آیین اختتامیه باشگاه پژوهشگران نوجوان رضوی به همت پژوهشسرای امام رضا (ع) و حمایت بنیاد فرهنگی رضوی، با تقدیر از 209 نفر از دانش آموزان پژوهشگر مدارس امام رضا(ع) در سالن اجتماعات این پژوهشسرا برگزار شد.
تربیت دانشآموزان خلاق، نوآور و مخترع در پژوهشسرای امام رضا (ع)
به گزارش آستان نیوز، باشگاه پژوهشگران نوجوان رضوی از سال تحصیلی گذشته باهدف یکپارچهسازی و جهتدهی به فعالیتهای پژوهشی دانشآموزان و اولیای آنها طراحی و شروع به کارکرد.
همه فعالیتهای پژوهشی در قالب این باشگاه بهصورت بانک اطلاعاتی ثبت میشود و در قالب کارنامه یکساله مورد پایش و بررسی قرار میگیرد.
بر اساس این گزارش، دانشآموزان با فعالیت در زمینههایی نظیر کارگاههای مهارتافزایی، اردوهای علمی و مهارتی، مسابقات و جشنوارههای علمی و پژوهشی، عضویت در انجمنهای علمی متناسب با نوع عضویت و سطح فعالیت و امتیازهای متفاوت، پروژههای علمی دانشآموزی، فعالیت دانشآموزان در فعالیتهای گروهی و اجتماعی منتج به فعالیتهای علمی و پژوهشی و... امکان کسب امتیاز دارند و در 4 گروه؛ عضو عادی، فعال، پژوهشیار و سفیر پژوهش دستهبندی میشوند.
2 هزار دانش آموز از مدارس امام رضا(ع) عضو این باشگاه هستند که دراین مراسم از 209 دانش آموز برتر پایههای مختلف تحصیلی در سال تحصیلی اخیر با اهدای جوایزی تقدیر به عمل آمد، در این مراسم پژوهشگرانِ 5 طرح برتر پروژه تحقیقی خود را به حاضران ارائه کردند.
تبیین مسیر حرکت و برنامه پیشروی پژوهشگران
سید محمدصادق علی پرست مدیرعامل بنیاد فرهنگی رضوی طی سخنانی در این مراسم گفت: پژوهشسرای امام رضا (ع) یکی از برترین پژوهشسراهای دانشآموزی شرق کشور محسوب میشود که به همت آیتالله واعظ طبسی تولیت فقید آستان قدس رضوی تأسیس شده و در شمار اموال موقوفه است.
وی افزود: مدارس امام رضا (ع) با فضای فیزیکی منحصربهفرد که مجهز به امکاناتی نظیر پژوهشسرای امام رضا (ع) و رصدخانه است، نشان از نگاه بلند و آیندهنگر دارد تا دانش آموز مدارس امام رضا (ع) با کمک مربیان توانمند و برنامهریزی، مدارج تحصیلی را طی کنند و به کشورشان خدمت کنند.
علی پرست تأکید کرد: دانشآموزان را به خلاقیت و نگاه نوآور ترغیب میکنیم تا نوجوانی مخترع یا نوآور باشند. همانطور که برخی اختراعات و نوآوریها مانند مخترع تلویزیونهای الکترونیکی و... توسط دختر و پسرهای نوجوان به دنیا ارائه شده است.
وی خطاب به دانشآموزان تصریح کرد: اگر در مسیر تحقیق و پژوهش قرار بگیرید و یک اختراع ثبت کنید، خیلی از اتفاقات مثبت و مطلوب برای زندگی، رشد مغزی و فکری شما میافتد.
وی در پایان اظهار کرد: پژوهشگران افراد دانایی هستند و کسانی که این قدرت را ندارند، خیلی زودتر مغلوب شرایط و کمبودها میشوند. پژوهشگر، از زمانه و انسانهای پیرامونش عقب نمیماند و کمتر به بیراهه میرود؛ چون مسیر حرکت و برنامه آینده برایش روشنتر از سایرین است.
تولیت آستان قدس رضوی
