نسخه 600 ساله منطق الطیر عطار نیشابوری یکی از 142 نسخه خطی از آثار عطار این شاعر پرآوازه اواخر قرن ششم و اوایل قرن هفتم هجری است که در مرکز نسخ خطی کتابخانه آستان قدس رضوی نگهداری می شود.
نگهداری از نسخه 600 ساله منطق الطیر عطار در گنجینه کتابخانه مرکزی رضوی
به گزارش آستاننیوز، سید رضا صداقت حسینی، کارشناس ارزشیابی نسخ خطی سازمان کتابخانه ها، موزه ها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی، این نسخه را یکی از نفایس مجموعه آثار عطار موجود در مرکز نسخ خطی عنوان کرد که به خط نستعلیق 15 سطری در 154 برگ کتابت شده است.
وی افزود: این نسخه در سال841 هجری قمری توسط کاتبی به نام حافظ زنده دل در مصر کتابت شده و در سال 1393 خریداری و به این مجموعه افزوده شده است.
این کارشناس ادامه داد: منطق الطیر یا مقامات طیور از برجستهترین آثار عرفانی و مثنوی است که در بحر رمل مسدّس مقصور مشتمل بر چهار هزار و چهارصد و پنجاه و هشت بیت بوده و با حمد خدا و نعت رسول (ص) شروع میشود و در آن از سلوک و سیر الی الله بحث میشود.
کارشناس ارزشیابی نسخ خطی سازمان کتابخانههای آستان قدس یادآور شد: نسخههای ارزشمندی از آثار این عارف و شعر بلندآوازۀ ایرانی به نظم و نثر، شامل دیوان اشعار، منطقالطیر، تذکرهالاولیاء، الهینامه، بلبلنامه، اسرارنامه، خسرونامه، مختارنامه، بیسرنامه، هیلاجنامه، جوهرالذات، مصیبتنامه، پندنامه، اشترنامه، فتوتنامه و ولدنامه یا پسرنامه، در کتابخانۀ آستان قدس موجود است.