میرکیانی نویسنده مطرح ادبیات کودک ونوجوان در مراسم جشن پرفروش مجموعه «ماجرای دشت مرموز» گفت: شست ادبیات کهن را محل تولید فرهنگ و تمدن است و مجموعه ماجرای دشت مرموز را با تاثیر گرفتن از ادبیات کهن و با در نظر گرفتن فضای امروز نوشتم تا اثری نوآورانه و خلاق تولید شود.
ادبیات کهن، محل تولید فرهنگ و تمدن است
به گزارش آستاننیوز، مراسم جشن پرفروش مجموعه ماجرای دشت مرموز نوشته محمد میرکیانی از نویسندگان نامآشنای کشورمان با حضور ملیکا زارعی معروف به خاله شادونه، علی رمضانی مدیرعامل خانه کتاب و ادبیات فارسی و مسعود فرزانه مدیر انتشارات به نشر در غرفه مجمع ناشران انقلاب اسلامی برگزار شد.
نوشتن برای کودکان؛ آگاهیبخشی به نسل آینده
محمد میرکیانی نویسنده مجموعه ماجرای دشت مرموز در این مراسم اظهار داشت: خوشحالم که جشن ۶۰ هزارتایی شدن «ماجرای دشت مرموز» را امروز در سی و پنجمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران برگزار میکنیم. این مجموعه پنجگانه است. پنجگانه با پنج جلدی متفاوت است. به عنوان مثال پنج جلدیها را باید تک به تک خواند. چند سالی است که چندگانهها حتی در سینما هم شروع شده است و ما شاهد مجموعههایی مانند ماداگاسکار و عصر یخبندان هستیم. در حوزه ادبیات هم شاهد چندگانهها هستیم.
میرکیانی با بیان اینکه در مجموعه «ماجرای دشت مرموز» سعی شده است که مخاطب با مفاهیم فرهنگی و اجتماعی آشنا شود، تصریح کرد: این مجموعه با ساختار حیوانات شکل گرفته و تلاش شده است که نظر نوجوانان وعلاقمندان به ماجراهای هیجانی جلب شود. با توجه به علاقه نوجوانان به فانتزی، فانتزی ایرانی و عمومی را نوشتم و امیدوارم که همه از این مجموعه خوششان بیاید.
وی با بیان اینکه مجموعه «قصه ما مثل شد» از پرفروشترینهای کتاب کودک و نوجوان در ۱۵ سال اخیر بوده است، خاطرنشان کرد: این مجموعه در انتشارات بهنشر منتشر شده و در کشورهایی مانند چین و ترکیه هم ترجمه شده است. پویانمایی آن هم تولید شد و از سوی مربیان برای قصهگویی ومتنهای نمایشی استفاده میشود.
میر کیانی با اشاره به اینکه مجموعه پنج جلدی «ماجرای دشت مرموز» فضای جدید در بخش فانتزی ادبیات کودک و نوجوان ایجاد میکند، گفت: در آینده بسیار از این مجموعه خواهیم شنید زیرا فضای جدیدی را در ادبیات کودک و نوجوان ایجاد خواهد کرد.
وی یکی از ویژگیهای آثار خود را روان و قابل پذیرش بودن آنها دانست و افزود: من در انتخاب عناوین کتابها هم دقت میکنم؛ زیرا معتقدم عنوان اگر جذاب باشد به ارتقای اثر هنری کمک میکند، حال چه آن اثر هنری سینمایی، نمایشی یا کتاب باشد. عنوان جذاب در جذب مخاطب بسیار مؤثر است.
میرکیانی، ادبیات کهن را محل تولید فرهنگ و تمدن دانست و تصریح کرد: ایران ما زمانی در چهارراه جاده ابریشم واقع بود. تمدن بزرگ، فرهنگ کهن و ادبیات عامه ما غنی است. باید از آن استفاده کنیم. باید نوع توجه و نگاه کودکان و نوجوانان را به زندگی بارور و غنی کنیم . اگر فرزندان ما با ادبیات کهن عامیانه آشنا شوند، آیندهشان به خوبی تضمین میشود؛ چون ادبیات بر روح و روان آنها اثرگذار است.
نویسنده برتر کودک و نوجوان، لازمه استفاده از ادبیات کهن را بازنویسی و بازآفرینی ذکر کرد و ادامه داد: اثر باید اصیل و جذاب باشد صرفاً بازآفرینی نباشد. باید سعی کنیم زبان و فضای آثار کهن را به فضای امروزی نزدیک کنیم. «ماجرای دشت مرموز» اثری خلاق و نوآورانه برگرفته از ادبیات کهن است.
وی در پاسخ به این سوال که با وجود فضای مجازی چگونه میتوان گرایش بچهها را به کتاب بیشتر کرد، گفت: این موضوع به کم توجهی ما برمیگردد. نویسندگان باید بر اساس ذوق و سلیقه کودکان و نوجوانان امروزی بنویسیم و طبق سلیقه آنها آثار خلق کنیم.
نویسنده نامآشنای کودک و نوجوان با بیان اینکه مجموعه ۲۰ جلدی از ادبیات کهن برای نوجوان نوشته که از سوی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان چاپ خواهد شد در پایان این مراسم برای تمام کودکان و نوجوانان آرزوی سلامتی و موفقیت کرد.
عنوان کتابها خلاقانه انتخاب شده است
در این مراسم ملیکا زارعی (خاله شادونه) با اشاره به اینکه هر جمله و نوشتهای در این کتاب نگاهی با فضای پویانمایی دارد، بیان کرد: واژگان و اسامی انتخابشده گویای تخیل و خلاقیت قوی نویسنده است.
زارعی به خاطرهای از پرت شدن کتاب در صحنه اجرای برنامه اشاره کرد و گفت: آن زمان نویسنده آقای میرکیانی اعتراض کرد که به کتاب بیاحترامی شده است. قصد من بیاحترامی نبود و ناخواسته کتاب روی زمین افتاد. اعتقاد دارم احترام کتاب باید همهجا حفظ شود.
ملیکا زارعی در این مراسم گفت: خوشحالم که در کنار آقای میر کیانی هستم. ایشان به طور کامل به حوزه کودک و نوجوان اشراف دارد و تمام فرزندان ما را با ادبیات کهن و عامه آشنا کرده است.
تولیت آستان قدس رضوی
