استاد دانشگاه علوم پزشکی مشهد، برگزاری چهارمین کنگره «بیماریهای کولورکتال» را فرصتی ارزنده برای تعامل و ارتباط میان متخصصان کشور در رشتههای مرتبط دانست.
کنگره «بیماریهای کولورکتال»، فرصتی ارزنده برای تعامل میان متخصصان کشور
دکتر رُهام سالک در حاشیه برگزاری این کنگره در بیمارستان رضوی مشهد در گفتوگو با آستان نیوز اظهار کرد: از آنجاییکه کنگره بیماریهای کولورکتال، رویدادی علمی در یک رشته خاص و تخصصی است، توانسته استادان و متخصصان برجسته این حوزه، از سراسر کشور را در این بیمارستان دور هم جمع کند.
وی ادامه داد: در این میان، برگزاری چنین کنگرهای در مشهدمقدس، آن هم در بیمارستان فوقتخصصی رضوی، اعتبار خاصی به این شهر و بیمارستان بخشیده است.
دکتر سالک بیان کرد: بیماران مبتلا به سرطانهای کولورکتال همچون سرطان رکتوم(راست روده)، به پزشکان مختلف حتی در شهرهای دیگر برای مشورت مراجعه میکنند که این امر معضلی برای بیماران در جامعه ایجاد کرده است.
وی با تأکید بر پیشرفت روزافزون تکنیکهای پزشکی در دنیا افزود: وقتی متخصصان مختلف کشور در چنین کنگرههایی شرکت کنند، همتیم شوند و نظرات و تجربیات خود را با یکدیگر مبادله کنند، معضلات بیماران به خصوص در بحث کلستومی و بیماریهای انتهای روده کمتر میشود.
این متخصص رادیوانکولوژی همچنین گفت: اگرچه برای درمان برخی بیماریها، درمانهای سنتی اثرگذار است، اما به بیماران توصیه میشود از خوددرمانی و انجام درمانهای سنتی تا حد ممکن پرهیز کنند، زیرا گاهی اوقات این اقدام مخاطرهانگیز است و با بیمارانی مواجه میشویم که به سرطانهای کولورکتال پیشرفته مبتلا شدند.
وی خاطرنشان کرد: امیدوارم امکانات و تجهیزات مورد نیاز بیماران سرطانی در حوزه رادیوانکولوژی در شهر مشهد افزایش یابد، چراکه گاهی بیماران مجبور هستند، دو تا سه ماه در نوبت استفاده از دستگاه رادیوتراپی(پرتودرمانی) قرار گیرند.
گفتنی است، چهارمین کنگره بیماریهای کولورکتال با رویکرد جامع به سرطانهای کولورکتال به همت بیمارستان فوق تخصصی رضوی با همکاری دانشگاه علوم پزشکی مشهد، از سوم تا پنجم مرداد سال جاری، در این بیمارستان در مشهدمقدس در حال برگزاری است.