نشست پسرانه با موضوع «مسیرهای رسیدن به نخبگی» با حضور حجتالاسلام والمسلمین دکتر صادقی کارشناس فلسفه علم و صاحب سه مدال در المپیادهای علمی، پانزدهم فروردینماه در دبیرستان علوم و معارف اسلامی امام رضا(ع) برگزار شد.
تشریح «مسیرهای رسیدن به نخبگی» در جمع دانش آموزان دبیرستان امام رضا(ع)
به گزارش آستان نیوز، حجتالاسلام والمسلمین دکتر صادقی، پس از تبیین موضوع جلسه با مصادیقی، بیان کرد: اگر انسان تلاش کند، توانایی دارد عقل و دلهایی را تسخیر کند که از نوابغ هستند.
به همین منظور، برای برداشتن قدمی در جهت پر کردن خلأ موجود در فلسفه علم اقداماتی را شروع و با تشکیل گروهی از دانشجویان نخبه رشتهها و دانشگاههای مختلف که علاقهمند به دانستن از این حوزه بودند، در این مسیر تلاش کردم.
وی اضافه کرد: برای حرکت درست از محضر آیتالله محمدتقی مصباح یزدی نیز بهره گرفتم و ایشان چهار نوع تلاش را توصیه کردند که معتقدم که اگر شما دانش آموزان نیز میخواهید در آینده نزدیک یکی از انسانهای مؤثر اجتماع شوید، این چهار دسته تلاش را با یکدیگر داشته باشید، 24 ساعت تلاش شما به اندازه 70 ساعت یا بیشتر برکت پیدا میکند و پیشرفت بیشتری خواهید داشت.
او با تشریح این موضوع ابراز کرد: اولین نوع تلاش، تلاش طبیعی است. دومین تلاش، تلاش قلبی است که باید متمرکز بر هدف باشید. چون مهمترین برهم زننده تمرکز انسان، قلب است. شما برای رسیدن به این منظور، پیش از اینکه برای دوره کردن کتابهایت تلاش کنی، باید تلاش کنی که قلبت را از همه اختلالات پاک کنی.
حجتالااسلام والمسلمین صادقی، دیگر نوع تلاش را تلاش مبتنی بر عقل معرفی کرد و ادامه داد: انسان در کنار تلاش قلبی، به یک معرفت عقلی نیز نیازمند است تا ذهنش را هم متمرکز کند. روانشناسان معتقدند؛ هر 4 ثانیه ذهن انسان از روی موضوعی مانند گوش دادن به یک سخنرانی که روی آن متمرکز است، پرش میکند.
اگر موضوع تمرکز، جذابیت داشته باشد، زودتر به مسیر تمرکز برمیگردید و در غیر این صورت حواس از محور مورد توجه منحرف خواهد شد. از این رو انسانهایی که بسیار تمرکز دارند، خیلی روی ذهن خود کار کردند.
وی، تلاش روحی را نوع دیگری از تلاش برشمرد و گفت: در صورتی که روح انسان آرامش نداشته باشد که تنها از مسیر عبودیت الهی تأمین میشود، به هیچ هدفی نمیرسد.
این مدرس حوزه و دانشگاه تاکید کرد: اگر این چهار تلاش را ضمیمه مسیر علمی خود کنید، یکسال تلاش تحصیلی شما، تضمینکننده همه سالهای عمر تحصیلیتان خواهد شد. یعنی انسان اهتمام و تلاش خود را بگذارد که تلاش او با قلب و روح و عقلش یکی شود تا متمرکز شود.
وی تصریح کرد: اگر این یکی شدن اتفاق افتاد و موفق به کسب موفقیتهای بزرگ علمی و تحصیلی شدید تا به خانواده و کشورتان خدمت کنید، تلاشتان در مسیر درست رقم خورده است. در غیر این صورت، فقط با فشاری که به جسم و روح خودت وارد کردی، آسیب خواهی زد.
حجت الاسلام و المسلمین صادقی در خاتمه توصیه کرد: اگر به این تلاشگری رسیدید، هر هدفی را بخواهید میتوانید به آن دست پیدا کنید. طوری تلاش کنید که وقتی به دهه سوم زندگی خود میرسید و به پشت سر کارنامه عمری خود نگاهی میاندازید، تاسف نخورید که ای کاش برای فلان اهدف زندگیام تلاش بیشتری کرده بودم.