پایگاه اطلاع‌رسانی آستان قدس رضوی بنام آستان نیوز شامل اخبار آستان قدس رضوی،تصاویر آستان قدس رضوی و رویدادهای موقوفات امام رضا

سخنران حرم رضوی: 
۱۴۰۲-۱۱-۲۶

اخلاق نیکو از بارزترین فضیلت‌های حضرت علی‌اکبر(ع) بود

سخنران حرم رضوی گفت: اخلاق نیکو از مهمترین و بارزترین فضلیت‌های حضرت علی اکبر(ع) بود. 

به گزارش آستان نیوز، حجت‌الاسلام والمسلمین محمدمهدی رجبی در ویژه برنامه روز میلاد سرو بوستان ایستادگی و زیباترین گل بوستان حسینی؛ حضرت علی اکبر(ع) گفت: این جوان رعنا در زمان اختناق بنی امیه زندگی می‌کرد که به خاطر این اختناق در خانه اهل بیت(ع) بسته شده بود و از آن دوران کمتر از انگشتان یک دست حدیث و روایات از سیدالشهدا(ع) باقی مانده است. 
وی تصریح کرد: نتیجه این اختناق به وقوع پیوستن حادثه خونبار عاشورا بود. در آن دوران بنی امیه تمام تلاش خود را کردند تا نامی از اهل بیت(ع) باقی نماند ولی حضرت علی اکبر(ع) در این دوران پراختناق توانست ایمان خود را حفظ کند و سختی شرایط ذره‌ای از ایمان این جوان رعنا را کم نکرد. 
این کارشناس دینی ابراز کرد: شاید برخی گمان کنند فضایل حضرت علی اکبر(ع) به خاطر این است که فرزند امام بوده است ولی در تاریخ انبیاء و اولیاء الهی کم نبوده که فرزندان ایشان صالح نبوده‌اند. مانند فرزند نوح که جزء غرق شدگان بود و فرزند امام هادی(ع) که معروف به جعفر کذاب بود. 
وی افزود: بنابراین حضرت علی اکبر(ع) علاوه بر اینکه فرزند امام بود خودش جوهره داشت و شخصیت بزرگوتری بود و در زیارت عاشورا(ع) دوبار به این آقا زاده سلام می‌دهیم. یک بار وقتی که می‌گوییم«السَّلامُ عَلیَ الحُسَین و عَلی عَلِِِّیِ ابن الحُسَین» و بار دوم وقتی که می‌گوییم«و عَلی اوْلادِ الحُسَین» از آنجا که حضرت علی اکبر(ع)  جزء اولاد و فرزندان امام حسین(ع) است این سلام شامل ایشان هم می‌شود. 
حجت‌الاسلام رجبی عنوان کرد: از جمله فضایل اخلاقی حضرت علی اکبر(ع) که حتی دشمنان نیز آن را ستوده‌اند؛ شهامت، وقار و سخاوت ایشان است. این جوان رعنا طبق روایات شبیه‌ترین فرد از نظر سیرت و صورت به رسول الله(ع) خدا بود. 
وی اضافه کرد: هرچند شباهت ظاهری به رسول خدا(ص) بسیار ارزشمند است ولی مهمتر از آن شباهت اخلاقی است و فضیلت حضرت علی اکبر(ع) در این بود که از نظر سیره و خلق و خو هم به پیامبر اکرم(ص) شباهت بسیاری داشت. در ادامه این ویژه برنامه جشن سید علی و سید مهدی اسماعیلی دو برادر مدیحه‌سرا و ذاکر اهل بیت(ع) در وصف موالید شعبان دکلمه خوانی کردند؛  
 

یَم هاشمی، دُر سرمدی
یَم هاشمی، دُر سرمدی، مه فاطمی، ز سُرادقات محمدی، طَلَعَت ظهور و جلالتی، به سما  قمر، به نبی ثمر، به فاطمه دُر به علی گُهر،  به حسن جگر،  به حسین پسر،  چه اصالتی، چه نجابتی،  همه زلف او چه شکن شکن،  به مثال نقره خام تن،  سپری به کتف و به تن،  به چه قامتی، چه قیامتی
تو دلت بیشتر از ما تب هجران دارد 
عاشقی درد سری بود نمی‌دانستیم، حاصلش خون جگری بود نمی‌دانستیم
پر گرفتیم ولی به باز به دام افتادیم، شرط بی بال پری بود نمی‌دانستیم  
آسمان از تو خبر داشت ولی ما از تو، شرطمان بی‌خبری بود نمی‌دانستیم 
تا ظهورت چقدر فاصله داریم آقا، آه از جمعه بی تو گله داریم آقا
رفته بودی که بیایی چقدر طول کشید، عرض کردیم نبودی و سحر طول کشید
از تو دنبال تو بودن نکند سهم من است، فقط از هجر سرودن نکند سهم من است
من شب جمعه قرار تو دلم می‌خواهد، صبح فرداش کنار تو دلم می‌خواهد
به خدا منتظر آمدنت می‌مانیم روی این عشق اویس قَرنت می‌مانیم
تو دلت بیشتر از ما تب هجران دارد، سحر وصل همیشه شب هجران دارد
تا به اندازه شمعی که ز سر می‌سوزد، پر پروانه به امید سحر می‌سوزد
خیر از جمعه ندیدیم به والعصر قسم، بی تو ما طعنه شنیدیم به والعصر قسم
گفتنی است؛ مدیحه سرایی و مولودی‌خوانی مداحان و ذاکران اهل بیت(ع) علی ضمیری و مجید ابیضی از دیگر برنامه‌های جشن میلاد حضرت علی اکبر(ع) در حرم مطهر رضوی بود.

افزودن دیدگاه جدید:

متن ساده

HTML محدود

Image CAPTCHA
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید

تولیت آستان قدس رضوی

پیام تسلیت تولیت آستان قدس رضوی در پی درگذشت مادر شهیدان خوراکیان
تولیت آستان قدس رضوی با صدور پیامی درگذشت حاجیه خانم رئیس‌زاده عیدگاهی مادر شهیدان مجتبی و حسن خوراکیان را تسلیت گفت.

تلویزیون اینترنتی