هر چند نفرشان از یک مدرسه در منطقه تبادکان، مهمان این ضیافت الهی شده بودند. همگی دانش آموزان مدارس کم برخوردار حاشیه شهر هستند که این شبهای پایانی ماه مبارک رمضان مهمان دبیرستان امام رضا(ع) شدند.
مهمان خدا هستید
به گزارش آستان نیوز، امسال دومین سالی است که دبیرستان امام رضا(ع) واحد10 میزبان جمعی 600 نفره از دانش آموزان منطقه تبادکان همراه مدیر و معاونین آنهاست. بر پیشانی سالن افطاری، بنری با عبارتی دلنشین به چشم میآمد: «مهمان خدا هستیم»
خدمت تمام قد
فقط یکی، دو ساعت تا افطار باقی بود. همه در تکاپوی مهیا کردن بساط میزبانی بودند و کسی را بیکار پیدا نمیکردی. از بزرگترهای مدرسه گرفته؛ از مدیر تا کادر آموزشی و پرورشی و خدمه برای ارائه بهترین خدمت در هر کاری که میتوانست مفید باشد، حاضر بودند.
اخگری مسئول روابط عمومی، جلوی در مدرسه مهمانان را خوشامد و پذیرش میکرد. محمدزاده معاون آموزشی غذاها را در ظرف آماده و خسروی معاون پرورشی مقدمات سفره و نماز را هماهنگ میکرد. فدایی معاون پایه، آب جوش و چای را همراه چند خادمیار آماده میکرد و... علی آبادی مدیر مدرسه را نیز همه جا میتوانستی پیدا کنی، اما بیشتر بر اجرای منظم و سر وقت امور نظارت میکرد.
اما همپای متولیان مدرسه، دانش آموزان خادمیار رضوی سخت، گرم خدمت بودند. دوتایشان با چوبپر سبز مانند خادمان دربان حرم مطهر رضوی، مهمانان را با احترام به داخل خوشامد و راهنمایی میکردند.
سه نفر جارو بهدست حیاط را آماده اقامه نماز میکردند، یکی هم مهرها را میچید. چند نفرشان کنار دست بزرگترها در آشپرخانه مشغول آمادهسازی غذا بودند. یکی پلاستیک دست مهمانان میداد و... ولی هیچکدام تمایلی به معرفی و دیده شدن در قاب یک عکس نبودند؛ چون میخواستند خدمتشان خالص برای خدا و حضرت رضا(ع) باشد.
افطاری در کنار فرصت تحصیل
چند دقیقه تا اذان زمان مانده بود که جواد علی آبادی مدیر دبیرستان پشت میکروفن رفت و خطاب به دانش آموزان دو هدف اصلی این مهمانی را برای حاضران روشن کرد: با توجه به روایات فراوانی که در باب اجر و ثواب اطعام در ماه مبارک رمضان داریم، قصد ما بر این بود که فرهنگ نوعدوستی و اطعام در ماه خدا ترویج شود و ما و دانش آموزان و بهویژه اولیای ما که بانیان اصلی این اطعام هستند، در این اجر معنوی شریک شویم.
او برای بیان بخش دوم سخنانش، حواسها را جمع کرد و گفت: کسانی که این بخش از حرفهای بنده رو گوش نکنند، ضرر میکنند. هدف دوم ما، آشنایی دانش آموزان دوره اول متوسطه تبادکان با فضا، امکانات و کادر دبیرستان امام رضا(ع) است. خیلیها، فکر میکنند این مدرسه غیردولتی است. درحالی که این دبیرستان دولتی است و کادر علمی و تربیتی آن از سطح بالایی علمی و اخلاقی برخوردار هستند. این مدرسه، در بین مدارس تبادکان رتبه نخست را دارد. بیشترین رتبههای زیر هزار و تعداد قبولی دانش آموزان در دانشگاهها را دارد.
او اضافه کرد: هر چند مهلت ثبت نام تمام شده، ولی صرفاً بنیاد فرهنگی رضوی فرصتی یک هفتهای ویژه دانش آموزان پایه نهم در نظر گرفته تا آنهانی که دارای معدل بالای 18 هستند، در سایت دبیرستان نام نویسی اولیه انجام دهند و زمان مقرر در آزمون ورودی شرکت کنند و با کسب حد نصاب قبولی جهت مصاحبه حضوری دعوت شوند.
توصیه میکنم دانش آموزان پایههای هفتم و هشتم کمی بیشتر تلاش کنید تا با بالا بردن معدل، امکان تحصیل در این مدرسه را پیدا کنید و بهزودی شما عزیزان را در جمع دانش آموزان موفق و درسخوان این مدرسه ببینیم.
قسمت بود دعوت شویم
کمکم وقت اذان میشود و صفوف فشرده نماز حیاط مدرسه را فرش میکند. با اقامه نماز توسط حجت الاسلام محسن احمدیان مربی و مشاور مذهبی دببرستان، سکوت فضای مدرسه را پر میکند. بعد از اقامه نماز عشا، با ذکر متبرک صلوات، مهمانان به سمت سفرههای افطاری روانه میشوند.
در صفی که به سفرهها ختم میشد، از چند نفر از دانش آموزان مدرسه مروت که شانهبهشانه هم ایستادند تا هر چه زودتر برای صرف افطار وارد سالن شوند، نظرشان را درباره تفاوتهای مدرسه خود و امام رضا(ع) پرسیدم، هر کدام به عاملی اشاره کردند. یکی گفت: امکانات بهخصوص زمین ورزش. بغل دستیاش گفت: امکانات زیاد، بزرگی فضای مدرسه. دیگری جواب داد: از همه نظر. بیشتر از معلمان خوبش شنیدم.
از چندتای دیگر از مهمانان که دانش آموز مدرسه افشارنژاد بودند پرسیدم، شاگرد «اولتان کیست؟» با دست نشانش میدهند و میگویند؛ او شاگرد ممتاز مدرسه است. پرسیدم، این چند ساعتی که وارد مدرسه شدی، فکر کردی محصل اینجا شوی؟ صریح جواب داد: «شنیده بودم غیردولتی است و هزینه ثبت نام در این مدرسه را هم نداریم. اما بعد از شنیدن حرفهای مدیر، میخواهم پیگیری کنم تا سال دیگر در این
مدرسه درس بخوانم. قسمت بود افطاری دعوت شوم تا مدرسه بهتری نام نویسی کنم.
انتخابم درست بود
علیرضا دانش آموز نمونه دولتی شهید مطهری است و معدلش نزدیک 20. برای ادامه تحصیلش اهمیت قائل است و از مدارس منطقه تحقیق به عمل آورده. میگوید: تحقیق کردم، سطح مدارس امام رضا(ع) از مدارس اسلامیه و محمد(ص) بالاتر است. از دوستانم که پرسیدم، گفتند؛ معلمان و کادر آموزشی سطح بالایی هم دارد. پیش از آمدن به این افطاری ثبت نام کرده بودم، امروز که از نزدیک مدرسه را دیدم، فهمیدم انتخاب درستی کردم.
دوست دارم امام رضایی شوم
مهدی دانش آموز پایه نهم همان مدرسه است، او نیز از فارغ التحصیلان مدارس امام رضا(ع) جستجو کرده بود و از شنیدههایش گفت: یکی از دوستان برادرم، مهندس صنعت نفت در جنوب کشور است. سالها، دورههای اول و دوم متوسطه دانش آموز مدارس امام رضا(ع) بوده. میگفت؛ در دوره اول متوسطه، پایهای روی دانش آموز کار میکنند و در دبیرستان واحد10 سبک درس دادن معلمان و کلاسهای پیشرفته، دانش آموز را برای سوالات و آزمون کنکور آماده میکند، برای همین نتیجه میگیرند. به همین خاطر میخواهم منم امام رضایی شوم.
مثل پذیرایی حرم بود
بعد از پذیرایی نیز به سراغ مهمانان را گرفتم تا از کیفیت مهمانی بپرسم. محمد موسوی هفتمی دانش آموز مدرسه یاوران اسلام گفت: تا حالا بدون خانواده جایی دعوت نبودم. خیلی کنار دوستانم حال داد. افطاری مثل پذیراییهای حرم بود که یکبار همراه خانواده رفته بودیم. البته جای زولبیا و بامیه خالی بود!
او به شنیدههایش پیش از این مهمانی هم اشاره کرد: شنیده بودم بچههای امام رضا(ع) زرنگتر هستند. امروز که دانش آموزانشان را دیدیم، خیلی هم با ادب هستند.
اگر معدلم پایین نبود!
یونس هم شاگرد پایه نهمی مدرسه مروت است، گفت: همه چیز عالی بود. هیچی کم و کسر نبود. بیشتر از همه، از رفتار مدیر و معاونان با دانش آموزان خوشم آمد. معدلم پایین است، اما دوست دارم روزی در جمع دانش آموزان این مدرسه باشد.
پرسیدم مدرسه خودتان چطوری است؟ با خنده معناداری در جواب گفت: امکانات که هیچی. کتابخانه، مثل کمدی با چند کتاب کهنه است. آزمایشگاه نداریم. معلمهای خوبی داریم اما در همه دروس به اندازه کافی نیستند، برای همین استعدادمان هدر میرود. شنیدم مدرسه امام رضا(ع) اردوهای آمورشی و مهارتی مثل بازدید از کارخانجات میبرند که ما در مدرسهمان چنین چیزی نداریم ...
بالاخره مهمانی به آخر رسید و دانش آموزان گروهگروه به سمت خانه روانه شدند در حالی که متأثر از خاطره یک مهمانی متفاوت و آشنایی با مدرسه امام رضا(ع)، گرم گفتوشنود با یکدیگر بودند.
گزارش از سارا صالحی