آیین اختتامیه سلسله نشستهای «ملت ابراهیم» به همراه رونمایی از یادنامه اصحاب علوم انسانی و اجتماعی در نکوداشت شهید جمهور و شهدای پرواز اردیبهشت ۱۴۰۳ برگزار شد.
پاسداشت شهیدجمهور در نشستهای «ملت ابراهیم»
به گزارش آستاننیوز، این مراسم ظهر امروز23 تیر، به همراه رونمایی از یادنامه اصحاب علوم انسانی و اجتماعی در نکوداشت شهید جمهور و شهدای پرواز اردیبهشت۱۴۰۳با حضور خانواده شهید آیتالله سید ابراهیم رئیسی در دفتر نمایندگی سازمان علمی و فرهنگی آستان قدس رضوی در قم برگزار شد.
مسیر آیت الله رئیسی، تحقق اسلام در جامعه بود
در ابتدای این نشست، عضو مجلس خبرگان رهبری گفت: ملت در قرآن کریم همان چیزی است که از آن به دین تعبیر میکنیم و مراد از دین نظام حاکم بر یک جامعه است که جامعه را در سایه یک حاکمیت مشخص هدایت میکند. در واقع ملت ابراهیم به معنی دین و آیینی است که حضرت ابراهیم آن دین را در جامعه برقرار کرد.
آیتالله محسن اراکی، با اشاره به این سؤال که چرا این دین به دین ابراهیم معرفی شده است؟ افزود: حضرت ابراهیم در معارف قرآنی پایه گذار دینی است که جامعه جهانی بر اساس این دین به تمدن جهانی می رسد،لذا امامت ابراهیمی امامتی است که در ذریه او تا ابد، ادامه دارد.
استاد درس خارج حوزه علمیه قم بیان کرد: خداوند در قرآن بیان میکند که ما ابراهیم و اسماعیل را به ساختن شهر تمدنی جامعه ایمانی مامور کردیم.
این خانه بزرگ تمدنی یعنی کعبه باید با دو دست شریف این دو پیامبر الهی ساخته شود، حضرت ابراهیم نیز بیان میدارد که ذریه من را نیز در همین مسیر قرار ده، لذا این رویکرد به ملت ابراهیم شهرت یافت.
عضو مجلس خبرگان رهبری تصریح کرد: اسلام ابراهیمی اسلام تصدیق نیست بلکه اسلام تسلیم است، اسلام اول، اسلام اعلامی و لسانی است. اسلام دوم ایمان قلبی است.
بسیاری از منافقین ایمان قبلی هم داشتند ولی این تصدیق نیز مرحله عالی دین نیست، آنچه اساس کار است، اسلام تسلیمی است.
وی افزود: ایمان تسلیمی ما را به مقام رضای الهی میرساند، کربلا صحنه عرضه ایمان تسلیمی و اسلام ابراهیمی است.
اساس مرحله آخر، حب و عشق است و اگر این مسأله در وجود انسان ساری شود، انسان چیزی جز عشق خدا نمی خواهد.
آیتالله اراکی بیان کرد: سیاستهای آیتالله رئیسی در مسیر تسلیم و آن امری بود که خداوند متعال بیان میدارد، اگر بخواهیم حکومت ما اسلامی و الهی باشد مسیری جز این راه نداریم.
روایتگری دولت سیزدهم در قالب یک نهضت دنبال شود
در ادامه این مراسم عضو مجلس خبرگان رهبری نیز با ذکر این مطلب که نهضت روایتگری دولت سیزدهم بسیار مهم است، گفت: جهاد تبیین نباید با مقابله با دولت جدید همراه باشد.
حجتالاسلام والمسلمین میرباقری افزود: حضرت زینب(س) در روایت کربلا سبقت گرفتند و نگذاشتند که دشمن راوی صحنه کربلا باشد، امروز نیز باید در روایت خدمات شهید رئیسی و دولت سیزدهم سبقت بگیریم و نکته دیگر آن که باید بدانیم روایت محاسن و خصوصیات اخلاقی ایشان نسبت به شخصیت دولتی ایشان کمرنگ نباشد.
مقام معظم رهبری به بحث الگو بودن ایشان در راس یک قوه تصریح کردند.
وی اظهار کرد: امروزه دو الگو برای سیاستورزی کلان در کشور داریم، یک الگو معطوف به نظم مستقر جهانی است که میخواهد مسائل جهانی را در ضمن این نظم حل کندو رویکرد دیگر، برنامهریزی برای کشور بر اساس تحول در نظم جهانی است که نظم آینده طراحی میکند.
گروه اول به هیچ وجه اهل مقاومت در مقابل نظم جهانی نیستند. در این راستا ثروت ملی را صرف یک قدرت موهوم در نظم جهانی می کنند.
استاد حوزه علمیه قم عنوان کرد: سیاست شهید رئیسی معطوف به تحولات جهانی بود وایشان منطق مقاومت و منطق پیشرفت زندگی مردم را همراه با هم دنبال می کردند.
حجتالاسلام والمسلمین میرباقری اظهار کرد: شهید رئیسی به دنبال جامعه مهدوی عصر ظهور بود و به دنبال لیبرالیسم اقتصادی و سیاسی نبود بلکه به دنبال تحقق جامعه مهدوی برای تحقق جامعه ظهور بود و به دنبال مقاومت برای تغییر موازنه به نفع اسلام.
استاد حوزه علمیه قم عنوان کرد: شهید رئیسی تلاش کرد که قدرت سیاسی را به قدرت اقتصادی محقق کند. تلاشهای بینالمللی وی متعارض با پیشرفت کشور نبود و با پرکاری خود نشان داد که نمیخواهند هزینه مقاومت را روی دوش مردم بگذارد.
وی عدالتگرایی و مبارزه با فساد را از ویژگیهای مهم دولت ایشان ذکرکرد و افزود: شهید رئیسی به خوبی میدانست که مبارزه با فساد راهی جز مبارزه با سرمایه داری نیست و موزانه در نظام سرمایهداری این گونه است که همه چیز به صاحبان سرمایه داری باز می گردد.
عضو مجلس خبرگان رهبری عنوان کرد: شهید آیت الله رئیسی به دنبال تحقق اسلام ناب در حکومتداری بودند. جوانانی که در این دولت فعال بودند باید پیشگامان نهضت روایت گری باشند. رویکرد تبیین گری نسبت به دولت ایشان نیز باید روی حل مساله بدون توسل به نظام و نظریه های غربی باشد.
معجزه آیتالله رئیسی، خستگی ناپذیری بود
استاد حوزه علمیه خواهران نیز در ادامه این نشست گفت:شهید رئیسی مطیع محض رهبری بود زیرا ایشان را نایب امام زمان(عج) میدانست و در مسیر امام(ره) حرکت می کرد تا جامعه را مسیر حرکت به سمت انسان کامل یعنی امام علی(ع) سوق دهد.
بانو گلگیری با بیان این که معجزه آیتالله رئیسی، معجزه خستگی ناپذیری بود، افزود: شهید رئیسی به دنبال صندلی ریاست نبود و از همین رو شب و روز برای مردم، کشور، نظام و اسلام میدوید و الگویی برای یک دنیا به شمار میرود.
همچنین به همت نمایندگی سازمان علمی و فرهنگی آستان قدس رضوی در قم، یادنامه «ملت ابراهیم» در نکوداشت شهید جمهور آیت الله سید ابراهیم رئیسی و شهدای خدمت رونمایی شد.
تولیت آستان قدس رضوی
