پایگاه اطلاع‌رسانی آستان قدس رضوی بنام آستان نیوز شامل اخبار آستان قدس رضوی،تصاویر آستان قدس رضوی و رویدادهای موقوفات امام رضا

۱۴۰۳-۰۱-۰۹

نگهداری نسخ قرآن‌ کریم به 79 زبان دنیا در تالار کتاب‌های خارجی کتابخانه آستان قدس رضوی

مجموعه نفیسی از قرآن‌های مترجَم به 79 زبان زنده دنیا در تالار کتاب‌های خارجی کتابخانه مرکزی آستان قدس رضوی در مشهدمقدس نگهداری می‌شود.

رئیس بخش تالار تخصصی کتاب‌های خارجی سازمان کتابخانه‌ها، موزه‌ها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی همزمان با ماه مبارک رمضان در این خصوص در گفت‌وگو با آستان نیوز اظهار کرد: مهم‌ترين ترجمه‌هاي موجود از قرآن كريم در کتابخانه مرکزی این آستان مقدس به زبان انگليسي شامل 43 ترجمه و به زبان فرانسه با 13 ترجمه است. 

بی‌بی سکینه علوی‌فر افزود: از دیگر زبان‌های این قرآن‌های مترجم می‌توان به زبان‌هايي همچون آلماني، ايتاليايي، اسپانيولي، تركي استانبولي، تركي آذري، پرتغالي، بوسنيايي، كشميري، گجراتي، نروژي، يوناني و هلندي اشاره کرد.

وی ادامه داد: همچنین این قرآن‌هاي مترجم ارزشمند به زبان‌های ميلباري، اويغوري، بنگالي، مالايي، مالايالامي، سوئدي، قرقيزي، نيپوري، لوگاندايي، آنكويي، براهويي، هوسايي، هندي، مجاري، كرواتي، كره‌اي، ارمني، اردو و... است.
 
علوی‌فر گفت: در راستای خدمت‌رسانی سریع و دقیق به مراجعان، پژوهشگران و علاقه‌مندان علوم قرآنی برای ارائه اطلاعات و دسترس‌پذیری همگانی به این منابع، کتاب «قرآن و تفاسير مترجم موجود در تالار کتاب‌هاي خارجي کتابخانه مرکزي آستان قدس رضوي» براساس فهرستگان آن‌ها توسط حميدرضا منتظر ابدي تدوین و در سال 1398 به همت این سازمان منتشر شده است. 
 

قدیمی‌ترین ترجمه‌های قرآن تالار
رئیس بخش تالار تخصصی کتاب‌های خارجی آستان قدس رضوی بیان کرد: از قدیمی‌ترین ترجمه‌های قرآن موجود در این تالار می‌توان به آثاری همچون «ترجمه قرآن به زبان آلمانی از داوید فردریش مگرلین، محل نشر فرانکفورت در سال 1772 میلادی» و «ترجمه قرآن به زبان فرانسه از کازیمیریسکی، محل نشر پاریس در سال 1857 میلادی» اشاره کرد. 

وی افزود: همچنین می‌توان از «ترجمه قرآن به زبان انگلیسی از سیل، محل نشر لندن در سال 1869 میلادی»، «ترجمه قرآن به زبان فرانسه از ژول لابوم، در جرج نشر پاریس در سال 1878 میلادی» و «ترجمه قرآن به زبان روسی از سابلوکوف، محل نشر قازان در سال 1907 میلادی» نام برد. 
 

چگونگی گردآوری منابع
علوی‌فر تصریح کرد: کتابخانه مرکزی آستان قدس رضوی که حافظ گنجینه‌ای از نفایس قرآنی و قطب نشر معارف اسلامی در قلب حرم شریف رضوی است، رسالت فراهم‌آوری، سازماندهی و خدمات‌رسانی در حوزه منابع ارزشمندی همچون قرآن‌ها را نیز بر عهده دارد.
 
وی گفت: به طور نمونه بیش از 250 نسخه از آثار قرآنی و علوم وابسته به زبان‌های انگلیسی و فرانسه و افزون بر 120 نسخه قرآن، تفسیر و موضوعات قرآنی به زبان اردو در این تالار تخصصی کتاب‌های خارجی در دسترس اهل علم و پژوهش قرار دارد.

رئیس بخش تالار تخصصی کتاب‌های خارجی آستان قدس رضوی ادامه داد: قرآن‌های موجود در این تالار به روش‌های گوناگون خریداری، اهدا و وقف گردآوری شده و در اختیار خیل عظیم اهل علم و پژوهش این حوزه قرار گرفته که در این میان، بيشتر این قرآن‌ها، اهدايي دكتر حبيب لباف است. 

شایان ذکر است، در حال حاضر تالار تخصصی کتاب‌های خارجی کتابخانه مرکزی آستان قدس رضوی همه‌روزه بجز ايام تعطيل، از ساعت 7:30 تا 13:30(پنجشنبه‌ها تا 12:30) در طبقه همکف این کتابخانه واقع در بست شیخ طوسی حرم مطهر رضوی آماده خدمت‌رسانی به مراجعان است.

افزودن دیدگاه جدید:

متن ساده

HTML محدود

Image CAPTCHA
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید

تولیت آستان قدس رضوی

عملیات «وعده صادق» دیوار رعب از رژیم صهیونیستی را فروریخت/شهرداری‌ها تسهیلگر اعزام کاروان‎های زیارت اولی باشند
تولیت آستان قدس رضوی گفت: عملیات «وعده صادق» دیوار رعب رژیم صهیونیستی را فروریخت و شکست.

تلویزیون اینترنتی