آشنایی دانشآموزان با «تهدیدهای فضای مجازی» در دبیرستان امام رضا(ع)
به گزارش آستان نیوز، موضوعاتی نظیر مدیریت حضور، کیفیت حضور، نحوه استفاده از فرصتها و دوری از تهدیدها، معرفی انواع تهدیدها، بخشی از مباحث ارایه شده در این کارگاه بود.
در این نشست، زکریایی با تشریح تهدیدهای فضای مجازی گفت: امروز همه باور دارند که فضای مجازی در کنار مزیتها و فرصتهای قابل استفاده دارای تهدیدهای بسیاری است. از مهمترین آسیبهای فضای مجازی، اتلاف وقت بدون توجه کاربر به گذر زمان است. امیرمؤمنان(ع) در آخرین لحظات عمر شریفشان، یکی از مهمترین ارزشهای زندگی انسانها را زمان میداند.
به گفته این کارشناس رسانه، یکی از ایرادات آن این است که با گردش در فضای مجازی به مرزهای گناه نزدیک میشویم. وقتی صفحات فضای مجازی را برای یک موضوع باز میکنیم، اولش با خودتان میگویید؛ من شاگرد مدرسه امام رضا(ع) هستم و از روی تصاویر و لینکهای غیر مجاز عبور میکنید. اما بالاخره گاه و بیگاه که نگاهتان به تصاویر بیفتد، به مرزهای گناه نزدیک شدید.
وی همچنین خطر عادی شدن گناه را از دیگر موانع حضور در فضای مجازی برشمرد و گفت: موانع سابق محرم و نامحرم برداشته شده و مثلاً با ارسال استیکرهای مختلف در حین پیام دادن، بنای یک ارتباط نادرست با جنس مخالف شکل میگیرد. موسیقیهای مجاز و غیر مجاز با انواع آهنگ، شعر، خواننده و... در شرایط یکسان ارائه میشود و شما بهراحتی به آنها دسترسی پیدا میکنید و به تدریج به ملودیهای مختلف معتاد میشوید و به دام گناه میافتید.
وی یکی دیگر از انحرافات فضای مجازی را خطر نزدیک شدن به نارضایتی والدین دانست و افزود: خداوند متعال در آیات قرآنی هر جا از توحید یاد میکند، از احترام به والدین یاد میکند.
به این دلیل که وقتی تو در اطاعت از پدرومادرت لنگ میزنی، یک جای کارت در اطاعت از خدا میلنگد. طولانیِ ماندن در فضای مجازی که موجب نارضایتی و حرص خوردن والدین میشود، زمینه نارضایتی خدا و امام زمان(عج) و از آن طرف رضایت شیطان را در پی خواهد داشت.
زکریایی، دیگر اثر حضور بیهوده و بیهدف در این فضا را توجیه گناه معرفی کرد و تشریح کرد: روحیات انسانها متفاوت است و بر این اساس انتخابها، علایق و سبک زندگی آنها تفاوت دارد. غیبت کردن، تهمت زدن و بسیاری از گناهان صغیره و کبیره در این فضا عادی و توجیه میشود؛ به این بهانه که فلان شخصیت گفته یا در فلان صفحه منتشر شده و... که به هیچ وجه توجیه پذیر و معقول نیست.
وی همچنین تغییر سبک زندگی را از دیگر اشکالات فضای مجازی عنوان و ابراز کرد: یعنی با دیدن سبک زندگی اینفلوئنسر و خوش آب و رنگ بودن تصاویر ارائه شده، روند معمول زندگیات بیاراده و ناخودآگاه تغییر پیدا کند.
تولیت آستان قدس رضوی
