مدیر دامپروری و آبزیپروری شرکت کشاورزی رضوی از دستیابی این شرکت به «نرخ برهزایی دام سبک بالاتر از سطح استاندارد ملی» خبر داد.
تحول در صنعت دامپروری کشور/ موفقیت شرکت کشاورزی رضوی در ارتقاء استاندارد ملی
محمدعلی ظُهری در گفتوگو با آستان نیوز اظهار کرد: در شرایط آب و هوای ایران، هر دام به طور معمول در سال یک بره تولید میکند که نرخ برهزایی آن ۱۰۰ درصد است، اما در شرکت کشاورزی رضوی با انجام برخی فعالیتهای علمی، توانستیم این رقم را به ۱۵۰ درصد افزایش دهیم.
وی با اشاره به فعالیتهای صورت گرفته برای افزایش برهزایی در این مجموعه خاطرنشان کرد: در این راستا اقداماتی همچون مدیریت صحیح تغذیه و اجرای جیره فلاشینگ، اجرای طرحهای اصلاح نژادی، استفاده از تکنیکهای نوین تولیدمثلی مانند بهرهگیری از هورمون و سیدر و نیز کاشت ایمپلنتهای هورمونی در دستور کار قرار گرفته است.
مدیر دامپروری و آبزیپروری شرکت کشاورزی رضوی ادامه داد: فلاشینگ یک روش تغذیهای است که باعث افزایش چندقلوزایی در میش میشود و به طور خلاصه چند مرحله یا دوره شامل محدودیت غذایی، بهبود خوراک و استفاده از قوچ در مجاورت دام ماده را در بر میگیرد که هر کدام از این مراحل، زمان، روش اجرا، تاثیرات هورمونی و فیزیولوژی خاصی در دام دارد.
ظُهری با اشاره به یکی از روشهای اصلاح نژاد دام سبک که در این شرکت اجرا شده است، گفت: در این روش که با هدف افزایش چندقلوزایی صورت میگیرد، آمیختهگری و تلاقی دامهای بومی با دامهای دارای این قابلیت و انتقال ژنهای موثر در چندقلوزایی به نتاج دامهای بومی صورت میگیرد.
وی ادامه داد: یکی از معروفترین ژنهای موثر بر چندقلوزایی ژن FecB است که از طریق اصلاح نژاد به تعدادی از دامهای بومی شرکت انتقال داده شده و این عملیات کماکان در حال انجام است.
مدیر دامپروری و آبزیپروری شرکت کشاورزی رضوی با تاکید بر اهمیت استفاده از تکنیکهای جدید تولیدمثلی خاطرنشان کرد: بدین منظور چندین نوبت همزمانسازی فحلی دامها از طریق هورمونهایی نظیر پروژسترون، PMSG و HCG برای تولید مثل خارج از فصل و افزایش تعداد زایش در سال در شرکت کشاورزی رضوی انجام شده که نتایج بسیار خوبی نیز بدست آمده است.
ظُهری درباره برنامههای در دستور کار در سال جاری شرکت کشاورزی رضوی در این حوزه بیان کرد: در ادامه فعالیتهای علمی سال گذشته، امسال نیز درصدد هستیم دامنه فعالیتهای اصلاح نژادی در شرکت را با هدف افزایش تولید و همچنین استفاده از محصولات جدید خوراک دام توسعه دهیم.
وی افزود: علاوهبراین هدفگذاری شده که با رویکرد مدیریت و کاهش هزینههای تولید و در راستای افزایش تولید، طرحهای مشارکتی را برای استفاده از ظرفیتهای موجود در خارج از شرکت کشاورزی رضوی را پیگیری و اجرا کنیم.