رئيس دانشگاه بينالمللي امام رضا(ع) مهمترين شعار و رويكردي كه در عرصه علمي، شهيد رئيسي دنبال مي كرد را كسب مرجعيت علمي مشهدالرضا(ع) در جهان اسلامي معرفي كرد.
رويكرد علمي آيتالله رئيسي، كسب مرجعيت علمي مشهدالرضا(ع) در جهان اسلام بود
به گزارش آستاننیوز، دكتر مرتضي رجوعي در «يادواره شهداي خدمت» كه به مناسبت هفتمين روز عروج شهادت گونه آيتالله رئيسي و هيئت همراه و با حضور عموم دانشجويان، اساتيد و كاركنان واحد برادران دانشگاه بينالمللي امام رضا(ع) در سالن همايش شهيد فخريزاده، برگزار شد، عنوان كرد: آيت الله رئيسي در زمان تصدي مسئوليت به عنوان توليت آستان قدس رضوي تأكيد داشت كه «مشهدالرضا(ع) به عنوان شهر عالم آل محمد(ص) بايد به مرجع علمي جهان اسلام تبدیل شود.»
وي خاطرنشان كرد: آيتالله رئيسي تأكيد داشت كه عالم آلالله بودن حضرت رضا(ع) در درجه اول و حضور و مراجعه نخبگان و اساتيد مبرز علمي به واسطه مضجع شريف حضرت رضا(ع) اين ظرفيت را دارد تا مشهد الرضا(ع) به عنوان مرجعيت علمي جهان اسلام شناخته شود.
دکتر رجوعی، حضور ميليوني زائران در بارگاه منور رضوي را يادآور شد و گفت: از نگاه شهيد رئيسي، اولويت اول زائراني كه از اقصي نقاط جهان به آستان ملكوتي حضرت رضا(ع) مشرف ميشوند، زيارت است. اما در صورت برنامهريزي مناسب، ميتوان زمينه بهره مندي دانشمندان، خردمندان و فرهيختگان از علم حضرت رضا(ع) را نيز فراهم آورد.
به گفته رئيس دانشگاه بينالمللي امام رضا(ع)، حضور فعال دانشگاه در عرصه بينالمللي، يكي از مطالبات آيتالله رئيسي به عنوان رئيس هيئت امنا و توليت آستان قدس رضوي بود و با حمايتهاي معنوي كه در اين خصوص انجام شد، دانشگاه بينالمللي امام رضا (ع) از حيث تعداد دانشجوي خارجي در زمره ۵ دانشگاه اول كشور قرار گرفت.
اين مقام مسئول، كسب مرجعيت علمي دانشگاه بينالمللي امام رضا(ع) در حوزههاي علمي و فناوري كه داراي ظرفيت است، فراهمسازي زيرساختهاي مناسب جهت حضور دانشجويان و اساتيد كشورهاي مختلف و كادرسازي و تربيت نيروهاي متخصص براي نظام اسلامي جهان اسلام به ويژه كشورهاي حوزه مقاومت و اجراي برنامهها و فعاليتهاي فرهنگي، علمي و پژوهشي در خور شأن نام حضرت رضا(ع) را سه رويكرد اساسي برشمرد كه به درخواست آيتالله رئيسي برنامههاي تحولي دانشگاه بر اساس آن ارائه شد.
وي يكي ديگر از برنامههاي طرح تحولي دانشگاه را پذيرش دانشجو به صورت نيمه متمركز معرفي كرد و توضيح داد: با اجراي اين طرح تلاش شده است تا دانشجويان از حيث علمي، فرهنگي و اعتقادي مورد بررسي قرار گيرند.
رئيس دانشگاه بينالمللي امام رضا(ع) تصريح كرد: شهيد آيتالله رئيسي معتقد بود دانشگاه به عالم آل محمد(ص) بايد بتواند در زمينه مرجعيت علمي گام هايي را بردارد و پيشتاز باشد.
دكتر رجوعي در بخش ديگري از سخنانش ضمن معرفي ويژگيهاي دكتر مالك رحمتي، استاندار فقيد آذربايجان شرقي و قائم مقام سابق آستان قدس رضوي، گفت: سخت كوشي، فعال بودن، نگاه علمي به فعاليتهاي اجرايي و اقتصادي از جمله ويژگيهاي دكتر رحمتي از زمان دانشجويي تا زمان شهادت بود.
وي با اشاره به اجراي طرح انديشمندان صنعتي در دانشگاه بينالمللي امام رضا(ع)، اظهار كرد: در زمان حضور اين شهيد خدمت، ۱۴ پروژه علمي بين دانشگاه بينالمللي امام رضا(ع) و بنياد بهرهوري موقوفات رضوي تعريف شد و ارتباط بين جامعه، صنعت، علم و دانشگاه همواره مورد تأكيد دكتر رحمتي بود.
دكتر رجوعي اجراي طرح كار در عرصه و امكان حضور دانشجويان در مؤسسات مختلف آستان قدس رضوي را از ديگر برنامههاي مورد تأكيد دكتر رحمتي ذكر كرد كه در حال انجام است و جمعي از دانشجويان متخصص در مجموعههاي اين آستان مقدس همكاري ميكنند.
تولیت آستان قدس رضوی
