رئيس دانشگاه بينالمللي امام رضا(ع)، اين مجموعه را ميز علمي آستان قدس رضوي معرفي كرد كه براي شناسايي و رفع نيازهاي پژوهشي و مطالعاتي بايد با حوزه هاي مختلف ارتباط برقرار كند.
دانشگاه امام رضا(ع)، ميز علمي آستان قدس رضوي براي رفع نيازهاي پژوهشي و مطالعاتي
به گزارش آستاننیوز، دكتر مرتضي رجوعي در جلسه با دكتر روحالله رضوينژاد، استاد تمام فيزيك و عضو هيئت علمي دانشگاه جامع امام حسين (ع) و رئيس سازمان بسيج علمي، پژوهش و فناوري بسيج كه به ميزباني دانشگاه بينالمللي امام رضا (ع) در خصوص بررسي زمينه هاي همكاري هاي مشترك علمي و پژوهشي با بسيج كشور برگزار شد، گفت: دانشگاه بينالمللي امام رضا(ع) از مجموعههاي علمي منتسب به آستان قدس رضوي است كه با هدف دستيابي به مرجعيت علمي در جهان اسلام و تربيت نيروي انساني همتراز انقلاب اسلامي، پس از اخذ مجوز از شوراي عالي انقلاب فرهنگي در سال 1373، در سال 1378 فعاليت خود را بهطور رسمي آغاز كرد و وزير بهداشت، درمان و آموزش پزشكي و وزير علوم، تحقيقات و فناوري از اعضاي هيئت امناي آن هستند.
وي با اشاره به وجود دو واحد مستقل و ممتاز دانشگاهي ويژه خواهران و برادران در دانشگاه بينالمللي امام رضا(ع)، عنوان كرد: حدود 10 هزار دانشجو در بيش از 60 رشته دانشگاهي در مقاطع كارشناسي، كارشناسي ارشد و دكتري در دانشكده هاي «تربيت بدني و علوم ورزشي»، «علوم اداري»، «علوم انساني»، «معماري و شهرسازي»، «علوم تربيتي و روانشناسي» و «فني و مهندسي» مشغول به تحصيل هستند و رويكرد اكثر رشتههاي اين دانشگاه در حوزه علوم كاربردي است.
رئيس دانشگاه بينالمللي امام رضا(ع)، اين مجموعه را ميز علمي آستان قدس رضوي معرفي كرد كه براي شناسايي و رفع نيازهاي پژوهشي و مطالعاتي بايد با حوزه هاي مختلف ارتباط برقرار كند.
تأكيد شهيد رئيسي به كسب مرجعيت علمي مشهدالرضا(ع)
دكتر رجوعي در ادامه سخنانش با اشاره به نگاههاي تحولي شهيد آيتالله رئيسي در زمان تصدي مسئوليت در آستان قدس رضوي و به عنوان رئيس هيئت امناي دانشگاه بينالمللي امام رضا(ع) گفت: مهمترين شعار و رويكردي كه در عرصه علمي، شهيد رئيسي دنبال ميكرد، كسب مرجعيت علمي مشهد الرضا(ع) در جهان اسلام بود كه محوريت تحقق اين شعار در آستان قدس رضوي، دانشگاه امام رضا(ع) مشخص شده بود.
همافزايي بين مجموعههاي علمي براي شناسايي و حل نيازهاي آستان قدس رضوي
وي افزود: شهيد رئيسي اعتقاد داشت با محوريت آستان قدس رضوي بايد تمام ظرفيتهاي علمي در مشهد مقدس مانند دانشگاه فردوسي، دانشگاه علوم پزشكي، حوزه علميه خراسان و ساير مجموعه هاي علمي در كنار هم، همافزا عمل كنند و مشهدالرضا(ع) به عنوان مرجعيت علمي در در حوزه علوم اسلامي و سيره و سنت حضرت رضا (ع) شناخته شود.
رجوعی در ادامه با اشاره به تفاهمنامههاي منعقد شده در دوران تصدي مسئوليت شهيد رئيسي به عنوان توليت آستان قدس رضوي با مجموعه هاي علمي و دانشگاهي مختلف، عنوان كرد: آيتالله رئيسي تأكيد داشت تا نيازهاي مسئله محور آستان قدس رضوي در درجه اول با رويكرد علمي حل شود و در درجه دوم در حوزههاي خاص به توليد علم و مرجعيت علمي محقق شود.
اين استاد دانشگاه با اشاره به اجراي طرح خادمياري علمي در آستان قدس رضوي توضيح داد: اجراي اين طرح نيز يكي از اقدامات تحولي بود كه با نگاههاي بلند شهيد آيتالله رئيسي در آستان قدس رضوي ايجاد شد زيرا ايشان معتقد بود، آستان قدس رضوي به صورت عام و مجموعه حرم مطهر ضوي به صورت خاص نيازمندي و ظرفيت هاي بالاي پژوهشي دارد كه نياز است دانشگاه ها و مراكز علمي و پژوهشي در اين عرصه ورود داشته باشند و با استفاده از ظرفيت اساتيد و پژوهشگران داخل و خارج از كشور اين نيازها شناسايي و براي رفع آن كارهاي مطالعاتي و تحقيقاتي – پژوهشي صورت گيرد.
رئيس دانشگاه بينالمللي امام رضا(ع) با اشاره به تفاهم صورت گرفته بين آستان قدس رضوي و دانشگاه جامع امام حسين (ع) توضيح داد: در قالب اين تفاهم نامه مقرر گرديد كه همكاري هاي في مابين در زمينه خدمات آموزشي، پژوهشي، مشاورهاي و مديريت دانش با بهرهگيري از ظرفيت و امكانات طرفين توسعه يابد و طرح بازرسي هوشمند زائران و مديريت جمعيت در زمان اذحام براي انجام كارهاي مطالعاتي به دانشگاه جامع امام حسين (ع) واگذار شد.
استفاده از ظرفيت بسيج براي ايجاد شبكه علمي قوي
رئيس سازمان بسيج علمي، پژوهش و فناوري بسيج در ادامه اين جلسه با اشاره به پر رنگ تر شدن نقش علم و فناوري در دنياي امروز، گفت: بسيج سعي دارد در اين زمينه نيز پيشرو باشد و با ايجاد يك شبكه علمي در حقيقت يك جهاد علمي انجام دهد.
دكتر رضوينژاد با اشاره به تعبير رهبر انقلاب كه بسيج در حقيقت خود مردم هستند، عنوان كرد: خوشبختانه جمعيت گسترده اي از نخبگان علمي و دانشگاهي از جمله اساتيد، دانشجويان، پزشكان و...
در بسيج حضور دارند و وسعت اين شبكه به نوعي تا بالاترين درجات نخبگي و به بيان ديگر تا پيشرفتهترين مركز تحقيقاتي كشور گسترده شده و به نوعي بزرگترين شبكه علمي حل مسئله كشور است.
جهاد علمي براي حل مسائل كشور
وي افزود: در بحث مرجعيت علمي و تحقق جامعه نوين اسلامي اين شبكه ميتواند بهترين و گستردهترين بستر براي اجراي جهاد علمي باشد زيرا وسعت لازم را دارد و ميتواند همه ظرفيت علمي مجموعه انقلاب اسلامي را پاي حل مسائل بگذارد و اين امر ميتواند جهاد علمي را ايجاد كند.
اين مقام مسئول همچنين در خصوص حمايت معنوي و تجاريسازي محصولات و ايدههاي خلاقانه دومين جشنواره صنايع خلاق فرهنگي عالم آل محمد(ص) اعلام آمادگي كرد.